چاپ این برگه

ایجاد تله کابین در سی سخت: مرگ طبیعت دنا

سایت خبری تحلیلی بویرنیوز/ منصوره جعفریان  سی سخت: چندی است سخن از ایجاد تله کابینی در دامنه کوه دنا را از گوشه و کنار می شنویم. این در حالی است که ایجاد شهرکی صنعتی در دشتک یا دشت بازار نیز از مدت ها پیش بحث برانگیز شده است.

درباره شهرک صنعتی در سایت های محلی مطالبی نگاشته شده است و ما در اینجا سخن را ادامه نمی دهیم. اما ذکر یک نکته را ضروری می دانیم و آن پاسخ به سخنی است که ابراهیم جهانفکر رئیس شورای شهر سی سخت در تارنمای خبرگزاری فارس بیان داشته است. بزرگ‌ترین نیاز و خواسته مردم اینک شهرک صنعتی در این شهر بوده که در اولین روزهای فعالیت شورا با تقاضای مردم پیگیری شد که جزو مصوبات سفرهای ریاست جمهوری به استان به خصوص دور سوم قرار گرفت.”

در پاسخ به این سخن باید بگوییم که از چند نفر از مردم سی سخت دراین باره پرسش کرده اید که این چنین با قاطعیت سخن می گویید؟ اغلب مردم فهیم سی سخت با ایجاد شهرک صنعتی مخالف هستند چرا که می دانند عواقبی نه سودمند که مخرب در آینده ای نه چندان دور به دنبال خواهد داشت.

جهانفکر ادامه داده: ” به نظر می رسد دست هایی در کار است که از ایجاد شهرک صنعتی و دیگر مصوبات سفرهای ریاست جمهوری مثل تله کابین در این شهر جلوگیری می کنند.

با توجه به اینکه شهر سی سخت توریستی و گردشگری است وجود تله کابین ضروری بوده که جزو مصوبات سفرهای رئیس جمهور است و تا کنون در بلا تکلیفی در این شهر جلوگیری می کنند”

آیا هیچ به این اندیشیده اید که اگر دست هایی هم در کار باشد مقصود ایشان نه به زیان سی سخت که به نفع مردم و شهر و طبیعت منطقه است؟ آیا می دانید که هیچ قانونی نمی گوید که همه مردم این حق را دارند که از تمامی جاذبه های گردشگری بهره ببرند؟ آیا در ارائه این طرح از دیدگاه های اندیشمندان حوزه گردشگری و صاحب نظران بهره برده اید؟

بعید می دانم این چنین بوده باشد. چرا که همه متخصصین امر گردشگری بر این امر واقف هستند که حضور فشرده گردشگران در برخی مناطق نه تنها درتوسعه پایدار آن مناطق ثمربخش نیست که در طولانی مدت باعث مرگ طبیعت و حیات وحش دنا می شود. وجود گونه های گیاهی و جانوری در منطقه دنا آن را به یکی از مناطق اکوتوریستی استان تبدیل کرده و کارگزاران به جای اینکه راهکارهایی بیاندیشند تا از نابودی آنها جلوگیری کنند خود مسیری آسان برای دسترسی راحت تر را ایجاد می کنند. همه مردم ارزش گردش در طبیعت را نمی داند چرا که بعد از گردش تلی از زباله را در زمین پاک رها می کنند.

فرجام سخن آنکه اگر کارگزاران قلبشان برای جوانان دانش آموخته سی سخت می تپد راهکارهای بهتری برای اشتغال زایی وجود دارد که نه تنها به زیان صنعت گردشگری نیست که می تواند علاوه بر اشتغال زایی سی سخت را به یکی از مناطق گردشگر پذیراستان و ایران به شهرت برساند. مشکل اینجاست که هیچ گاه به جوانان و طرح های مفیدی که داشته اند اعتنایی نداشته اند.