سه شنبه 9 مهر 1392 - 1:09

واکنش تند سید محمد خاتمی به کفش پرانی به سمت روحانی

سیدمحمد خاتمی با انتقاد شدید از برخی حوادث پیش آمده در حاشیه استقبال از رئیس‌جمهور در فرودگاه مهرآباد، جریانات تخریبی را سازماندهی شده و نه خودسر دانست و با بیان اینکه “مطمئنم رهبری راضی به این کارها نیستند”، گفت: اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود، مثل زمان اصلاحات می‌شود که اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.

به گزارش بویرنیوز به نقل از ایسنا، رئیس‌جمهور پیشین کشورمان در دیدار با جمعی از ایثارگران و جانبازان و آزادگان که در پایان هفته دفاع مقدس انجام شد، یاد و خاطره شهیدان دفاع مقدس را گرامی داشت و اظهار کرد: به خانواده‌های معظم و شکیبای این عزیزان عرض احترام می‌کنم و به همه جانبازان عزیز که شهدای زنده انقلاب ما هستند خسته نباشید می‌گویم و در مقابل همه آزادگان سرفراز که مظهر سربلندی و عزت ملتند سر تعظیم فرود می‌آورم و به همه ایثارگران که چشمه اصلی عظمت و بزرگی ملت ما بودند خسته نباشید می‌گویم.

وی با بیان اینکه “جنگ” کلمه بسیار زشت و نفرت‌آوری است و آثار و نتایج آن بسیار مصیبت‌بار و خسارت‌آور است، افزود: در عین حال، اغلب یا در بیشتر موارد، جنگ سبب می‌شود زیبایی‌های بزرگی هم آفریده شود، چون جنگ دو سو دارد؛ یکی کسی که زور می‌گوید و ظلم و تجاوز و توسعه‌طلبی می‌کند و از حقوق خودش پا فراتر می‌گذارد و قصد تصاحب چیزهایی دارد که متعلق به دیگران است و راه و روش خشونت و خون و زور و سلاح را در پیش می‌گیرد و این نهایت زشتی است که در جنگ وجود دارد.

رئیس بنیاد باران تصریح کرد: طرف دیگر، کسی است که دفاع می‌کند؛ دفاع می‌کند از سربلندی، استقلال و عزت و اینجاست که در دل جنگ زشت و نفرت‌آور، زیباترین زیبایی‌ها آفریده می‌شود. انسانی که برای عزت خودش می‌ایستد یعنی جان می‌دهد که عزت او پایمال نشود، جان می‌دهد که ملت او حقیر و وابسته نشود، جان می‌دهد که خاک و سرزمینش آزاد بماند، جان می‌دهد که مردم بتوانند در درون مرزهای خودشان کریمانه آزادانه و بزرگوارانه زندگی کنند، خیلی ارزشمند است. او از همه چیز خودش می‌گذرد تا همه چیز را از ملتش نگیرند. این زیبایی‌هایی است که شهیدان، ایثارگران، جانبازان و آزادگان ما خلق کرده‌اند.

رئیس‌جمهور پیشین کشورمان ادامه داد: ما باید این زیبایی‌ها را قدر بدانیم و به عنوان بزرگترین پشتوانه‌های بقا، استقلال و سربلندی کشور از آنها استفاده کنیم. معتقدم هنوز خیلی جا دارد که ما درباره جنگ و در برابر زیبایی‌هایی که در این جنگ تحمیلی بود و فداکاری‌ها و ایثارها و نتایج ارجمندی که داشت صحبت کنیم و هرچه صحبت هم شود کم است.

بزرگترین جفا به جنگ و ایثارگری، نگاه ابزاری به ایثارگری است

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در ابتدای این جلسه که از خاتمی و اصلاح‌طلبان خواسته شد محور تجمع‌ها و تشکل‌هایی از ایثارگران ‌شوند، گفت: این غلط است؛ راه درست این است که ایثارگران ما محور و مدار حرکت جامعه و مدیرت جامعه ما و سازوکارهای حرکت جامعه باشند به شرط اینکه ایثارگری را درست تعریف کنید و حتی برای ایثارگران که سرمایه‌های بزرگ ما هستند روشن کنید که بزرگترین جفا به جنگ و ایثارگری نگاه ابزاری به ایثارگری است.

خاتمی تاکید کرد: ایثارگری ابزار نیست، هدف است. ایثارگری اگر ارج نهادن اخلاق و فداکاری است، برای مساله‌ای که بزرگ‌تر از خود انسان است و تسلط بر نفس برای اینکه به یک هدف بزرگ غیر از هدفی که در محدوده زندگی شخصی هست برسیم (که روح اخلاق هم همین است) حرمت نهادن به ایثارگری این است که اخلاق را در جامعه درست بکنیم.

رئیس موسسه بین‌المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها اضافه کرد: ایثارگری یعنی از خود گذشتن برای اینکه ملت ما اسیر، عقب‌افتاده و تو سری خور نباشد. بنابراین ایثارگری فقط در جبهه جنگ نیست بلکه تلاش برای توسعه توأم با عدالت جامعه است. ایثارگری یعنی اینکه کسانیکه می‌خواهند آزادی ملت ما را بگیرند در مقابلشان بایستیم، حتی اگر به قیمت دادن جانمان باشد.

وی افزود: ایثارگری در بطن جامعه یعنی بسط آزادی‌های اساسی در جامعه بصورتیکه هر انسانی احساس هویت و شخصیت کند و بداند که حقی دارد و بتواند حق خود را در جامعه اعمال کند؛ این ایثارگری و ادامه راه ایثارگران واقعی است.

ایثارگران در مقابل ابزار شدن ارزش‌ها بایستند

خاتمی در ادامه صحبت‌های خود خطاب به جمع حاضر توصیه کرد: این جمع و خیلی افراد دیگری که در جامعه هستند حتما سعی کنید انسجامتان بیشتر و رسمی‌تر باشد و دارای تشکل باشید و برای آنان اساسنامه سنجیده تهیه کنید که معلوم باشد ایثار و ایثارگری را چه می‌دانید و سرمایه‌ای که شما دارید در چه مسیری می‌خواهید آن را به کار بگیرید تا بتوانید هدایتگر دولت باشید و جامعه را رشد دهید و در مقابل ابزار شدن خیلی ارزش‌ها و حتی خود دین برای رسیدن به منافع خاص گروه‌ها و جناح‌های خاص، بایستید.

وی با بیان اینکه “معتقدم خود ایثارگران باید محور و مدار حرکت و تحرک باشند”، گفت: الحمدالله در مجوعه ایثارگران ما هم متفکران و هم متخصصان هستند هم کسانی که زحمت کشیدند و بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی توانستند حضور داشته باشند و جامعه را هدایت کنند؛ البته جامعه و نظام و دولت هم باید بتواند از حضور آن‌ها کمال استفاده را بکند.

رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: جنگ خیلی خسارت برای ما داشت اما سبب انسجام و وحدت شد، یعنی همه جامعه ما برای دفاع از اصل انقلاب و تمامیت ارضی و میهن متحد شد، از روستاها و شهرها. متاسفانه بعد از جنگ با دو مساله روبرو بودیم، یکی آشفتگی‌ها و ویرانی‌هایی که جنگ ایجاد کرده بود، درست در موقعی که دولت ما انقلاب و جامعه ما باید بسازد و آن ناروایی‌هایی که در قبل بود، جبران و آشفتگی‌هایی که بصورت طبیعی در دوران انقلاب پیش می‌آید جمع و جور کند و مدیریت کشور از هم پاشیده را شکل و جهت دهد، جنگ رخ داد و ویرانی‌هایی بیشتر و مشکلات بیشتر پدید آورد و جامعه ما ناچار شد همه امکاناتش را در مسیر آن اولویت خاص که دفع تجاوز بود بکار ببرد.

دولت مهندس موسوی با 3 میلیارد دلار مملکت را اداره کرد

وی با اشاره به مدیریت کشور در دوران جنگ یادآور شد: من بارها گفته‌ام و اینجا هم می‌گویم، ظاهرا در سال 64 بود که دوستان ما در جنگ چند میلیارد دلار پول می‌خواستند. کل درآمد کشور 6 میلیارد دلار بود یعنی بیش از کل درآمد. برای اداره جنگ بودجه می‌خواستند. این امکان نداشت اما به خاطر دارم بیش از نیمی از کل درآمد ارزی کشور در اختیار جنگ گذاشته شد و با حدود 3 میلیارد دلار دولت جناب آقای موسوی مملکت را اداره کرد.

خاتمی تصریح کرد: با این مقدار پول، دشوار بود که کارهای عمرانی زیادی بشود ولی در عین حال می‌بینیم که در همان دوران جنگ، بسیاری از آبادانی‌ها صورت گرفت و جامعه نیز بخوبی اداره شد. انتظار این بود که پس از جنگ همه امکاناتمان در مسیر ساختن بکار بیفتد. آنها می‌خواستند ویران کنند و کردند و ما باید بسازیم. آنها می‌خواستند کل ملت ما را اسیر کنند ما می‌خواستیم طبق قانون اساسی آزادی‌ها را در جامعه گسترش دهیم. آنها می‌خواستند حق حاکمیت مردم بر سرنوشت را بگیرند ولی ما می‌خواستیم با تقویت انتخابات و مجلس شورای اسلامی، این حق را بیشتر تثبیت کنیم. در دوران سازندگی با اینکه مملکت ویران بود ولی کارهای خوبی انجام شد.

رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: در دوران جنگ اصل موجودیت حفظ شده بود. جنگ مشکلات ایجاد کرده بود ولی زندگی مردم با آرامش بیشتری توانسته بود پیش برود و رضایت مردم تا حد زیادی جلب شده بود؛ البته معتقدم با همه این اوصاف و کارهایی خوب صورت گرفت در سازندگی موفقیت‌های زیادی نصیب ملت شد، گرچه این امور بیشتر جنبه اقتصادی داشت.

تدبیر نداشتن در هشت سال اخیر، زمینه‌های پیشرفت کشور را مسدود کرد

وی با طرح این پرسش که “اگر آن کارها و کارهایی که در دولت پس از آن شد، نبود، مملکت امروز در چه وضعی بود؟” اظهار کرد: این راه‌ها، بندرها، سدها و زیربناهای دیگر با چه خون دلی در دوران سازندگی ساخته شد و در دوران اصلاحات تقویت شد و در این هشت سال، نمی‌خواهم بگویم خرابکاری، می‌گویم با عدم تدبیر واقعاً زمینه‌های پیشرفت مملکت مسدود شد. با تمام این اوصاف، از نظر زیرساخت‌ها، کشور با کارهای صورت گرفته از بعد از جنگ تاکنون در وضعیت خوبی به سر می‌برد.

رئیس بنیاد باران، کارهای انجام شده در 16 سال بعد از جنگ را بسیار بزرگ و ارزشمند خواند و افزود: به عنوان نمونه، وقتی بنده آمدم 1200 کیلومتر فیبر نوری داشتیم که زیربنای آی‌تی و آی‌سی‌تی است و این دو قلب و روح توسعه جامعه در دنیاست و بدون آنها نمی‌شود هیچ کاری کرد. اگر دولت الکترونیک، بانک الکترونیک و تجارت الکترونیک نباشد، نهایت عقب‌افتادگی است و البته باید به ارزش افزوده‌ای که آی‌تی و آی‌سی‌تی ایجاد می‌کند توجه داشت. وقتی بنده می‌رفتم، 53000 کیلومتر فیبر نوری ایجاد شده بود، به علاوه سایر زیربناها.

وی با اشاره به پروژه‌هایی نظیر ریل بین بندرعباس تا سرخس، گفت: متأسفم که از کل این راهها حدود 30 درصد بهره‌برداری می‌شود، چرا، چون نتوانستیم خوب مدیریت کنیم،. به هر حال گرچه درست بهره‌برداری نشده است ولی می‌خواهم این امیدواری را بدهم که با همه آشفتگی‌ها و مشکلاتی که وجود دارد در این مملکت کارهای بزرگی شده است و زیربناها وجود دارد و می‌شود کار کرد.

خاتمی تاکید کرد: به عنوان نمونه بگویم که در این هشت سال خیلی مشکلات ایجاد شد ولی نا امید نباشید چون ظرفیت‌ها خیلی بهتر از آن زمانی است که ما روی کار آمدیم، گرچه در این هشت سال بهره‌برداری‌اش بد بوده و خیلی از امکانات معطل بوده است. اینها مشکلاتی است که آقای روحانی باید حل کند و ان‌شاءالله حل خواهد کرد.

دست به دست هم دهیم تا امید ایجاد شده تبدیل به یأس نشود

رئیس دولت اصلاحات همچنین اظهار کرد: باید امیدوار بود، باید دست به دست هم بدهیم که این کار صورت بگیرد تا این امیدی که ایجاد شده است تبدیل به یأس نشود، هم در زمینه سیاست خارجی و هم در زمینه سیاست داخلی. آقای رییس‌جمهور به یاری خدا نشان خواهد داد و باید نشان دهد که می‌شود عزیز بود، می‌شود بر منافع ملت پافشاری کرد، می‌شود ارزش‌ها را هم داشت ولی در عین حال می‌شود روش‌هایی را اتخاذ کرد که مشکل‌آفرین نباشد بلکه آنها را حل کند.

وی با بیان اینکه “مهمترین وجهه اصلاحات این بود و الان هم هست که هم در داخل و در خارج، چهره رحمانی دین را نشان دهد”، گفت: الان هم معتقدم این درگیری‌ها و کشتارها بویژه شیعیان عزیز که دارند کشته می‌شوند، ناشی از دیدگاه‌های تنگ‌نظرانه و ارتجاعی و غلطی است که از اسلام وجود دارد و دشمن خارجی هم از اینها سوءاستفاده می‌کند دید روشن‌بینانه، دید رحمانی، دید انسانی از دین بسیار مهم است.

خاتمی ادامه داد: ما که حکومت اسلامی داریم، می‌خواهیم چه چهره‌ای از اسلام در دنیا نشان دهیم؟ چهره خشونت، ترور، زدن، بستن، ارتجاع، جریاناتی که جز کشتار و کشتن انجام نمی‌دهند یا اینکه ما نماینده صلح در دنیا هستیم؟

ندای صلح رئیس‌جمهور در سازمان ملل، نه از موضع ذلت که از موضع عزت بود

رئیس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، تاکید کرد: امروز خوشحالیم که آقای رئیس‌جمهور به سازمان ملل می‌رود و ندای صلح سر می‌دهد، آن هم نه از موضع ذلت که از موضع عزت. ما نمی‌خواهیم با دنیا جنگ کنیم، ما نمی‌خواهیم با دنیا تنش داشته باشیم، حقوقی داریم که روی آن می‌ایستیم. ملت منافعی دارد که از آن کوتاه نیامده و نمی‌آییم، اما آیا روش تشدید دشمنی‌ها درست است؟ آیا روش نشان دادن چهره خشن و بهانه دادن به دست آنها که فشار را بیشتر و تنگنا را زیادتر و تشدید کنند و به اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی دامن بزنند درست است؟

وی با بیان اینکه “با نشان دادن چهره صلح‌آمیز و انسانی اسلام است که می‌شود خیلی از دشمنی‌های غرب را افشا کرد و جلوی آنها را گرفت”، تصریح کرد: امروز ما خشنودیم که این رویکرد، یعنی رویکرد اصلاح امور و تدبیر امور و رویکرد حرمت مردم، رعایت حقوق مردم و رعایت آزادی‌های مردم در داخل و هم تنش‌زدایی و صلح‌خواهی در خارج با تکیه بر مصالح و منافعی که مملکت ما در حال غالب شدن است.

منطقی رفتار کردن، گذشتن از حقوق ملت نیست

رئیس‌جمهور اسبق کشورمان تاکید کرد: چرا باید این طور حساب کنیم که منطقی رفتار کردن، یعنی گذشتن از حقوق ملت؟ خیر اینگونه نیست؛ آنچه مهم است، تأمین حقوق ملت است و اگر خشونت‌گرایی و جنگ‌گرایی سبب شود که این حقوق ضایع شود، این بر ضد انقلاب و غیر انقلابی است.

خاتمی با اشاره به امید ایجاد شده گفت: خوشحالیم در داخل و خارج این امید ایجاد شده است و امیدوارم به لطف خداوند و به حرمت همه مقدسات و خون شهیدان عزیزان ما، ایندفعه غرب کمتر اشتباه کند و از این موقعیت استفاده درست کند. این موقعیت‌ها کم پیش می‌آید که یک نوع وحدت برای حل مسائل به شیوه منطقی و مدبرانه وجود داشته باشد، از رهبری گرفته تا رئیس‌جمهور تا همه تشکیلاتی که باید این کار را بکند، این رویکرد را دارند که غرب باید از این امر استفاده کند.

وی افزود: غرب باید ستمی را که به این ملت شده است بپذیرد و حاضر باشد از آن دست بردارد و حقوق ایران را بشناسد؛ البته که ایران هم باید نهایت تلاشش را برای ایجاد اعتماد بیشتر و گسترش این اعتماد به خرج دهد. غرب هم عملاً به این نتیجه که ایران نمی‌خواهد بمب بسازد، رسیده است.

تلاش ایران برای ساختن بمب اتم، اتهامی بسیار نارواست

رئیس دولت‌های هفتم و هشتم تصریح کرد: به عنوان کسی که توسعه فناوری هسته‌ای در زمان ما بود، اعلام می‌کنم که اتهام ایران به اینکه قصد دارد سلاح اتمی بسازد نارواست. اگر حقوق قانونی ما طبق قوانین بین‌الملل شناخته شود و این طرف هم بهانه دست آنها ندهیم – که الحمدالله این دولت در این مسیر حرکت می‌کند – می‌توان امیدوار بود که بتوانیم گامی در جهت حل مسائل برداریم و کشور را از این مشکلاتی که در داخل و خارج دارد اندک اندک نجات دهیم.

تقدیر از رویکرد جدید نظام در خصوص زندانیان

وی با تاکید بر اینکه “با وجود تلاش‌هایی که دولت می‌کند، نمی‌توان یک‌شبه همه مسائل را حل کرد و مهم، جهت و رویکرد به حل مشکلات است”، تصریح کرد: درست است ما نمی‌خواهیم هیچ‌کس در زندان باشد، ولی وقتی این رویکرد را می‌بینیم که اندک اندک حرکت به سوی آزاد کردن است، احساس می‌کنیم رویکرد کل نظام این است باید تقدیر کرد و خوشحال بود و بخواهیم که این رویکرد سریعتر و همه‌جانبه‌تر عملی شود.

دولت روحانی از نقد استقبال می‌کند

خاتمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، با بیان اینکه “نقد موجب حیات و پیشرفت جامعه است”، گفت: من مطمئنم همچنان که در دولت ما اینچنین بود، دولت آقای روحانی هم از نقد استقبال می‌کند و باید بکند و باید فضای نقد و فضای گفت‌وگو و فضای بحث آزاد در جامعه ما باز شود.

وی یادآور شد: یکی از بهترین خاطرات من، سال ٨٣ بود که در دانشگاه تهران به عنوان رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی و دومین مقام کشور صحبت می‌کردم و دانشجویان اعتراض‌های تندی کردند و من مطمئن بودم جوانی که بلند شده و اعتراض می‌کند ذره‌ای نگران نیست که با او برخورد خواهد شد. این فضا باید گسترده‌تر شود.

اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود، باید منتظر ترور بود

رئیس دولت اصلاحات با بیان اینکه “از جمله شعارهایی که آقای دکتر روحانی داده و کارهایی که شده، همین فضای باز و نقد و آزادی است”، اظهار کرد: البته نقد با تخریب متفاوت است. اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود، مثل زمان اصلاحات می‌شود که اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.

وی ادامه داد: این جریان خشونت‌گرای بی‌منطق نقد نمی‌کند، تخریب می‌کند. این جریان در موقعیتی که رئیس‌جمهور رفته و از ملت و عزت آن دفاع می‌کند و مورد تایید رهبری است، به روش‌هایی که به شدت مورد نقد مقام معظم رهبری است به تخریب دولت دست زده‌اند. نمونه‌اش در قم بود و اینجا دوباره این مسائل تکرار شد که قابل قبول نیست. فعلاً کاری ندارم به اینکه نیت‌ها چیست. ممکن است خیر بوده باشد؛ گرچه اینها را خودسر نمی‌دانم، بلکه آنرا سازماندهی شده می‌دانم.

خاتمی با بیان اینکه “وزارت اطلاعات و قوه قضائیه مسئولند که این امر را پیگیری کنند”، تصریح کرد: من از آقای روحانی دفاع نمی‌کنم بلکه از حق ملت، مصلحت و امنیت ملت دفاع می‌کنم. این جریانات امنیت ملت را به هم می‌زنند. تعداد اقدام‌کنندگان کم است ولی زورشان زیاد است.

رئیس بنیاد باران تاکید کرد: شاید کسی با آنها برخورد نمی‌کند، شکایت هم شود کسی گوش نمی‌کند. اینها قدرت دارند. ما نمی‌گوییم اینها نباشند، بلکه می‌گوییم قدرت از آنها گرفته شود، مصونیت نداشته باشند و وادار شوند منطقی باشند. تریبون و روزنامه و سایت که دارند، بروند آنجا حرفشان را بزنند به شرط اینکه جوسازی نکنند، دروغ نگویند و تهمت نزنند.

وجود جریانات طالبانی، دهن‌کجی به آرای ملت و تصمیمات رهبری است

رئیس‌جمهور اسبق خاطرنشان کرد: وجود این جریانات طالبانی و خشن، نشانه آزادی بیان و آزادی فکر نیست بلکه نشانه تخریب و دهن‌کجی به آرای ملت و تصمیمات رهبری و فضایی است که در جامعه ما ایجاد شده است.

وی همچنین اظهار کرد: امیدوارم اقلیتی که آن کارها را کردند به خود بیایند و بدانند دوران این کارها گذشته است و مسئولان ذیربط نیز با آن برخورد کنند و نگذارند گسترش پیدا کنند.

خاتمی در پایان با بیان اینکه “این رفتارها با بینش، روش و منش ایثارگرانی که فداکاری کردند سنخیتی ندارد”، افزود: اینها به زیان کشور، نظام و انقلاب است و مطمئنم رهبری راضی به این کارها نیستند و اینها را نمی‌خواهند و دستگاه‌های ذیربط باید با آن‌ها برخورد کنند.

بر اساس این گزارش، در ابتدای این دیدار، حاضران در جلسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=71030
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. ساجد گفت:

    تفاوتهای الان با زمان احمدی نژاد!
    زمان احمدی نژاد میگفتن دلار باید برگرده به 1000تومن الان رییس بانک مرکزیشون میگه دلار بیاد زیر 2800تومن به ضرر اقتصاد مملکته!
    زمان احمدی نژاد بین مردم رفتن میشد کار پوپولیستی بعدا تو مترو فیلم تبلیغاتی ساختن عارف و فیس بوک بازی ظریف شد نشانه مردمی بودن!
    زمان احمدی نژاد رای 90درصدی روستاها به احمدی نژاد میشد سیب زمینی پرستی زمان روحانی رای 100درصدی بعضی از روستاها بهش شد افزایش عقلانیت سیاسی!
    زمان احمدی نژاد اگر یک وزیر بخاطر اینکه با مرتضوی رابطه داشت استیضاح میشد نشوندهنده استقلال مجلس بود زمان روحانی گفتن به شما چه که فلانی 88رفیق کی بوده تخصص را دریابید!
    افشاگری علیه مدرک تحصیلی مرحوم کردان شد دفاع از حق مردم افشاگری علیه مدرک رهنورد شد بی اخلاقی سیاسی و ناموس گرو گرفتن در میدان رقابت!
    .
    .
    .
    زمان احمدی نژاد خالی بودن صندلی در مجمع عمومی تقصیر گوینده بود که دیپلماسی نمی داند و زمان روحانی تقصیر شنونده است که دیپلماسی نمی داند…!

  2. مهرداد گفت:

    عرایض اقای خاتمی کاملا غلط و متناقض بود.
    همون روز اولی که دیدم تو و هاشمی دست چپ و راست روحانی هستید و روحانی به جای افتخار به حوزوی بودن دکترای دانشگاه درجه سومیشو علم می کنه بر افکار منحرف وی هم پی بردم.
    وزارت اطلاعات و قوه قضاییه هرگز سالم و پاک ترین نیرو های خود رو دستگیر نمی کنه اقای خاتمی.

  3. محمد گلپایگانی گفت:

    با سلام واحترام در باره سخنان اقای خاتمی توجه عزیزان را به نکاتی چند جلب می کنیم :1- هم اقای خاتمی و اقای هاشمی سخنان چند وقت اخیر خود را در جمع خانواده های ایثارگر و شاهد می زنند و باید پرسید که ایا این خانواده ها ( در صورت مشخص شدن ترکیب سیاسی و فکری ایشان که اقای عبدی و بسیاری از اقیایان که پیرو نافرمانی مدنی علیه نظام ولایی بودند هم جز خانواده های شهید خود را می دانند والی اخر ) با چه استدلال شرعی و انقلابی به دیدن دو نفری رفتند که اولی بلا شک از سران میدانی و سیاست گذار وقایع سال 1388 بوده است و دومی هم نماز جمعه و نامه بدون سلام و والسلامش به رهبری و دیگر مواضعش در رابطه با انقلاب و رهبری و نقش خانواده اش در وقایع سال 1388 انقدر موجبات خوشحالی دشمنان انقلاب اسلامی را فراهم اورد که سابقه نداشت و تا به امروز نیز هیچ کدام به غلط بودن راه و مواضع خود اذعان نکرده اند/2- بردن این خانواده ها به دیدن اقای هاشمی عموما و اقای خاتمی خصوصا برای بهر برداری سیاسی و ارائه یک چهره اسلامی – ایرانی و معتقد به نظام اسلامی از ایشان بوده است و این در حالی است که علیرغم اینکه در پی القای پیروزی خود در انتخاب دکتر روحانی به ریاست جمهوری و وام دار بودن ایشان به خود هستند لیکن قرائن و شواهد از جمله انتخابات شورای شهر و روستا که به پیروزی مجدد اصول گرایان انجامید و یا در جریان انتخاب شهردار تهران که با انتخاب دکتر قالیباف پتانسیل های جریان معتقد به انقلاب اسلامی را دیدند حاکی است که حتی اگر ادعای پیروزی انان در انتخابات ریاست جمهوری را بپذیریم بقول یکی از تئوریسین های اصلاحات انقدر این پیروزی شکننده است که اصلاح طلبان و اقای خاتمی تامدتی از بیان تبریک پیروزی به دکتر روحانی خودداری می کردند که این باعث تعجب و سئوال همگان شده بود و انوقت هم که اقدام به اینکار کردند تحلیل ها از این حکایت داشت که ایشان بدلیل همین شکنندگی رای دولت یازدهم ،خود را در وضعیتی بینابینی قرار داده اند که هم پیروز انتخابات جلوه کنند و در سال 1396 و در انتخابات دوره دوازدهم ضمن اینکه خود را از تبعات منفی برخی کارها در دولت محترم یازدهم کنار نگه می دارند بلکه خود را بعنوان یک الترناتیوی شایسته به مردم معرفی و زمینه بازگشت خویش به درون نظام سیاسی کشور و ساختار قدرت ان برمی گردانند /3-در باره چهره رحمانی دین درست است که این چهره باید نشان داده شود اما چهره قدرت و ظلم ستیزی و عدال محوری ان چه می شود ؟/4- همزمانی مواضع ایندو نفر جالب و قابل توجه است /5-اگر از حق و امنیت ملت دفاع می کنید پس نوع انرا هم مشخص کنید زیرا عمل شما نوع دیگری از عناوین فوق را در ادم تداعی می کند /6- ایندو نفر انچنان صحبت از دوران سازندگی و اصلاحات می کنند که گویی تنها راه پیشرفت ایران ارتجاع گفتمانی و بازگشت به همان سیاست های غلطی است که موفقیت و خوب بودن ان فقط در کاست ایشان و اطرافیانشان می باشد و لاغیر ، انصاف هم خوب چیزی است این مملکت با داشتن منابع عظیم نیروی انسانی جوان ،متفکر و خلاق ،توانایی تولید علم و فناوری را دارد و سیاست های کارگزارانی دیگر جواب نمی دهد /6- وقتی در دولت امریکا دائم ملت ایران تهدید به جنگ می شود ایا نشان دادن برگ زیتون به دولتمردان امریکایی موضعی از سر عزت است ؟/7-جناب اقای خاتمی چنان از خدمات دولت سازندگی و اصلاحات تعریف و تمجید می کنند که گویی فقط ایشان ان دوران درک کرده اند وملت ایران ان دوران را از یاد برده اند اما ما که یادمان هست که سیاست های دولت سازندگی با ان اهداف اقتصادی و قل سیاسی ان یعنی دولت اصلاحات چه بر سر وضعیت معیشت و تولید و عزت و احترام ملت ایران اوردند /8- تایید این موضوع که اگر فضای باز ایجاد نشود و نقد های سازنده در کشور گسترش پیدا نکند ترور شروع می شود تاییدی بر روش برخورد با انتقادات در دوره سازندگی که به تایید منتقدین تاب و تحمل کوچکترین نقدی را نداشت می باشد لذا حرف اصلاح طلبان دشمن دیروز و دوست و فدایی امروز که انروزها با القابی چون عالیجناب سرخ پوش و غیره موارد اقای هاشمی را مورد خطاب ساخته و قتل ها ی زیادی را به گردن ایشان می انداختند نه همه ان بلکه اکثریت ان ادعاها نمایی از واقعیت ها هم در خود مستتر داشته است البنه ضمن اینکه باید در زمینه اهداف سیاسی و صحت وسقم این حرکت اصلاح طلبان اندوره با شک و تردید شدید برخورد کرد ./9-جناب اقای خاتمی جریان تخریب را از نقد جدا می دانند و ما هم قبول داریم اما در باره مصادیق ان نسبت به عملکرد ایشان در دوره وزارت ارشاد دولت سازندگی و ریاست جمهوری باور نداریم که ایشان با ما هم صدا باشند و البته به دو شعار ” دانستن حق همه است و زنده باد مخالف من ” ایشان هم همینطور زیرا در نظر ما جریان نقد وانتقاد پذیری در دوره ایشان بدون تعیین حدو مرزی انچنان بالا رفت که به “خدا وند و امامان معصوم (ع) و تمامی هویت فرهنگی ملت ایران که او را در برابر دیگر فرهنگها مقاو م و استوار می سازد رسید . در دوره اصلاحات 2350 مورد شبه افکنی در موضوعات مختلف صورت گرفت و امروز باید دائما این امارها در منظر نگاه همه مردم فهیم و متدین ایران قرار گیرد تا همگان بدانند اسلام این طیف از اسلام شناسان ،اسلامی از نوع اسلام هابر ماسی است که در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در نیمه اول دهه 80 گفت : از منظر او دین برای بقاء در جامعه مدرن راهی جز پیوند یافتن با حاکمیت مردم (دمکراسی مدرن ) و حقوق بشر ندارد و دینداران و سنت گرایان باید درد ناگزیر زایمان سکولاریسم را تحمل کنند و بقولی به یک نوع پروتستانیزم اسلامی که ارتباط انسان با خدا از طریق وحی قطع شده و یک ارتباط شخصی با برداشت های شخصی از دین را ارائه می کند را به اصلاح طلبان ایرانی رهنمود می دهد و البته خود اقای خاتمی هم در سال 1384 مطلبی قریب به این مضمون را بیان می کند که : اگر دین می خواهد بماند باید حداقل به مقومات حقوق بشر تن دهد با این اوصاف قطعا اسلامی که ایشان ارائه می دهند با اسلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری تقاوت های ماهوی و ذاتی دارد که در برخورد اول و بدون پیش داوری های ذهنی ادمی را در اگاه شدن از مواضع افراد و اشخاص سیاسی خصوصا در بزنگاه های سیاسی در حیرت و سردرگمی فرو می برد . /10- در قسمتی از مطالب ایشان در باره عناصر خودسر چنین می گویند “گرچه اینها را خودسر نمی‌دانم، بلکه آنرا سازماندهی شده می‌دانم” و یا ی گویند “من از آقای روحانی دفاع نمی‌کنم بلکه از حق ملت، مصلحت و امنیت ملت دفاع می‌کنم. این جریانات امنیت ملت را به هم می‌زنند.” ویا می گویند “این جریان خشونت‌گرای بی‌منطق نقد نمی‌کند، تخریب می‌کند” ویا می گویند “بلکه می‌گوییم قدرت از آنها گرفته شود، مصونیت نداشته باشند” ویا می گویند”وجود این جریانات طالبانی و خشن، نشانه آزادی بیان و آزادی فکر نیست بلکه نشانه تخریب و دهن‌کجی به آرای ملت و تصمیمات رهبری و فضایی است که در جامعه ما ایجاد شده است.” ویا می گویند “اینها به زیان کشور، نظام و انقلاب است و مطمئنم رهبری راضی به این کارها نیستند و اینها را نمی‌خواهند و دستگاه‌های ذیربط باید با آن‌ها برخورد کنند”تمامی این مطالب را اوردیم تا بگوییم جناب اقای اقای خاتمی شما که این مسائل و روش های قانونمند را خوب می دانستید و دولت های سازندگی و اصلاحات هم که قبل از دولت نهم و دهم بر اریکه قدرت تکیه زده بود و همچنین در وقایع سال 78 و 88 چرا ان رفتارها را از خود بروز دادید و از فتنه گران حمایت کردید ، شما که امروز قوه قضائیه را به تبیه ومجازات عناصر خودسر سازماندهی شده فرا می خوانید چرا در سال 78 و 88 که عوامل دولت شما در اولی مستقیم و در دومی هم بدون مسئولیت بازهم مستقیم در ان جنایایات و تخریب ها و قتل بسیجیان و مردم کوچه بازار دخالت داشتند یک بار هم این در خواست را از مسئولین قضایی نخواستید اما وقتی چند زندانی سیاسی که به حق و با حکم دادگاه های صالحه به زندان محکوم شده بودند و با رافت اسلامی ازاد شدند شتابان و با سر به خانه انان دو یدید و لی یک بار هم به دلخویی مقتولین ان وقایع نرفتید ؟و یا در باره تشبیه شهروندان که باید در اینجا حرکت انان را غلط و رد هم کنیم و خواستار مجازات خاطیان هم باشیم به حرکت های خشن و طالبانی در حالی که شما عناصرو اراذل واوبا ش خیابانی را که به نوامیس مردم و اماکن عمومی وحرمت امام راحل (ره) و اتش زدن خانه خدا و قمه کشی و قمه زدن نیروهای حافظ امنیت را که قانون انان را یه رسمیت می شناسد و شما هم از همان قانون درخواست تنبیه عناصر خودسر را دارید در سال 1388 نیز تعرض می کردند را مردم معترض به اراء انتخاباتی ریاست جمهوری دهم معرفی کردید . به قسمتی از یکی از بیانیه های ایشان در سال 1388 توجه کنید :ضرب و جرح و ارعاب که نمونه تأسف آور آن را در روز شنبه شاهد بودیم و موجی از دستگیری از زنان و مردان و نخبگان سیاسی و فرهنگی کشور از اولین ساعات اعلام نتایج تاکنون و ممانعت از اجتماعات آرام و باوقار مردم که از نشانه های فرهنگ بالای هموطنان است، مشکلات را افزون می کند.

    فرصت ها به سرعت می گذرد و به تهدید تبدیل می شود، در حالی که بر این باورم که هنوز راه رهایی از این وضعیت آشفته بسته نیست و نیازی به امنیتی کردن و نظامی کردن فضا ندارد.

    ارجاع امر به مرجع یا مراجعی که باید حافظ حقوق مردم و مجری انتخابات سالم و آزاد و ناظر بر آن باشند، ولی خود مورد انتقاد و شکایت اند راه حل مسأله نیست.در تحلیل این مطالب ایشان باید به این نکات عنایت داشت : الف : عدم اشاره به تخریب ها و غارت اموال مردم و ضرب و جرح نیروهای حافظ نظم و انظباط /ب : شبهه افکنی در باره مراجع قانونی که در قانون اساسی بعنوان میثاق ملی به ان اشاره شده است و ایشان که براحتی این قانون را با یک پیشنهاد انچنانی از حیض انتفاع ساقط می کنند در صورت بدست گرفتن قدرت در سال 88 انی را می کردند که بقول موسوی تازه اول کار بود و به مرور تمامی قوانین را اگر هوشیاری رهبر و در میدان بودن ملت نبود لغو و شاهد درگیری های شدید خیابانی و به زیر سئوال بردن مشروعیت نظام جمهوری اسلامی و در نهایت درخواست رفراندوم مانند همان پیشنهادی که برادر ایشان کرده بودند را روی میز جمهوری اسلامی می گذاشتند و به اهداف خارج نشینان و دنباله های داخلی شان یکی پس از دیگری دست می یافتند البته بنظر بنده اگر همین بیانیه ها به صورتی مستقل انالیز شوند بسیاری از اهداف مشخص خواهد شد /ج: می گویند در ان شرایط نیازی به امنیتی کردن و نظامی کردن فضا نبود در کجای دنیا اینچنین رفتارهای مضحکانه ای را قبول می کنند که جریانات و گروههای سیاسی با دادن پول واجیر کردن اراذل و اوباش و حمل وغارت و از بین اموال عمومی و تعرض به نوامیس مردم و قمه کشی و زدن نیروهای امنیتی بکار بردن سلاح سرد و گرم وسازماندهی ارتباطات مخابراتی عناصر میدانی اغتشاشات و هماهنگی بسیار دیدنی و تعجب برانگیز رسانه های داخلی و خارجی و تخربی و اتش زدن مقر نظامی و مسجد و توهین به مقدسات یک ملت به قصد براندازی نظام مستقر کشور حرکت کنند و حکومت ها هم با تاسی به اصول دمکراسی که بنظر ما حتی در کشورهای غربی هم به معنای ازادی بی حد وحصر ان وجود خارجی ندارد روش اقای خاتمی را اجرا می کند در کدامیک از دمکراسی های دنیا این روش باب است که چون یک طرف صورت را زدند انطرف را هم بگیر تا دومی را هم بزنند و بعد هم بگویند این دمکراسی است . در پایانبه یک نکته فرهنگی اشاره کرده و همه را به خدای بزرگ می سپاریم : قدیمی های فهیم و دانای ما می گویند اول یک جوالدوز به خودت بزن بعد یک سوزن به مردم و بهتر است اقای خاتمی برای اجرای تمامی ان ارمان هایی را که می گویند خواهان ان هستند بدنبال اصلاح اطرافیان و ازجمله خانواده خود و سپس بدنبال تامین و پیدا کردن نیروی انسانی کارامد و متعهد به راه اصلاح واقعی وبدور از سیاست بازی های مرسوم باشند و بدانند که ما هنوز مواضع ایشان و همفکرانشان را بیاد داریم و پشت سر رهبر انی را می خواهیم که ایشان خواهان ان هستند والسلام با تشکر و امتنان

  4. مهرداد گفت:

    اقا عکس این خاتمی ملعون رو نزنید لطفا.

    • ناشناس گفت:

      می خوای شما عکس تون رو بفرستید تا بزنن،بعد از 3000 میلیاردها وپرونده ی بیمه و وضعیت اقتصاد و….. بگن وتیتر بزنن! ای بااخلاق !ای دلسوزمملکت ! یا عکس شما رو با نقشه ی ایران که تو اون نقشه اسم خلیج فارس رو عوض کردن وبه جاش اون اسم جعلی رو نوشتن!و در حال خوش وبش با کشورهای کومور وتومور و موتور هستید بزنن ! یا اگه می خوای عکس مراسم چاوز رو بزنن!ما میبینیم این روزا دو عده از عکس خاتمی وهمفکرانش عصبانی میشن یکی شما بزرگواران!!! و یکی هم نتانیاهوی لعنتی!!! ((که خدا تشه قبر بوش بواره))

  5. علی محمد گفت:

    آقای خاتمی مردبسیار بزرگی است که کوته فکران هرگز اینرا درک نکرده اند او مردی بود که در زمان ریاستش هرگز از بیت المال دزدی نکرد و مدیران دزد را برسر کار نیاورد او مدیران کارآمد را برسرکار آورد او نرخ تورم را کنترل نمود اودلسوز مردم ایران بودهیچگاه خوبیهایش را فراموش نخواهم کرد و همیشه دعایش می کنم که در پناه خداوند باشد.درود بر خاتمی و روحانی

دیدگاه شما