چاپ این برگه

تحلیل نتایج انتخابات نظام مهندسی ساختمان کهگیلویه و بویراحمد (+آرا همه کاندیداها و حواشی)

گروه اقتصادی / حوزه راه و مسکن – هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کهگلیویه و بویراحمد روز گذشته (پنج شنبه) در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت برگزار شد.

به گزارش «بویر نیوز»، در این انتخابات که 1461 نفر رای دادند، میزان مشارکت 43 درصدی را رقم زدند و مهندسین عضو سازمان 9 نفر از 30 کاندیدا را برگزیدند ضمن اینکه 4 نفر از کاندیداها نیز قبل از برگزاری انتخابات کنار رفته بودند.

اما این انتخابات نکات جالب و قابل تاملی داشت که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

– این انتخابات برای اولین بار بصورت الکترونیک برگزار شد و پرینت آرا نیز در صندوق رای ریخته می شد. برگزاری انتخابات بدین شیوه تحسین برانگیز بود و کمترین امکان دخالت در آن وجود نداشت.

– سیستم ثبت رای با ایراداتی از جمله عدم حذف افراد انصرافی از سامانه و همچنین تداخل دو رشته همراه بود که ایراد از نرم افزار بود و هیات اجرایی طی مکاتبه و تماس با وزارت راه و شهرسازی مراتب را اعلام کرد که با تائید مقامات کشوری مبنی بر مشکل نرم افزاری نسبت اعلام اسامی کاندیداهای انصرافی اطلاع رسانی گسترده صورت گرفت و هر چند تداخل اسامی کمی سردرگمی ایجاد کرد اما مشکلی در روند برگزاری انتخابات بوجود نیاورد. همچنین مجریان برگزاری انتخابات نسبت به این موارد توضیحات لازم را به رای دهندگان ارائه می کردند.

– در اقدامی قابل تحسین از سوی سازمان نظام مهندسی استان، برای جلوگیری از ایجاد هرگونه شائبه ای تمامی مراحل انتخابات، حتی توزیع کارت های مهندسین نیز به راه و شهرسازی واگذار شد و البته هزینه های برگزاری انتخابات بر عهده سازمان نظام مهندسی بود.

–  ترکیب هیئت مدیره جدید با توجه به افزایش اعضا در این دوره حدود 80 درصد با ترکیب دوره گذشته تفاوت دارد و صادقی و احسانی توانستند مجددا در هیئت مدیره هفتم نیز حضور داشته باشند.

–  آنچه در این انتخابات به چشم می آمد و بسیار قابل توجه بود اینکه حساسیت های منطقه ای و قومی بشدت کاهش پیدا کرده بود.

– میانگین سنی اعضای هیئت مدیره دوره هفتم با دوره ششم احتمالا تفاوت محسوسی خواهد داشت و جوانترها کرسی های بیشتری در ترکیب جدید به دست آورند.

– بی نظمی در ورود برخی مهندسان صحنه های نازیبایی را رقم زد.

– حضور فعال اکثر کاندیداها و لیدرهای آنها تا آخرین لحظات از حاشیه های مورد توجه این انتخابات بود.

– رئیس هیات اجرایی و رئیس سازمان نظام مهندسی از عملکرد پایگاه خبری – تحلیلی «بویر نیوز» در این انتخابات تقدیر کردند.

در ادامه به تحلیل کلی پیرامون هر کدام از رشته ها می پردازیم:

شهرسازی؛ بالاترین رای برای کاندیدای بی رقیب

–  همانگونه که از قبل پیش بینی می شد، کهزادی کاندیدای رشته شهرسازی که بدون رقیب در عرصه حضور داشت بیشترین رای را کسب کرد که البته جای خوشحالیست که جامعه مهندسی اعلام حمایت خود را از وی اعلام کردند که قطعا انگیزه ای مضاعف برای وی خواهد بود. کهزادی با کسب 1039 رای تنها کاندیدای بود که آرائش 4 رقمی بود.

عمران؛ پیروزی ائتلاف رئیس

–  رشته عمران با 19 نامزد بیشترین کاندیدا را داشت که یکی از آنها انصراف داد و البته تنها رشته ای بود که 4 نفر را به هیات مدیره فرستاد، که در این رشته نیز رقابت حساس و نزدیکی وجود داشت و اختلاف آرا در میان نفرات بالای جدول بسیار کم بود و این توزیع رای در میانه جدول نیز دیده می شود.

اما جالب ترین نکته در این رشته اعتماد به سه جوانی بود که برای اولین بار در انتخابات شرکت کرده بودند و به همراه صادقی به هیات مدیره رفتند که اگر به لیست کاندیداهای عمران نگاهی بیندازیم متوجه حضور چهره هایی کهنه کار و قدر می شویم که در کمال ناباوری از این سه مهندس جوان شکست خوردند. اکثر فعالان انتخاباتی معتقدند دلیل اصلی پیروزی حداقل دو نفر از آنها حضور در ائتلافی بود که صادقی سرلیست آن بود و با قرار دادن نام آنها در کنار خود عامل پیروزی آنها شد.

نقشه برداری؛ انصرافی که انتخاب را رقم زد

– رشته نقشه برداری سه کاندیدا داشت و با انصراف علیزاده راه برای یوسفی باز شد تا بتواند با اختلاف بیش از 200 رای به هیئت مدیره برسد، که البته این موضوع از قبل پیش بینی می شد که یوسفی کار سختی ندارد.

مکانیک؛ ماراتن نفس گیر

– یکی از نامزدهای رشته مکانیک انصراف داد تا سه کاندیدای دیگر به رقابت بپردازند اما فضای انتخابات دوقطبی شد و سرانجام احسانی موفق شد تا با اختلاف فقط 34 رای در هیات مدیره ماندگار شود. رقابت نزدیک این دو کاندیدا و مکان قرارگیری آنها در جدول کلی رقابت در این رشته را به ماراتنی نفس گیر تبدیل کرده بود.

برق؛ یک تیر و دو نشان

– یکی از پیش بینی نشدنی ترین نتایج در رشته برق رقم خورد تا موحدپور بتواند پس از کهزادی که به لطف بی رقیبی بیشترین رای را کسب کرده بود، نفر دوم از لحاظ آرا در بین همه کاندیداها شود و اختلاف قابل توجه و ملموسی با سایر کاندیداها و البته کاندیدای رقیب داشته باشد. با انصراف یکی از کاندیداها، تنها رقیب وی دیودیده باسابقه بود که ریاست سازمان، عضویت در چند دوره هیئت مدیره و همچنین عضویت در شورای مرکزی را در رزومه خود دارد. اختلاف رای موحدپور با دیودیده بر خلاف پیش بینی ها بالا بود و عدد 283 را نشان می دهد که در واقع موحدپور توانست با این رای هم توانست نفر دوم جدول آرا باشد و هم رقیب سرسخت خود را شکست دهد.

معماری؛ رقابت حساس

– رقابت در رشته معماری از ویژگی های خاصی برخوردار بود و هر چند تصور چنین چینشی در نتایج دور از انتظار نبود اما رقابت حساسی در روزهای آخر شکل گرفت که سرانجام دانشی توانست به هیئت مدیره راه یابد ولی توزیع رای در این رشته قابل تامل است و از توزان نسبی برخوردار بود.

به گزارش «بویر نیوز»، در تصویر زیر لیست آراء نهایی همه کاندیداها آمده است:

812326134_53555(افرادی که با کادر قرمز رنگ مشخص شده اند، انصراف داده بودند)