سه شنبه 2 تیر 1394 - 10:58

استاندار خبر «بویر نیوز» را تائید کرد/ بحران کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می کند

وی بر افزایش تخصیص آب استان از این سدها تاکید کرد و اظهار داشت: باید سهم استان از سه رودخانه بشار، زهره و مارون گرفته شود.

گروه اقتصادی – بیست وچهارم خرداد ماه امسال پایگاه خبری – تحلیلی «بویر نیوز» در گزارشی با عنوان “کهگیلویه و بویراحمد وارد یک بحران جدی می شود” به خارج شدن منابع آبی استان تذکر داده بود و بلا استفاده بودن سدهای احداث شده در کهگیلویه و بویراحمد برای مردم این استان را علیرغم اینکه باعث هزینه زایی برای این دیار شده است، پرداخته بود.

به گزارش «بویر نیوز»، دو روز پیش استاندار کهگیلویه و بویراحمد با دقت نظر این موضوع را مورد توجه قرار داد و در جلسه شورای آب و برق استان به صراحت به آن پرداخت.

در بخشی از گزارش مذکور آمده بود: “می توان مدعی شد اگر به خودی خود و بدون تغییر در اکوسیستم، طبیعت را رها می کردیم شاید تا مدت ها با تش آبی درگیر نبودیم اما سیاست گذاری های غلط آبی در سالیان گذشته موجب شده تا امروز شاهد این باشیم که شهرهای یاسوج، دهدشت، لیکک، مادوان و سوق در کهگیلویه و بویراحمد دچار تنش آبی باشند.

مهمترین تصمیماتی که در سالیان دراز باعث شد تا استانی که ۱۰ درصد منابع آبی را در یک درصد مساحت کشور دارد امروز دچار این وضعیت شود، احداث سدهایی بود که علیرغم صرف هزینه از استان، هیچ منافعی برایمان نداشت و حتی زیان آن به مراتب متوجه استان شده است.” (متن کامل گزارش را “اینجا” بخوانید)

آب بحران 2

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این باره گفت: مردم این استان از سدهای احداث شده در استان بی بهره هستند.

سید موسی خادمی در نشست شورای آب و برق استان افزود: هم اکنون این سدها مورد استفاده دیگر استانها هستند اما سهم این استان از سدهای خود بسیار کم است.

وی بر افزایش تخصیص آب استان از این سدها تاکید کرد و اظهار داشت: باید سهم استان از سه رودخانه بشار، زهره و مارون گرفته شود.

خادمی تصریح کرد: چرا باید در پایین دست و در استان خوزستان از منابع آبی رودخانه مارون برای کشاورزی استفاده شود اما در بالا دست و در کهگیلویه و بویراحمد باغ یک کشاورز به دلیل نبود آب خشک شود.

وی به کمبود آب در مناطق گرمسیری استان اشاره کرد و گفت: اگر آب مورد نیاز مناطق گرمسیری استان از سد کوثر تأمین می‌شد به مراتب مشکلات کمتری نسبت به حال حاضر داشتیم.

استاندار همچنین زیرساختهای بخش آب در استان را بسیار کم دانست و استفاده از منابع فصلی و موقتی برای تامین آب را یک چالش و پرخطر برشمرد.

خادمی، فرسودگی شبکه های آبرسانی و پراکندگی روستاها و شهرها و کوهستانی بودن استان را از دیگر مشکلات در عرصه آب استان عنوان کرد.

وی به جدا سازی آب شرب و فضای سبز شهرها هم اشاره کرد و گفت: کاهش نزولات آسمانی، برداشت بی رویه از منابع آب، کم آبی و محدودیت منابع آب، صرفه جویی را ضرورت بخشیده است.”

آب بحران

به گزارش «بویر نیوز»، حال که مقام ارشد اجرایی استان از این موضوع بخوبی آگاه است ای کاش تصمیماتی اتخاذ شود که در آینده شاهد چنین وضعی نباشیم و البته بر مردم هم هست تا با مصرف درست آب و صرفه جویی از بحرانی شدن وضعیت آب در استان جلوگیری کنند.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=153026
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. اشکان گفت:

    این هم مثل نفت مان که هیچ دردی از مردم این استان دوا نمی کنه و فقط برای استانهای دیگه است ، ای کاش مردم ما متحد می شدن تا استانمان را به کشوری کوچک ومستقل از ایران تبدیل می کرم و منابع مان را به ایران صادر می کردیم تا ثروتمند می شدیم نه مفت و مجانی همه چیزو ببرن وما در فقرونداری بسوزیم

  2. م گفت:

    بخاطر بی کفایتی مسئولان استان

  3. ناشناس گفت:

    یک سوال داشتم ا زاستاندار توی این ماه رمضان برای ما که مسافر هستیم نباید یک غذا خوری سرویس  بدهد مثل همه شهرهای ایران 

  4. رحمت اله گفت:

    استاندار تمام هم وغمش راگذاشت وساعت کار ادارات را برای صرفه جویی در مصرف آب 12ساعته کرد

دیدگاه شما