شنبه 26 آبان 1397 - 11:43

یاسوج مهاجر پذیرترین شهر ایران/انتقاد استاندار از رویه توزیع بودجه شهرداری ها

شهر یاسوج به عنوان مهاجر پذیر ترین شهر کشور محسوب می شود.

خدمات رسانی شهرداری یاسوج به ۲۴۰ هزار نفر

به گزارش بویرنیوز، نستهن مقدم  در نشست شهرداران و مسئولان با رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، اظهار داشت: یاسوج به عنوان مرکز استان ۱۴۰ هزار نفر جمعیت دارد و این در حالی است که خدمات رسانی به ۲۴۰ هزار نفر توسط شهرداری انجام می شود که ۱۰۰ هزار نفر جز سرانه تخصیص اعتباری محسوب نمی شوند.

مقدم با اشاره به تحقق موضوع الحاق برخی مناطق به شهر یاسوج و در نظر گرفتن این آمار در سرانه اعتباری، اظهار کرد: بزرگترین روستاهای کشور در اطراف شهر یاسوج شکل گرفته اند که توسط شهرداری یاسوج پوشش خدماتی داده می شوند.

مقدم با تاکید بر اینکه به جز شهرهای یاسوج و گچساران عمده شهرهای استان زیر ۵۰۰۰۰ نفر جمعیت دارند، ابراز داشت: در این راستا داشتن نگاه جامع به مدیریت شهرهای کوچک ضروری است.

وی افزود: همچنین اگر جایگاه ها به تناسب وظایف محول شده در ساختارها باشد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

مقدم با اشاره به مشکلات تداخل وظایف، اظهار کرد: در برخی موارد تداخل فعالیت ها در حوزه شهری وجود دارد و یک همپوشانی در اقدامات دیده می شود.

وی ابراز داشت؛ عدم برنامه محوری، تعلل و عدم بازنگری به موقع در طرح های تفضیلی، پرت سرمایه و مشکلات بعدی را رقم زده است.

شهردار یاسوج با تاکید بر ظرفیت سازی در حوزه درآمدهای پایدار، عنوان کرد:  زیرساخت های شهری در مناطق مختلف ضعف های متعددی دارد که باید پوشش مناسب در محورهای مختلف آن داده شود.

مقدم ضعف جذب سرمایه گذار در محورهای توسعه شهری را از دیگر مشکلات قابل طرح دانست و ابراز کرد: ایجاد فرصت های سرمایه گذاری نسخه شفا بخش مدیریت شهری است.

کارخانه بازیافت؛ ضرورت جدی شهر برای یاسوج

مقدم با اشاره به اینکه شهر یاسوج و شهرهای بزرگ ما فاقد کارخانه باریافت هستند، تصریح کرد: ایجاد کارخانه بازیافت از ضرورت های شهر یاسوج است و این در حالی است که بارها برای جذب سرمایه گذار فراخوان داشته ایم و خروجی مناسبی محقق نشده است.

مقدم با تاکید بر ظرفیت های موجود در حوزه نفت و گاز، گفت: در شهر یاسوج چندین چاه پلمپ وجود دارد و انتظار است که همه شهرهای ما از سهم نفت و ظرفیت آن برخوردار شوند.

جمالی نژاد با بیان اینکه شهرداری به عنوان نهادی مستقل، عمومی و مستقل غیر دولتی است و شهرداری ها را نباید به دولت وصل کرد، اظهار داشت: غیر دولتی بودن ظرفیت انعطاف و مانور در این حوزه را بیشتر می کند.

وی با تاکید بر توسعه و درآمد زایی پایدار توسط شهرداری ها بیان کرد: نباید در این حوزه به مردم فشار بیاوریم و واگذاری به بخش خصوصی و ایجاد رقابت در بین بخش خصوصی گام مهمی در توسعه مناطق مختلف است.

جمالی نژاد از ایجاد تفاهم نامه با بنیاد مسکن خبر داد و گفت: پوشش بخش زیادی از مشکلات دهیاری ها در قالب این تفاهم نامه را خواهیم داشت.

جمالی نژاد با تاکید بر اهمیت موضوع پسماند هدفگذاری برای توسعه ظرفیت های مدیریت پسماند در کشور را ضروری دانست و گفت: در شهرهای شمالی کشور و در چنین استان هایی نیز مشکلات مدیریت پسماند وجود دارد که برنامه ریزی برای رفع این مشکلات انجام خواهد شد.

معاون وزیر کشور توزیع قیر رایگان را یک ظرفیت مناسب برای استان ها دانست و گفت: پوشش شهرها با جمعیت های مختلف در قالب این مورد انجام خواهد شد.همچنین استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: در نظر گرفتن شاخص ها در توزیع اعتبارات در بین شهرها مورد تاکید است.

توزیع اعتبار به شهرداری ها ضابطه مند شود/انتقاد استاندار از نحوه تخصیص بودجه شهرداری ها

همچنین علی محمد احمدی، افزود: زمانی وضعیت شهرها مناسبترمی شود که نظام توزیع اعتبارات ضابطه مند باشد.

احمدی با بیان اینکه آنچه که ما رصد کردیم این است که باید شاخص ها محور نظام توزیع اعتبارات قرار بگیرد، اظهار کرد: این فرایند مبتنی بر چانه زنی است و باعث می شود کسانی که لابی ندارند، حقشان نادیده گرفته شود.

استاندار با اشاره به مشکلات قوانین شهری، تلاش برای بازنگری در قوانین و مقررات شهری را ضروری دانست و ابراز داشت: با در نظر گرفتن جمعیت روستایی و خدمات رسانی به شهرها و روستاها، قوانین به شکل جامع پاسخ نمی دهد و باید بازنگری در این حوزه با توجه به شرایط انجام شود.

احمدی توجه به توسعه تجهیزاتی و ابعاد محیط زیستی در حوزه شهری را لازم دانست و بیان کرد: مدیریت پسماند و بازیافت از مواردی است که مشکلات جدی در آن وجود دارد و باید چاره اندیشی شود.

وی افزود: به شکل بیرحمانه ای ثروتی که باید برای آیندگان حفظ شود را نابود می کنیم و باید توجه بیشتری به محیط زیست و منابع استان شود.

احمدی با تاکید بر یکپارچه سازی سیما و منظر شهری با توجه به توپوگرافی و فرهنگ جوامع، گفت: در استان هایی که واحد تولیدی بزرگ ندارند، عوارض آلودگی نمی گیرند و فضای کسب و کار و اتکای مبتنی بر ظرفیت های محلی است، رکود ساخت و سازها شهرداری ها را تحت تاثیر قرار داده و باید به این مهم توجه اساسی کرد.

استاندار خواستار توجه اصولی و مناسب به مدیریت روستایی شد و گفت: باید مدیریت روستاها که ۴۰ درصد جمعیت استان را شامل می شود، مورد توجه قرار بگیرد.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=293233
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما