شنبه 2 آبان 1394 - 2:03

پرهیز از طایفه گرایی در انتخابات

محسن رضوانی

محسن رضوانی – دموکراسي و توسعه همه جانبه وقتي در يک کشور نهادينه مي شود که شرايط آن نيز کمابيش فراهم باشد. در ايران به ويژه در شهرهاي کوچک و گاهاً متوسط ، يکي از بزرگترين آفت‌هاي اصلي انتخابات ، برگزيدن و انتخاب افراد بر اساس احساسات قبيله گرايانه است. طايفه گرايي و تعصبات قومي به عنوان يکي از شاخص های غير عقلاني در رفتارهاي انتخاباتي ، سمي مهلک در انتخابات است. در بسياري از نقاط کشور و از جمله همين حوزه انتخابیه خودمان ، بزرگان طايفه و خاندان معمولاً بر اساس مصالح مالي و قبيله‌اي فردي را انتخاب و سپس اکثر افراد آن طايفه يا خاندان ، راي خود را به فرد مورد نظر مي دهند.

از اين رو تحت تاثير اين شاخص ، داوطلبان نه به خاطر توانمندي هاي علمي، تجربي ، مديريتي ، بلکه صرفا به علت ارتباطات خويشاوندي وطايفه اي مورد حمايت قرار مي گيرند و نتيجه آن کاهش شانس افراد لايق براي انتخاب شدن است.
شايد يکي از عوامل محروميت منطقه ، همين عامل باشد چرا که مديران لايق شهر و منطقه مان جرات گام نهادن در ميدان سياست را به خاطر ترس از همين عوامل پيدا نمي کنند. لذا نتيجه آن مي شود که در برخي موارد افراد نالايق و بعضاً کم لايق به مناصبي بزرگتر از قامت فکرشان دست پيدا کرده و ما هم به طنز آنها را گاهي ملقب به” ساکت ترين نماينده مجلس” مي دانيم.
پس کمي به خودمان بياييم و واقعيات را بهتر و منطقي تر ببينيم. مدعي نيستم که همه چيز ايده‌آل است و با يک انتخاب صحيح اوضاع عالي و ايده آل شده و همه مشکلات منطقه حل مي‌شود. اما بديهي است فرستادن يک وکيل لايق با سوابق درخشان مديريتي مي تواند تا حد زيادي بر اوضاع شهر ما و حتي کشور تاثير بگذارد.
در خاتمه با اشاره به سخن حضرت امام راحل که فرمودند : ” امروز روزي است که بايد هم علماي اسلام و هم مردم متفکر چشم خود را درست باز کنند و افرادي را انتخاب مي کنند افرادي باشند که از قبل به آنها شناخت داشته باشند.” اميدوارم هر کدام از ما بر اساس لياقتها و با چشمي باز و نه علايق مالي و قبيله اي در انتخابات شرکت کنيم!

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=166892
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. شهریار گفت:

    متاسفانه “طایفه گرایی و تعصبات قومی و قبیله ای” چیزی نیست که براحتی از اذهان مردم پاک شود مگر با گذشت زمان…

  2. زهره گفت:

    درسته که مشکل طایفه گرایی به این راحتی ها در شهر و دیار ما قابل حل شدن نیست اما بالاخره باید دست یه کار شد.

  3. شهریار گفت:

    “هر رفتنی، رسیدن نیست… اما برای رسیدن، باید رفت”. اتفاقا وظیفه نخبگان، خواص و همه دلسوزان این است که راه حل ارائه دهند و نسبت به این معضل بی تفاوت نباشند. احساس میکنم ریشه اصلی این معضل و بسیاری از مشکلات مشابه، به نوع تفکرات و منش های خاص فردی و شرایط اجتماعی و محیطی ما بستگی دارد و نیاز به یک تغییرات اساسی داریم لذا پیشنهاد میکنم گروهی متشکل از کارشناسان خبره حوزه های روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت، تاریخ و…به مطالعه وضعیت خاص استان بپردازند و با ارائه راهکارهای علمی و ترسیم نقشه راه بر اساس خط مشی ها، مسیر حرکت صحیح انتخاب گردد. طرز تفکر ما باید عوض شود و از این حالت تعصبات خاص قومی و قبیله ای و کینه ای بودن و تعصبات کورکورانه سیاسی خارج شویم. راه حل، ساده نیست شاید بسیار زمان بر باشد، شاید لازم باشد از دوران دبستان فرزندانمان به شیوه ی دیگری تربیت شوند، شاید هم نیاز به برگزاری دوره های آموزشی برای کلیه کارکنان ادارات داشته باشیم و شاید…

  4. حمید گفت:

    من راه حل حل این موضوع رو دارم ….راه حل تو کل کشور هر کی می خواد ثبت نام کنه  یعد  قرعه کشی کنن و کاندیدهای هر شهری از قرعه دربیاد با هم رقابت کنن اینجور یه مزیتی داره استان خودمون می تونه شانس اینو داشته باشه از نماینده های شهرای دیگه هم استفاده کنه بحث طایفه گرایی کلا هیچ میشه و اکثریت نماینده ها به خاطر لیاقتشون نماینده میشن اینجور نماینده ها به این باور میرسن که متعلق به این کشورن و مامورن هر جایی بهشون گفته شد برا اون منطقه خدمت کنن

  5. حمید گفت:

    البته یه مشکل باقی می مونه مشکل هزینه کردن تو انتخابات اگر میشد یه نماینده بدون داشتن پشتوانه مالی و گروهی رای بیاره اونوقت ایران بهشت میشد چون کسانی با کمک مالی یا با پشتوانه گروهی میرن کل دوره چهار ساله دنبال اینن منافع گروه تامین بشه و خیلی جاها با اینکه می دونن حق چیه ولی به خاطر گروه حق رو ناحق می کنن 

  6. فردوس گفت:

    دقیقا به نکته اساسی و مهمی اشاره فرمودید،تازمانی که قومیت گرایی و سرمایه محوری اصل برای انتخاب نماینده مردم در مجلس است همین آش و کشک برقرار است…امیدوارم که بتوانیم بی طرفانه و عقلایی به این امر خطیر و مهم بپردازیم…

  7. بهزاد گفت:

    پرهیز از طایفه گرایی در انتخابات واقعن چیز مهمی است

دیدگاه شما