چاپ این برگه

واکنش دانشگاه یاسوج به”سخنان تکان دهنده بورسیه دانشگاه”

گروه دانشگاه – در پی انتشار خبری با عنوان “سخنان تکان دهنده بورسیه دانشگاه یاسوج” در پایگاه خبر ی- تحلیلی «بویر نیوز»، روابط عمومی دانشگاه یاسوج با ارسال جوابیه ای ادعاهای آقای سیدمهدی جوکار را کذب دانست و در این باره توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش «بویر نیوز»، متن جوابیه دانشگاه یاسوج در ادامه آمده است:

مدیر مسئول محترم پایگاه خبری تحلیلی بویرنیوز
سلام علیکم؛

احتراماً، از آنجا که خبر با کد 217372 مورخ سه شنبه 26/11/95 با عنوان (سخنان تکان دهنده بورسیه دانشگاه یاسوج) حاوی مطالب خلاف واقع و کذب می باشد. پاسخ خبر و توضیحات جهت درج در خبر آن پایگاه خبری مطابق با ماده 23 قانون مطبوعات ارسال می گردد.
در مورد ادعاهای آقای سیدمهدی جوکار لازم است موارد زیر جهت تنویر افکار عمومی به اطلاع برسد:
1- نامبرده کارمند دانشگاه بوده و سپس با استفاده از بورس جایابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (بدون آزمون) در دوره دکتری در دانشگاه قم مشغول به تحصیل گردیدند. در شروع فرآیند، برای ایشان کارگروه صلاحیت علمی به شکل غیر متداول برگزار گردیده است.
2- فرد بورس شده پس از پایان بورس و اتمام تحصیلات در صورت نیاز به تخصص ایشان (مرجع تشخیص نیاز، هیأت اجرایی جذب می باشد) مطابق با مصوبات و آیین نامه و دستورالعمل های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مصوبات وزارتی و با طی مراحل اداری – استخدامی به استخدام در می آید. بر همین اساس برای نامبرده نیز بعد از پایان تحصیلات، مراحل اداری لازم شروع گردید و صلاحیت و توانایی علمی نامبرده توسط گروه آموزشی مربوطه و هیأت اجرایی جذب تأیید نگردید و منجر به صدور عدم نیاز گردید. پس از اعلام عدم نیاز به ایشان، مشارالیه بلافاصله اقدام به طرح دعوی در مراجع ذیصلاح نمودند که دعوی ایشان در مراجع قضایی نیز رد گردید. این ادعا که اعلام عدم نیاز به ایشان و برخی بورسیه ها سیاسی است، خلاف واقع می باشد.
نفر دوم بنام «اسداله حسینی» هیچ گونه سابقه ای در این دانشگاه ندارد.
فرایند کلی استخدام هیأت علمی (از جمله استخدام بورسیه ها بعد از فراغت از تحصیل) به شرح زیر می باشد. دانشگاه یاسوج نیز طبعاً همین روال قانونی را ملاک عمل می داند.
مطابق با مصوبه اهداف، وظایف و ترکیب هیأت¬های مرکزی و اجرایی جذب هیأت علمی
دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی عالی احراز و اعلام نیاز یا عدم نیاز به هیأت علمی از شئون و وظایف هیأت های مرکزی و اجرایی جذب هیأت علمی است. مطابق بند 4 ماده 1 مصوبه مذکور، بررسی و تأیید جذب داوطلبان عضویت در هیأت علمی اعم از قراردادی، پیمانی، رسمی از وظایف هیأت مرکزی جذب است. همچنین به موجب ماده 5، از جمله وظایف هیأت اجرایی جذب تصمیم گیری در خصوص نحوه و چگونگی استخدام اعضای هیأت علمی و اعلام نظر در خصوص جذب اعضای هیأت علمی متقاضی استخدام در دانشگاه ها و متقاضیان راتبه (بورسیه) تحصیلی از لحاظ توانایی علمی و صلاحیت های عمومی است. همچنین به موجب بند 1 ماده 3 دستورالعمل اجرایی جذب، شناسایی و تعیین نیاز از وظایف هیأت اجرایی جذب است، بنابراین با توجه به قوانین فوق الذکر اعلام نیاز یا عدم نیاز به متقاضیان از وظایف هیأت اجرایی جذب است.
دانشجویان بورسیه هیچ رابطه استخدامی با دانشگاه ندارند و صرفاً وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت حمایت مالی در دوران تحصیل، به آنها بورس اعطا می کند. به همین جهت در اسناد تعهد آنها هیچ الزام و تعهدی برای بکارگیری آنها توسط دانشگاه ها وجود ندارد و پس از پایان تحصیل و دوران بورس در صورت اعلام نیاز توسط هیأت اجرایی جذب، مراحل تشکیل پرونده استخدامی آغاز می شود.
قابل ذکر است مطابق ماده 14 دستورالعمل رسیدگی به شکایات داوطلبان اعم از (اعضای قراردادی، پیمانی، بورسیه و رسمی) هیچ مقام اداری و دولتی نمی تواند آراء هیأت های مرکزی یا هیأت های اجرایی را تغییر دهد یا از اجرای آن جلوگیری کنند، ضمن آنکه مراحل و مراجع ذیصلاح برای بررسی اعتراض و شکایت متقاضیان نیز مشخص شده است.

با آرزوی توفیق الهی
مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه یاسوج