چاپ این برگه

عملكرد نمايندگان استان كهگيلويه و بويراحمد چگونه بوده است (1)

گروه سياسي – با پايان يافتن تعطيلات تابستان و شروع كار مجلس در فصل پائيز عملا نمايندگان نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي وارد سومين سال فعاليت خود در خانه ملت شدند.

به گزارش «بوير نيوز»، دو تن از سه نماينده استان كهگيلويه و بويراحمد يعني زارعي و تاجگردون اولين دوره حضور در مجلس را تجربه مي كنند و بزرگواري دومين دوره نمايندگي مردم را بر دوش مي كشد.

طبق اصل 71 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، مجلس شورای اسلامی در عموم مسایل در حدود مقرر در قانون اساسی می‌تواند قانون وضع کند كه 19 وظيفه ديگر از جمله حق تحقيق و تفحصدر همه امور قانون براي آنان ديده است و در واقع بصورت كلي بايد گفت وظيفه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قانون گذاري و نظارت است.

شروع رسمي سومين سال فعاليت نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي بهانه ايست تا به عملكرد نمايندگان در اين دوره نگاهي گذار داشته باشيم و نقاط قوت و ضعف آنها را بررسي كنيم كه البته نبايد فراموش كنيم اين دو سال با بداقبالي نمايندگان جديد الورود همراه بوده است و از وضعيت بداقتصادي كشور تا تغيير دولت بر عملكرد نمايندگان تاثير داشته است.

اما طبق عرف جامعه و قانون نانوشته، نمايندگان در حوزه هاي ديگري از جمله پيگيري كارهاي عمراني و تخصيص اعتبار از راههاي مختلف براي پروژه هاي راكد و دعوت مقامات و مسئولان عالي كشور براي بازديد از آنها، تاثير در عزل و نصب مديران و همچنين پيگيري امورات مردمي در وزارتخانه ها و سازمان ها از انتظارات مردم حوزه هاي انتخابيه از نماينداگان است كه اين موضوعات در استان كهگيلويه و بويراحمد پررنگ تر است.

حضور در مجلس و نقش نمايندگان استان كهگيلويه و بويراحمد در موضوعات مهم كشوري و رسانه ها

بزرگواري: ايشان از نمايندگان فعال در جلسات مجلس است اما از وي در هنگام وضع قوانين كمتر صدايي به گوش مي رسد و بيشتر حضور وي در پشت تريبون صحن مجلس مربوط به اظهارنظرهاي وي در مسائل سياسي و جنجالي است. بهرحال وي عضو جبهه پايداري بوده است كه البته با تنش زيادي از اين طيف سياسي جدا شد. بزرگواري در جلسات پرحاشيه مجلس شوراي اسلامي به تنهايي نقش پر رنگي داشته و توانسته نام و آوازه اي براي خود دست و پا كند. بزرگواري همچنين از نمايندگانيست كه در رسانه ها حضور پر رنگي دارد و تقريبا با تمامي رسانه ها به گفت و گو مي پردازد كه البته با حاشيه هايي كه بريا وي بوجود آمد اخيرا كمي محافظه كارانه تر عمل مي كند.

تاجگردون: از وي در موضوعات سياسي كمتر اظهار نظري ديده شده و كمتر نماينده تريبون داري بوده است اما طبق تخصص و وظيفه خود بيشتر در حوزه مسائل كاري و اقتصادي اظهارنظر كرده است. تاجگردون از خود علاقه زيادي به رسانه ملي و شبكه هاي صدا و سيما نشان داده است و معمولا در برنامه هاي تلويزيوني شبكه هاي مختلف و حتي شبكه تهران نيز حضور پيدا كرده است و البته بيشتر هم بحث اقتصادي و كلان پيش كشيده است.

زارعي: اين نماينده مجلس هم بيبشتر وقت خود و حضور در اين عرصه را صرف امورات كاري كرده است و هرگز اهل حاشيه نبوده است. زارعي در صحن مجلس بسيار كمتر از بزرگواري و شايد بيشتر از تاجگردون تريبون دار بوده است و در حوزه هاي مسائل سياسي هم بي رغبت نبوده است و هر جا احساس كرده است كه بايد سخني بگويد، اقدام كرده است. وي نطق هايش بيشتر پيرامون مسائل حوزه هاي انتخابيه بوده و گاهي اوقات در مسائل كلان نيز اظهارنظرهايي داشته است. بيشتر حوزه حضور وي در رسانه ها اخبار اقتصادي و جلسلات كميسوني است كه ايشان در آن حضور دارد.

پيگيري كارهاي عمراني و تخصيص اعتبار براي پروژه ها و دعوت مقامات كشوري

بزرگواري: نماينده كهگيلويه، بهمئي، چرام و لنده در اين دو سال براي چند موضوع خاص بارها صحبت هايي را با رسانه ها در ميان گذاشت كه نتبجه آن درخواست مردم براي پيگيري بجاي اظهارنظر بود. بزرگواري هم با رويكردي متفاوت به مردم اثبات كرد كه در حال انجام پيگيري است كه آنهم ديپلماسي عكس انداختن با وزرا بود. بهرروي برخي از مهمترين پروژه هاي حوزه هاي انتخابيه اين نماينده همچنان بر زمين مانده است كه از جمله آن مي توان به پتروشيمي دهدشت اشاره داشت. بزرگواري در دولت يازدهم نتوانسته ميزبان اعضاي كابينه در مناطق حوزه هاي انتخابيه خود باشد.

تاجگردون: نماينده گچساران و باشت كاملا رويكرد مكتفاوتي در اين بخش دارد. وي با رويكرد يادداشت هاي روزانه نحوه پيگيري كارهاي عمراني را اطلاع رساني مي كند. تاجگردون در يكي از همين يادداشت هاي روزانه به مشغله هاي زياد كاري خود در كميسيون مربوطه در مجلس اشاره مي كند و از سختي هاي پيگيري براي رئيس كميسون برنامه و بودجه خبر مي دهد. البته با همه يادداشت هاي تاجگردون مردم حوزه انتخابيه وي گاها به اين نكته كه كار خاصي در اين شهرستان ها صورت نمي گيرد، اعتراض مي كنند. هيچ يك از وزراي دولت يازدهم هم تاكنون به گچساران سفر نكرده اند.

زارعي: نماينده مردم بويراحمد و دنا در حوزه پيگيري كارهاي عمراني و تخصيص اعتبارات همواره خبرساز بوده و كم و بيش اخباري در اين حوزه به اطلاع مي رساند. زارعي براي اكثر پروپه هاي حوزه هاي انتخابيه خود خوش خبر بوده است و تا حدامكان نگذاشته پروژه اي راكد شود. منتقدين وي در اين حوزه هم درباره مشكلات كوچكتري به نسبت ساير نقاط استان اعتراض دارند و در واقع اكثر كارهايي كه اولويت هاي مهمتري دارند در دام تعطيلي و ركود طولاني نيفتاده است. زارعي سالجاري وزير راه و وزير ارتباطات را به حوزه هاي انتخابيه خود آورد و به همراه اين وزرا از اولويت ها و مشكلات شهرستان هاي حوزه انتخابيه اش بازديد كرد.

* در بخش دوم اين مقاله به دو محور ديگر بحث پرداخته خواهد شد.