شنبه 6 دی 1399 - 11:54

دفن کشاورزی در قبرستان‌های خانوادگی کهگیلویه و بویراحمد +تصاویر

در سال‌های اخیر چشم و هم چشمی‌ها در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد موجب ایجاد قبرستان‌های متعدد در گوشه گوشه روستاها شده و بهترین زمین‌های کشاورزی این گونه از بین رفته‌اند.

دفن کشاورزی در قبرستان‌های خانوادگی کهگیلویه و بویراحمد+تصاویر

داریوش بهنیا- از گذشته کشاورزی و دامداری از جمله مهم‌ترین راه‌های معیشت مردم استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رفته است و مردم این استان به واسطه زندگی ایلی- عشایری از این راه ارتزاق می‌کرده اند و به همین دلیل از گذشته‌ها صنعت در استان چندان رونقی نداشته و طبق آن چه که آمارها می‌گوید این استان تنها یک درصد و حتی کمتر از این میزان از سهم صنعت کشور را در اختیار دارد.

استانی که زمین‌های بکر جهت کشاورزی و باغداری داشته و بهترین محصولات از این زمین‌ها به دست می‌آید و با همه ضعفی که در کشاورزی این استان وجود دارد مرغوب‌ترین محصولات کشاورزی و باغی را نسبت به سایر استان‌های کشور تولید می‌کند.

اما با داشتن این ظرفیت بسیار بالای کشاورزی و باغداری در استان و با داشتن آب کافی جهت کشاورزی و به عبارتی تعلق ۱۰ درصد روان آب‌های کشور به این استان همچنان کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد کفاف معیشت مردم این استان را نمی‌کند.

علی فلاحی‌راد از فارغ التحصیلان کشاورزی در استان کهگیلویه و بویواحمد در همین خصوص با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی در استان می‌گوید: جمعیت استان به یک میلیون نفر هم نمی‌رسد و همین تعداد کم جمعیت با دارا بودن وسعت بالای اراضی کشاورزی خود ظرفیتی برای تولید ثروت در استان به شمار می‌رود اما از این موهبت الهی به خوبی استفاده‌ای نکرده‌ایم.

این فارغ‌التحصیل کشاورزی در ادامه می‌گوید باید دید که در سال‌های اخیر چه بلایی بر سر زمین‌ها و اراضی کشاورزی استان آورده‌ایم در حالی که می‌توانستیم زمینه تولید بسیار و اشتغال فراوان را فراهم کنیم اما با بی تدبیری فرصت‌های کشاورزی یکی پس از دیگری از دست رفت.

فلاحی‌راد گفت: در سال‌های گذشته به خصوص یک دهه اخیر اراضی ملی در استان به تاراج رفت و هر که از راه رسید تکه‌ای از این اراضی را به نحوی از کشاورزی و تواید جدا کرد و اکنون بهترین زمین‌های کشاورزی در استان ما بدون این که بتوان بهره لازم را از آن‌ها برد دیگر کارایی و کاربردی برای کشاورزی و باغداری ندارند.

این فارغ التحصیل کشاوری افزود برای نمونه مسوولان در خواب غفلت بودند و همین عدم نظارت‌ها باعث شد تا عده‌ای در لوای کمیسیون‌های دولتی و به بهانه ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی بهترین و ارزشمندترین زمین‌ها را به تاراج برده و علاوه بر این که مانع یکپارچکی اراضی کشاورزی شوند خودشان نیز تنها برای تصاحب اراضی و ساخت و ساز به دنبال رونق صنعتی هم نباشند.

فلاحی‌راد با اظهار تاسف شدید از این که متاسفانه در سال‌های اخیر چشم و هم چشمی‌ها در روستاهای استان موجب ایجاد قبرستان‌های متعدد در گوشه گوشه روستاها شده و بهترین زمین‌های کشاورزی این گونه از بین رفته‌اند؛ افزود: این روزها در هر گوشه‌ای از روستاها که نگاه می‌کنیم قبرستانی با یک تا چند مزار به چشم می‌خورد و همین یکپارچگی زمین‌های کشاورزی را در روستا بر هم زده است.

به گزارش فارس؛ متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل عدم نظارت مسوولان و متولیان اراضی کشاورزی یعنی آن‌هایی که باید از هرگونه تخریب و یا تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی جلوگیری کنند و با چشم بستن روی این معضل تعداد قبرستان‌های خانوادگی به سرعت رو به افزایش هستند در حالی که در گذشته‌ها هر دهستان و یا هر روستا تنها یک قبرستان جهت دفن اموات داشت.

کافی است سری به روستاهای اطراف شهرستان بویراحمد به ویژه شهر یاسوج مرکز استان بزنیم و از نزدیک به این واقعیت پی ببریم که چه بلایی بر سر بهترین و مرغوب‌ترین زمین‌های کشاورزی می‌آید و مسوولان تا چه اندازه نسبت به این معضل بزرگ حساس بوده و به فکر آینده کشاورزی و تولید محصول هستند.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=335451
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. شهروند ماوان گفت:

    واقع بین‌باشیم
    اگر این قبرها نباشند منابع طبیعی به بهانه طرح منابع ملی همه زمین ها را تصاحب و بعد مدتی واگذار میکند
    لطفا درج کنید

  2. ناشناس گفت:

    مشکل یاسوج بحث مهجرت هست که همه زمینهای کشاورزی اطرافش به صورت غیر مجاز و قارچ گونه تبدیل به شهرکهای بد ریخت شد

دیدگاه شما