چاپ این برگه

گفتگوی خواندنی با نخبه کهگیلویه و بویراحمدی در حوزه پزشکی؛ خاطرات خواندنی دکتر هاشمی

گروه فرهنگی – در ادامه سلسله گفتگو با نخبگان کهگیلویه و بویراحمد، به سراغ دکتر بصیر هاشمی، استاد تمام دانشگاه، فوق تخصص گوش حلق و بینی،معاون دانشگاه علوم پزشکی استان فارس و رئیس کمیته علمی کمیسیون کشوری کاشت حلزون شنوایی رفتیم و گفتگویی را با ایشان انجام دادیم که  گفتگوی بویرنیوز با این نخبه کهگیلویه و بویراحمد در ادامه می آید:

 

30

متولد چه سالی و در کجا هستید؟

بنده متولد سال۱۳۴۱ در روستای محمد آباد از توابع شهرستان بویراحمد هستم و در همان روستا بزرگ شدم.

از شروع دوران تحصیلاتتان بگوئید؟

دوران ابتدایی رادر مدرسه ای واقع در روستای نره گاه گذراندم و باید بگم در آن دوران معلمم پدرم بود که ایشان تازه از دانشسرای عالی عشایر فارغ التحصیل شده بود و برای ادامه تحصیل با توجه به محدودیت های عدیده در روستا به شهر یاسوج آمدم و در آنجا همراه با پسر عموهایم در خانه عموی بزرگم به تحصیل مشغول شدم.

یاسوج آن زمان ها را بخاطر دارید؟ از نظر امکانات چطور بود؟

آن زمان یاسوج جز اندکی خیابان آسفالت در مرکز شهر و تعداد خیلی کمی مغازه که همگی هم غیر بومی بودند امکاناتی نداشت.

مدرسه راهنمائی که ما در آن درس میخواندیم خارج از شهر بود و باید در جاده ای که خاکی هم بود راه خانه به مدرسه را پیاده  می آمدیم چرا که تعداد ماشین هایی که در شهر بود انگشت شمار بود.

در روستا برق، گاز و آب لوله کشی وجود نداشت و زندگی در نهایت سادگی و ابتدائی خود و البته با صمیمیت های خیلی بیشتری سپری می شد.

از ادامه تحصیلتان در آن شرایط سخت بگید؟

دبیرستان را هم در شهر یاسوج گذارندم تا سال سوم دبیرستان که مصادف شد با سال ۵۷ و انقلاب اسلامی و در آن زمان من به دلیل علاقه به فعالیت های فنی در رشته ریاضی و فیزیک مشغول به تحصیل بودم.

رشته ریاضی؟! چطور در دانشگاه به ادامه تحصیل در رشته پزشکی پرداختید؟

با آغاز انقلاب مدارس شهر یاسوج به نوعی منحل شد و بسیاری از معلمان نیز رفتند و دبیران کمی وجود داشت و یسال چهارم فقط یک کلاس تجربی وجود داشت که آنهم به صورت مختلط برگزار شد و من نیز برای ادامه تحصیل به شهر شیراز رفتم و در دبیرستان نمازی شیراز دیپلمم را گرفتم بعد از آن هم در سال ۵۹ انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها رقم خورد که باعث شد به منطقه برگردم.

dr-h3

گفتید به استان برگشتید در زمانی که دانشگاه ها عملا تعطیل شده بود تلاشی برای علم آموزی داشتید؟

بعد از برگشت به استان مدتی را در جهاد مشغول به کار بودم و انتظار برای باز شدن دانشگاه ها و ادامه تحصیل در ریاضی را در سر می پروراندیم تا اینکه احساس کردم منطقه بیشتر به پزشک نیاز دارد چرا که آن زمان تنها تعداد کمی پزشک آنهم خارجی وجود داشت و من و پسر عمومیم؛ نذیر هاشمی تصمیم گرفتیم در امتحان دیپلم تجربی شرکت کنیم و با چند ماه مطالعه توانستیم دیپلم بگیریم و در آن سال نفر اول دیپلم تجربی در شهر یاسوج شدم.

چه زمانی در کنکور شرکت کردید؟

سال ۶۲ اولین کنکور سراسری پس از انقلاب فرهنگی برگزار شد و در آن سال توانستم در کنکور شرکت کنم و در رشته پزشکی دانشگاه شیراز قبول شوم.

نقش معلمان دوران راهنمائی و دبیرستان را در پیگیر کردن شما برای کسب علم و دانش را به چه میزان ارزیابی می کنید؟

خب ببینید خانواده من به خصوص پدر و عمویم حاضر به تحمل شرایط سخت برای ادامه تحصیل ما بودند و دوس داشتند دانش اندوزی مهم ترین اولویت ما باشد و این مهم ترین پشتوانه معنوی ما در ادامه تحصیل بود اما واقعا نمیتوان از تاثیر معلمان دلسوز که ما را مشتاق و امیدوار به ادامه تحصیل  و خدمت به مردم دیارمان می کردند چشم پوشید.

اقای دکتر کلیپ تصویری از مرحوم بهمن بیگی وجود دارد که بسیار هم دست به دست شد و شما را در بخشی از سخنانشان مورد خطاب قرار دادند آیا آشنائی قبلی بین شما وجود داشت؟

مرحوم بهمن بیگی همیشه روحیه شوخ طبعی داشت و پدر بنده هم چون جزو اولین معلمان دوره مدارس عشایری بود و شاگرد ایشان بود از نزدیک ارتباط داشتند و بعدا که به شیراز رفتم از طریق شاگردان آن مرحوم و پس از مدتی با معرفی دوستان بدون واسطه با ایشان در ارتباط بودم البته خودم شاگرد مرحوم بهمن بیگی نبودم و درواقع ما شاگردان یکی از شاگردان ایشان بودیم.

و بعدها که از دانشگاه فارغ التحصیل شدم و بعد ریاست بیمارستان خلیلی را داشتم مرحوم بهمن بیگی بیمارانی که مشکلاتی در حیطه تخصص من را داشتند برای مداوا معرفی میکردن که هنوز دستخط ایشان و یکی از معرفی نامه هایی را که فرستاده بودند را دارم.

از دوران دانشجوئی بگویید و اینکه چرا تخصص گوش، حلق و بینی؟!

دوره پزشکی عمومی را که در شیراز گذارندم باید در ادامه یا طرح میرفتیم و یا ادامه تحصیل که در آن زمان ادامه تحصیل در رشته های لوکس(مثل تخصص چشم، گوش، حلق و بینی و …)نیاز به گذراندن دوره طرح داشت و من نیز ترجیح دادم طرح را بگذرانم و بعد  در رشته گوش، حلق و بینی که علاقه داشتم تخصص بگیرم و این شد که برای گذراندن دوره طرح مدتی در گچساران و یاسوج کار کردم.

گفتید گچساران و یاسوج؟ بعد از گذراندن دوره عمومی و برای دوره طرح ابتدا کدام منطقه را انتخاب کردید؟

بله بعد از تخصص ابتدا به باشت رفتم و پس از مدتی به گچساران رفتم و بعنوان رئیس بیمارستان رجایی بودم و پس از آن زمان باقیمانده از طرحم را در یاسوج گذراندم که این فرایند حدود ۲ سال به طول انجامید و پس از آن هم برای ادامه تحصیل در تخصص گوش، حلق و بینی در دانشگاه شیراز پذیرفته شدم و برای ادامه تحصیل به آنجا رفتم.

انتهای بخش اول

ادامه دارد ……..