چاپ این برگه

جوابیه تند معاون اسبق استاندار کهگیلویه و بویراحمد به اهمال در لغو مجوز های استخدامی مهرآفرین

گروه سیاسی –   فرهاد باقرپور نجف آباد معاون اسبق توسعه مديريت و منابع انساني استانداري به سخنان مسئولان استانداری کهگیلویه و بویراحمد درباره لغو مجوزهای استخدامی واکنش نشان داد.

1

متن این جوابیه که یک نسخه از آن در اختیار بویرنیوز قرار داده شده به شرح زیر است:

جناب آقاي مهندس محنايي معاون محترم توسعه مديريت و منابع انساني استانداري

با سلام و احترام

در طول يكسال گذشته بيش از پنج مصاحبه رسمي( به استثناي سخنراني در جلسات رسمي و غير رسمي ) از جنابعالي و يكي از مديران زيرمجموعه شما در سايتهاي محلي استان در تخريب عملكرد مسئولان گذشته پيرامون موضوع استخدام و تبديل وضعيت نيروهاي قراردادي منتشر شده كه اغلب ادعاهاي مطرح شده اگر به حرمت جايگاه معاون استاندار نگوئيم كذب محض ؛اما پر از ابهام و شبهه و خلاف واقع مي باشد.

اينجانب به عنوان معاون وقت استاندار و مسئول ذيربط در خصوص موضوعات مطرح شده تاكنون به دلايل اخلاقي و براي پرهيز از ورود به حاشيه سازيها قصد پاسخگويي نداشتم . اما متاسفانه اصرار و علاقه جنابعالي و زيرمجموعه براي تكرار مسائل بيهوده و بي نتيجه ؛باعث شد مجبور به ارائه اين پاسخ جهت تنوير افكار عمومي شوم.

الف ) در خصوص ادعاي شما در مصاحبه مورخ 12 ارديبهشت 94 با سايت های استانی مبني بر اينكه سهميه تبديل وضعيت نيروهاي قراردادي استان 550 نفر بوده كه به دليل سهل انگاري و مديريت نكرده و ندانم كاري مسئولان گذشته 350 نيروي قراردادي تبديل وضعيت نشده اند و تنها 200 نفر تبديل وضعيت شده اند به اطلاع مي رساند :

1- بر اساس مجوز شماره 27916 مورخ 3/11/90 و شماره 31579 مورخه 9/12/90 معاون توسعه رئيس جمهور سهميه ابلاغي 510 نفر بوده است نه 550 نفر مورد ادعاي شما

2-تعداد تبديل وضعيت شدگان به پيماني 321 نفر بوده و نه 200 نفر ؛ مي توانيد ليست تاييد شده و ممهور به مهر معاونت توسعه رئيس جمهور را در دفتر تحول اداري زير نظر جنابعالي مطالعه نمائيد.

3-بعد از ابلاغ مجوز فوق الذكر در كمتر از دوماه در پايان سال 90 علي رغم اينكه هنوز از درگيري و مشغله تعيين تكليف آزمون استخدامي سال 89 و مصاحبه هاي افراد قبول شده فارغ نشده بوديم كه خود حديث طولاني دارد؛ همه مقدمات كار شامل ابلاغ به دستگاههاي ذيربط ؛تشكيل جلسات و كارگاههاي متعدد آموزشي و توجيهي براي مديران و مسئولين مرتبط ؛شناسايي پست هاي سازماني در ادارات شهرستاها كه هدف طرح بود ؛انتقال و جابجايي پست هاي سازماني از ادارات كل به ادارات شهرستاني براي افزايش تعداد ظرفيت ؛تنظيم و انتشار آگهي ؛ثبت نام از متقاضيان؛بررسي صلاحيت متقاضيان و برگزاري آزمون و تصحيح نتايج آن با حضور نماينده سازمان بازرسي استان با سرعت و دقت انجام شد.

4-بر اساس صورتجلسه آزمون مورخه 26/12/90 از تعداد 708 نفر متقاضي تعداد 673 نفر در آزمون شركت كردند و بايد حداقل 60 درصد حدنصاب نمره قبولي در آزمون را كسب ميكردند كه بعد از تصحيح آزمون به دليل تعداد كم قبول شدگان از معاونت توسعه رئيس جمهور درخواست كاهش حدنصاب از 60 درصد به 40 درصد را نموديم كه موافقت شد و به اين ترتيب از 673 نفر شركت كننده در آزمون تعداد 462 نفر بر اساس نامه مورخ 6/3/91معاونت توسعه به عنوان پذيرفته نهايي يك و نيم برابر ظرفيت اعلام شدند.كه فرايند تبديل وضعيت تعداد 321 نفر از آنها انجام و به پيماني تبديل و شماره مستخدم آنها نيز صادر شد .

5- براي مابقي نيروهاي ذخيره نيز طي نامه شماره 4607 مورخ 16/4/92 درخواست تبديل وضعيت داديم كه موافقت آن طي بخشنامه ابلاغي شماره 14595 مورخ 21/8/92 يعني در زمان مديريت جنابعالي اعلام شد ولي متاسفانه تاكنون هيچ اقدامي براي تبديل وضعيت نيروهاي ذخيره انجام نشده است به استثناي يك نفر ؟؟؟؟

پس ملاحظه مي فرماييد چيزي به عنوان برگشت سهميه وجود نداشته بلكه در يك آزمون قانوني تعدادي از افراد حد نصاب قانوني 60% كه نه بلكه 40% را هم كسب نكرده اند و قاعدتا نمي شود برخلاف بخشنامه همه كسانيكه در آزمون شركت كردند را قبول اعلام كنيم ؛ ضمن اينكه اين سهميه فقط مختص تعدادي از دستگاههاي اجرائي بود كه حتي به اندازه كافي پست سازماني در شهرستانها براي تبديل وضعيت نداشتند و با پيگيريهاي فراوان تعداد زيادي پست از ادارات كل به ادارات شهرستان منتقل كرديم و بسياري از دستگاههاي ملي با هماهنگي وزارتخانه خود فرايند تبديل وضعيت را انجام دادند.و اصلا برگشت سهميه وجهه اي ندارد وقتي كه معاونت توسعه رئيس جمهور طي نامه شماره 31579 مورخ 9/12/90 ابلاغ نموده كه در صورت عدم كفايت سهميه براي ساماندهي و تبديل وضع نيروها؛ نياز هر استان اعلام تا سهميه تكميلي تخصيص يابد.

ضمنا همانطور كه مي دانيد اغلب نيروهاي تبديل وضعيت شده مشمول اين طرح كساني بودند كه قبل از سنوات سال 1384 بكارگيري شده بودند ولي دولت گذشته در يك اقدام شجاعانه و فارغ از مسائل سياسي نسبت به تعيين تكليف و تامين امنيت شغلي اين افراد اقدام كرد. ما هم خوشحاليم كه در حال حاضر سه نفر از بخشداران فعلي و تعداد ي از مديران كل و مديران شهرستاني جديد از همين نيروهاي قراردادي هستند كه در اواخر دولت قبل تبديل وضعيت شدند. و مزيد اطلاع جنابعالي علاوه بر آمار فوق بيش از 5000 نفر از نيروهاي آموزش و پرورش استان حق التدريسي و نهضت سواد آموزي تبديل وضعيت و يا استخدام شدند و همچنين اغلب نيروهاي شركتي استان نيز در همان سال 90 و 91 تبديل وضعيت شدند.

ب) درخصوص ادعاي شما در مصاحبه با سايت عصر دنا مورخ 10 ارديبهشت 1394 (((مبني بر سهل انگاري و فرصت سوزي و … مسئولان گذشته كه باعث لغو مجوز يك هزار فرصت شغلي استان شده))) مواردي به شرح ذيل به اطلاع ميرسانم :

1- در تاريخ 21/12/1390 (((يعني درست در زماني كه مشغول تعيين تكليف آزمون استخدامي سال 89 و تبديل وضعيت نيروهاي شركتي و تبديل وضعيت نيروهاي قراردادي بوديم ))) معاونت توسعه رئس جمهور مجوز استخدام 1146 نفر را به استان ابلاغ كرد كه مجددا با پيگريهاي بعمل آمده و رايزني هاي استاندار محترم وقت اين تعداد طي مجوز شماره 5194 مورخ 21/3/91به 1935 نفر افزايش يافت و البته سهميه دستگاههاي ملي هم به اين امر اضافه مي شود.

2- براساس بخشنامه ابلاغي استانهاي كشور به دو گروه زماني(گروه يك19/3/91 وگروه دو- 26/3/91 ) براي برگزاري آزمون تقسيم شدند كه استان كهگيلويه و بوير احمد جزء گروه دوم قرار گرفت.

3- در كمتر از دوماه كاري همه فرايند مربوط به برگزاري آزمون (احصاء پست هاي سازماني بلا تصدي دستگاههاي اجرايي استان – تعريف ساختار و ايجاد پست سازماني براي دستگاههاي فاقد پست خالي – جلسه هماهنگي با نماينده سازمان سنجش براي برگزاري آزمون- هماهنگي با بانك ملي جهت نصب لينك بانك ملي درسايت ثبت نام – آماده كردن آگهي آزمون و….. ) كه هركدام يك كار بسيار حساس ، تخصصي و وقت گير بود با مساعدت و تلاش شبانه روزي همكاران عزيز در حوزه معاونت توسعه و ساير همكاران استانداري و مديران و همكاران خدوم دستگاههاي اجرائي استان كه بيان جزئيات خدمت اين افراد در اين مقال نمي گنجد، صورت پذيرفت.

4- عليرغم اطلاع رساني عمومي صورت گرفته و درست در زماني كه همه مقدمات كار براي برگزاري يك آزمون آبرومند و عادلانه و جذب بالغ بر دو هزار نفر از جوانان تحصيلكرده فراهم بود با توجه به ايرادات گرفته بر موضوع استخدامها در خصوص عدم تامين بار مالي آنها ؛معاونت توسعه رياست جمهور هرگونه برگزاري آزمون را تا اطلاع ثانوي كم لن يكن اعلام كرد و پي گيريها براي حل مشكل توسط معاونين محترم بعدي استاندار ادامه داشت و اين موضوع مشمول ساير استانهاي هم كروه با استان ما نيز بود .كه بعدها هم با بخشنامه معاون اول دولت جديد به طور كلي بخشنامه مهر آفرين و موضوعات تبديل وضعيت و استخدامها منتفي شد.

حال سئوال اينجاست كه بدون اجازه و هماهنگي با مقام مافوق كه در بخشنامه ابلاغي هماهنگي كامل با آن معاونت و حضور نمايندگان آنها در جلسه ازمون تاكيد شده بود و حتي ارسال سئوالات ازمون از طرف آنها شرط برگزاري آزمون بود چگونه بايد آزمون برگزار ميشد؟؟؟ و اين در حالي است كه در مكاتبات مكرر و مراجعات حضوري به آن معاونت پي گير موضوع بوديم و در آخرين مراجعه حضوري اينجانب علي رغم اينكه از سمت معاونت توسعه به معاونت برنامه ريزي جابجا شده بودم اما بنا به دستورو تاكيد استاندار وقت جناب مهندس نيكزاد به اتفاق آقاي حاج عليزاده معاون وقت توسعه استاندار در محل دفتر معاون توسعه رئيس جمهور حاضر شده و بيش از يك ساعت با آقاي دكتر عزيزي معاون توسعه رئيس جمهور خواستار مجوز برگزاري آزمون بوديم.

آيا به فرض محال اگر ما به تعبير شما علي رغم لغو مجوز؛ خودسرانه آمون را برگزار كرده بوديم و مشكلات بعدي مانند عدم تاييد آزمون و غيره پيش مي آمد الان شما ما را متهم به ندانم كاري نمي كرديد؟

حال برادر عزيز :

مطالب و دردهاي ديگري هم هست كه بنا ندارم در اين مجال به آنها بپردازم و متاسفانه فرهنگ غلطي در بين مديران ما رواج يافته كه به جاي استفاده از فرصت هاي خدمت ؛ و درس گرفتن از عملكرد گذشتگان و( به بيان مقام معظم رهبري بجاي اصلاح نقاط ضعف گذشته و تقويت نقاط مثبت ؛) به جاي نقد منصفانه به تخريب عملكرد گذشتگان پرداخته و عملا فرصت خدمت را از دست مي دهند.

دليل مصاحبه ها و ادعاهاي جنابعالي را نمي دانم كه يا از سر بي اطلاعي و تلقين توهمات توسط افراد ناتوان و ضعيف و جنجالي اطراف شماست كه از شما با آن سوابق و تجربيات انتظار مي رفت با كمي مطالعه در بخشنامه ها و دقت در آمارها به صورت مكرر از بيان اطلاعات و آمار نادرست خودداري نمائيد.

و يا خداي نكرده اين مصاحبه ها عمدي و براي فرار از فشار افكار عمومي متقاضيان كار مي باشد كه باز هم امري ناپسند است و چيزي بهتر از صداقت در عمل و رفتار وجود ندارد و قطعا مردم فهيم ما تفاوت بين رفتارهاي صادقانه با رفتارهاي عوام فريبانه را خوب مي فهمند.

در پايان سه پيشنهاد و توصيه خدمت جنابعالي دارم :

  • چنانچه با مطالعه اين جوابيه و مستندات اشاره شده كه همه آنها در بايگاني دفتر تحول اداري موجود مي باشد در پيشگاه وجدان خود قانع شديد كه ما نه تنها فرصت سوزي و ندانم كاري نكرده ايم بلكه همه تلاش خود را انجام داده ايم (هرچند ادعاي بدون عيب بودن عملكرد خود را ندارم ) پس مابقي فرصت خود را صرف پيگيري براي اخذ مجوز استخدام و تبديل وضعيت مانده نيروهاي قراردادي نمائيد.
  • چنانچه بازهم بر ادعاي خود اصرار داريد و خواستار بررسي دقيق و كارشناسي موضوع بدون جنجال و حاشيه سازي هستيد پيشنهاد مي كنم مدارك و مستندات خود را به سازمان بازرسي استان ارسال فرمائيد تا در يك فضاي منطقي بررسي و چنانچه اهمال و ندانم كاري صورت گرفته باشد با خاطيان برخورد قانوني لازم صورت گيرد
  • و چنانچه همچنان تمايل به پيگيري موضوع از طريق فضاي رسانه اي هستيد اينجانب علي رغم ميل باطني آمادگي دارم تا در جلسه مناظره با حضور رسانه هاي جمعي استان با مدارك و مستندات كافي به سئوالات و ابهامات شما پاسخ دهم .

 

  • اين جهان كوه است و فعل ما ندا           سوي ما آيد نداها را صدا
  • فعل تو كان زايد از جان و تنت           همچو فرزندي بگيرد دامنت
  • پس تو را هر غم كه پيش آيد زدرد         بركسي تهمت منه ؛ برخويش كرد
  • فعل توست اين غصه هاي دم به دم       اين بود معناي قد جف القلم

(مولانا)

 

 

 

و السلام من تبع الهدي

 

فرهاد باقرپور نجف آباد پانزدهم ارديبهشت 94

معاون اسبق توسعه مديريت و منابع انساني استانداري