چاپ این برگه

قانون شکنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد که به تازگی احیا شده، به فکر خانه‌دارشدن آن هم در خوش نشین‌ترین نقطه شهر یاسوج افتاده است؛ محلی که کاربری فضای سبز دارد.

به گزارش بویرنیوز، یکی از مشکلاتی که در استان کهگیلویه و بویراحمد از گذشته وجود داشته و بی‌شک در آینده هم ادامه خواهد داشت موضوع معارضات ملکی و تغییر کاربری‌های غیرکارشناسی است که باید فکری به حال آن شود.

مدیران ارشد استانی نیز همواره با این مشکل روبرو بوده‌اند که چگونه باید چنین مشکلاتی را برطرف کنند.

موضوع اراضی و تغییر کاربری‌های غیرکارشناسی به معضلی بزرگ تبدیل شده و به یقین تنها با فرهنگ‌سازی می‌توان مشکل تاریخی را در کهگیلویه و بویراحمد به تدریج و در طول زمان برطرف کرد.

اما مشکل وقتی بیشتر می‌شود که علاوه بر معارضات مردمی، بسیاری از دستگاه‌های اداری ما نیز در استان تنها نیازهای خود را می‌بینند و با اسلحه تغییر کاربری، روی اراضی و زمین‌هایی دست می‌گذارند که تعجب هر بیننده و شنونده‌ای را برمی‌انگیزند.

در خبرهای چند روز پیش داشتیم که رئیس شورای شهر یاسوج نسبت به عزم یکی از دستگاه‌ها برای ساخت و ساز در یکی از نقاط استراتژیک شهر یاسوج اعتراض داشت.

هدایت امیری که این موضوع را در آخرین نشست شورای شهر یاسوج مطرح کرده بود سخن از اعتراض 11 عضو شورای اسلامی شهر به میان آورد و معتقد بود سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کهگیلویه و بویراحمد نباید به خود اجازه دهد که در محلی با کاربری پارک و اماکن تفریحی که متعلق به عموم مردم است خیال ساخت و ساز برای خود داشته باشد.

پس از این بود که خبرنگاران با حضور در منطقه به دلیل حساسیتی که اعضای شورای شهر و شهردار از این موضوع به خرج دادند از چند و چون آن با خبر شدند.

زمینی که این دستگاه به دنبال ساخت و ساز در آن است در محلی واقع شده که کاربری فضای سبز دارد.

در اطراف این زمین که به قول رئیس شورای شهر یاسوج مورد علاقه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قرار گرفته به فاصله چند ده متر یک مجتمع بزرگ تفریحی توسط بخش خصوصی در حال ساخت است و چند ده متر آن طرف نیز فضای تفریحی و ورزشی مربوط به بنیاد شهید برای ساخت استخر و البته کمی آن‌سوتر موزه بزرگ شهر یاسوج قرار دارد و البته مهم‌تر اینکه تنها هتل چهار ستاره استان درست بیخ گوش زمین مورد علاقه سازمان مدیریت است.

همه جوانب را که مد نظر قرار دادیم مشخص شد که این مکان تنها برای توسعه بخش گردشگری و فضای تفریحی امکان توسعه دارد و تنها چیزی که نباید به آن اندیشید ایجاد فضای اداری است زیرا هیچ‌گونه همخوانی میان فضای اطراف با ساخت فضای اداری وجود ندارد.

در تماسی کوتاه که با استاندار کهگیلویه و بویراحمد داشتیم از تصمیم‌گیری برای این موضوع در آینده نزدیک شنیدیم اما به همین بسنده نکردیم و به دلیل حساسیت موضوع به سراغ تنی چند از اعضای شورای شهر و شهردار یاسوج هم رفتیم.

رئیس شورای اسلامی شهر یاسوج با بیان این که روی موضع قبلی خود سفت و محکم هستیم، اظهار کرد: نباید به دلخواه خود و هر آن جا را که برای ساخت و ساز باب طبع خود دیدیم بر روی آن نظر داشته باشیم.

هدایت امیری گفت: اما سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به فکر ساخت و ساز در این مکان است و ما 11 عضو شورای اسلامی شهر به اتفاق شهردار به هر روش قانونی که وجود دارد در مقابل این کار ایستادگی می‌کنیم.

وی افزود: چون کاربری فضای سبز دارد و چشم انداز شهر با ساخت و ساز فضای اداری خراب می‌‌شود با هرگونه ساخت و سازی در آن مخالفیم لذا می‌توانند در قسمت‌های دیگر شهر با پرداخت هزینه صاحب زمین شوند.

هدایت اکبری دیگر عضو شورای اسلامی یاسوج هم به فارس گفت: 11 عضو شورای اسلامی یاسوج با هم متفق‌القول هستیم و با هرگونه تغییر کاربری در آن طبیعت بکر و زیبا مخالفیم و از استاندار می‌خواهیم که با این قضیه برخورد کند تا هر سازمان و فردی به خود اجازه این کار را ندهد.

وی تأکید کرد: ما مخالفیم و جلوی این کار را هم خواهیم گرفت.

مرتضی فروغ‌فر دیگر عضو شورای اسلامی شهر یاسوج نیز به فارس گفت: با توجه به این که یاسوج شهری خوش آب و هوا در جنوب کشور است و تحت عنوان پایتخت طبیعت ایران است همه باید از آن نگهداری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین همه مسئولان و نه تنها شهرداری و شورای اسلامی شهر باید از آن نگهداری کنند و اجازه ندهند به دلایل مختلف به آن ضربه وارد شود.

این عضو شورای اسلامی شهر یاسوج گفت: اگر سازمانی و دستگاهی به دنبال ساخت و ساز در محل یاد شده در کنار هتل آزادی است به طبیعت شهر خدشه وارد خواهد کرد و اعضای شورای شهر به هیچ وجه کوتاه نخواهند آمد و به استاندار نامه‌ای نوشته‌اند و ما امیدواریم که در کمیسیون ماده 5 چنین کاری انجام نشود.

در ادامه برای این که با جزئیات موضوع بیشتر آشنا شویم به سراغ شهردار یاسوج رفتیم که وی نیز به صراحت از این تصمیم انتقاد کرد و گفت: راه و شهرسازی مجوز آن را گرفته و درصدد است که این زمین را به برخی اداره‌ها واگذار کند.

شهردار یاسوج تصریح کرد: در آن محل خیابان 45 متری می‌گذرد و کاربری آن فضای سبز است و مکاتبه‌ای کرده‌ایم که از واگذاری آن جلوگیری شود.

محمدعلی جاوید گفت: بدون هماهنگی شهرداری حق واگذاری به عنوان هیچ کاربری دیگری را ندارند و اگر به عنوان کاربری به غیر از فضای سبز واگذار شود خلاف است و پی‌گیری خود را تا آخر داریم.

اما قصه تغییر کاربری‌های اشتباه و غیرکارشناسی در استان ما داستانی تمام نشدنی است که در گذشته بوده و با روندی که مشاهده می‌شود تا سال‌های سال ادامه دارد.

به یقین مسئولان ارشد استانی و شخص استاندار در کمیسیون ماده 5 بهترین تصمیم را خواهند گرفت و برای واگذاری‌ها با در نظر گرفتن همه جوانب و رعایت قانون و جلوگیری از بروز عواقب ناخوشایند برای آینده یاسوج این پایتخت طبیعت ایران تصمیم‌گیری می‌کنند.

منبع: فارس