یکشنبه 27 بهمن 1392 - 13:01

اظهار نظر جنجالی صادق زیبا کلام در مورد اسرائیل / اسرائیل را به رسمیت می‌شناسم

به گزارش بویرنیوز، صادق زیباکلام عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مناظره‌ای با موضوع «تعامل انقلاب اسلامی با غرب» با حضور عبدالله گنجی گفت: من در گذشته تضاد و مبارزه ایدئولوژیک جمهوری اسلامی با غرب را متاثر از میراثی که از جریان چپ مارکسیستی به جریانات انقلابی رسیده بود، می‌دانستم اما الان معتقدم شروع ستیز جمهوری اسلامی با غرب از جایی بود که مسلمانان انقلابی در سال 58 جا پای مارکسیست‌ها گذاشت و همان باورهای آنان را پذیرفتند.

وی افزود: ضدیت جریانات اسلام‌گرا با غرب که نقطه تحقق آن با اشغال سفارت همراه بود به خاطر رقابت نفس‌گیری بود که بین مارکسیست‌ها و بچه مسلمانان وجود داشت. این رقابت آنقدر جدی بود که این بچه‌ها تنها با گلوله به هم شلیک نمی‌کردند البته دست بالا به مارکسیست‌ها تعلق داشت به همین خاطر از طرف یاران امام(ره) قول و قرارهایی با سفارت آمریکا در ایران گذاشته شد و «شان من» عنوان می‌کند که من دیدم آقای بازرگان، بهشتی و موسوی اردبیلی به سفارت می‌آمدند و مذاکره می‌کردند.

استاد علوم سیاسی ادامه داد: مارکسیست‌ها جریانات اسلام‌گرا را به حالت تدافعی کشیده بودند و این جریانات تلاش می‌کردند تا از سلامت انقلاب دفاع کنند و بعد از اشغال سفارت آمریکا موازنه به سرعت به نفع مسلمانان انقلابی برگشت و آن هیبت انقلابی برای جریانات اسلام‌گرا به وجود آمد و رهبران انقلاب نیز با همه وجود به این جریان پیوستند چون متوجه شدند هیبت و پرستیژ اجتماعی برای آنان به وجود می‌آورد و از این طریق می‌توانند رقبای خود را قلع و قمع کنند. شنل آمریکاستیزی که بر دوش رهبران انقلاب ایران افتاد باعث شد آنان به راحتی این شنل را از دوش خود بر ندارند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به تفاوت روحیه انقلابی در سال 58 و 92 گفت: در سال 58 چهره‌های متشخص انقلابی کسانی بودند که با امپریالیست آمریکا مبارزه می‌کردند و مانند الان نبود که پرستیژ انقلابی را افرادی مانند نلسون ماندلا داشته باشند که بعد از روی کار آمدنش یک نفر را هم اعدام نکرد.

وی افزود: زمانی که ما قبول کردیم گروگان‌ها را آزاد کنیم نتوانستیم هیچ امتیازی از آمریکا بگیریم و حال کسی نیز از بیانیه الجزایر دفاع نمی‌کند. در مورد مسئله هسته‌ای نیز این داستان در حال تکرار شدن است.

زیباکلام با طرح این سوال که چه شد این جریان آمریکاستیزی ادامه پیدا کرد، گفت: در ایران موج امپریالیسم‌ستیزی ادامه پیدا کرد اما این موج در جهان ادامه پیدا نکرد بدین خاطر که جمهوری اسلامی خود را یک نظام ایدئولوژیک تعریف می‌کند. تفاوت ما با ترکیه و دیگر کشورهای اسلامی این است که آنان مسلمانانی هستند که در یک انتخابات دموکراتیک نصف+1 را به دست آوردند و به قدرت رسیدند اما ما این نگاه را نداریم و نگاهمان به نظام جمهوری اسلامی یک نگاه ایدئولوژیک است که مرکز همه خوبی‌ها است.

وی ادامه داد: این نظام به طور طبیعی خود را رقیب جلوه می‌دهد و وارد پیکار می‌شود در حالی که ما مشاهده می‌کنیم حزب عدالت و توسعه در ترکیه نگاه ایدئولوژیک به حکومت ندارد در حالی که ما معتقدیم نظام سیاسی و اقتصادی ما برترین است و به همین خاطر مجبوریم خودمان را در تضاد با غرب ببینیم و نمی‌توانیم قبول کنیم که غرب از جهت اقتصاد و مناسبات سیاسی از ما برتر است.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه رویکرد ما به اسلام ایدئولوژیک‌محور است، گفت: البته این نوع نگاه بیشتر در حکومت وجود دارد و بیرون از حوزه حکومت در حال رنگ باختن است و بزرگترین مشکل آن نیز نسل تحصیل‌کرده است.

وی افزود: اسلامی کردن علوم انسانی نیز بدین خاطر است که نظام متوجه شده که نسل تحصیل‌کرده ما خودشان را در تضاد با غرب نمی‌بینند و فکر نمی‌کنند نظام اسلامی ما در حوزه سیاسی و اقتصادی برتر است.

* آنچه در شوروی اتفاق افتاد در جمهوری اسلامی هم اتفاق می‌افتد

زیباکلام تاکید کرد: نظام ما روزبه‌روز مانند شوروی در اقلیت قرار می‌گیرد و آنچه که در شوروی اتفاق افتاد در جمهوری اسلامی نیز اتفاق خواهد افتاد و این نظام خود را از درون اصلاح خواهد کرد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: اگر در تشیع یک روحیه مبارزه و ستیز نهفته است که باعث می‌شود جمهوری اسلامی روحیه مبارزه‌گرایانه داشته باشد پس چرا در شیعیان عراق این وضعیت وجود ندارد و چرا آیت‌الله سیستانی شیعیان را علیه آمریکا بسیج نمی‌کند؟ البته نمی‌دانم اگر حمایت ایران از حزب‌الله برداشته شود آنان چقدر می‌توانند دوام بیاورند.

وی با تاکید بر اینکه بزرگترین ویژگی تشیع غیرسیاسی بودن آن است، گفت: کافی است به نظر علمای گذشته از صفویه تا پهلوی نگاه کنید و ببینید که راجع به حکومت و سیاست چه گفته‌اند ما شاهدیم که در دوره صفویه علما تاج پادشاهی را بر سر شاهان قرار می‌دادند و در آن دوران علمای شیعه در کنار حکومت هستند و نهضت مشروطه نیز علما را همسو با خود کردند و در زمان محمدرضا پهلوی نیز علما کاری به سیاست نداشتند تنها روحانی‌ای که این وضعیت را به هم زد امام(ره) بود در غیر این صورت تمام علمای بزرگ تشیع با حکومت همراه بودند به همین خاطر وقتی ما می‌بینیم که علما با شاه و حکومت طاغوت کاری نداشتند طبیعتا با غرب نیز کاری نداشتند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه دو نگاه به اسلام وجود دارد، گفت: یک عده معتقد هستند که اسلام باید رو به جلو حرکت کند و باید توسعه‌گرا باشد و دین تنها برای دنیای دیگر ما نیست مانند بن‌لادن. در ایران نیز این نگاه غالب است که باید با نظام سلطه مبارزه کنیم و یک نگاه کاملا ایدئولوژیک‌زده به دین در حالی که دیگر مسلمانان این نوع نگاه را ندارند. آنچه که افول خواهد کرد نگاه ایدئولوژیک‌زده به دین است چراکه نگاهی سیاست‌زده است.

زیباکلام در ادامه با اشاره به نگاه بازرگان به دین گفت: بازرگان تمام عمرش را صرف این کرد که بگوید اسلام برای این دنیا نیز حرف دارد تا این دنیا را برای ما بهشت کند و نسل 57 نیز با تمام وجود معتقد بود که اقتصاد توحیدی وجود دارد و ما در اوایل انقلاب نگاه ایدئولوژیک به اسلام داشتیم و معتقد بودیم که کامل‌تر از ایده‌های غرب و شرق است.

وی افزود: اما بازرگان در آخرین سخنرانی‌اش در حسینیه ارشاد طوری سخن می‌گوید که انگار می‌خواهد عنوان کند تجربه نظام جمهوری اسلامی باعث شده به این نتیجه برسد که اسلام آمده است تا بگوید آن دنیا و پیامبری نیز وجود دارد. شما از کجای قرآن می‌توانید استخراج کنید که نظام بانک به وجود بیاید و بتوانیم عربستان را سر جایش بنشانیم اما این نگاه در سال 57 وجود داشت.

زیباکلام در ادامه افزود: ما در اوایل انقلاب اعتراض داشتیم که چرا اقتصادی که در شورای نگهبان تصویب شد لفظ توحیدی ندارد ما تا این حد ایدآل‌گرا بودیم به همین خاطر به خانه شهید بهشتی رفتیم تا اعتراضمان را به آنان اعلام کنیم که شهید بهشتی در پاسخ به ما گفتند ما تلاش کردیم اما دیگران موافق نبودند و این موضوع رای نیاورد البته الان متوجه می‌شوم که آن دیگران درست می‌گفتند الان ما می‌بینیم که اقتصاد توحیدی ما بهره 25 درصد می‌گیرد و حال آیا شما فکر می‌کنید در اسلام اقتصاد وجود دارد.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه مشکلات رژیم صهیونیستی با جمهوری اسلامی ایران را برشمرد و گفت: ما قائل هستیم که باید اسرائیل را نابود کنیم به همین خاطر جنبه ایدئولوژیک گرفته‌ایم و برای آن همه‌کار می‌کنیم، سوال بنده این است که این رسالت را چه کسی برعهده ما گذاشته است؟ چرا سیاست خارجی ما براساس همین تفکر اقدام می‌کند؟

* مشکل اصلی ما نگاه ایدئولوژیک ما به جهان است

زیباکلام تصریح کرد: ما وقتی صحبت از اقدامات آمریکا علیه خودمان را می‌خواهیم بیان کنیم لیست بلندبالایی ارائه می‌دهیم اما هیچ‌وقت نمی‌گوییم که با نگاه ایدئولوژیکمان چه اقداماتی علیه غرب و آمریکا کرده‌ایم و چه تحریفات و دروغ‌هایی علیه آنان به کار برده‌ایم، مشکل اصلی ما نگاه ایدئولوژیک ما به جهان است. وقتی ما می‌خواهیم نظام سلطه و اسرائیل را نابود کنیم آیا می‌شود توقع داشته باشیم که آنان کاری نکنند؟

عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ما روز به روز در حال باختن هستیم چراکه نتوانسته‌ایم نسل‌های تحصیل‌کرده بعد از انقلاب را حفظ کنیم و حمایتمان از بشاراسد باعث شده تمام اعراب را علیه خودمان بسیج کنیم و به دلیل سیاست‌های غلطمان سنی‌ها از هویت سنی بودنشان آگاه شدند.

زیباکلام با اشاره به حضور در دانشگاه زاهدان گفت: حدود 80 نفر از دانشجویان آن دانشگاه با لباس بلوچی و با حرارت کامل از کینه‌هایشان صحبت می‌کردند و هیچ ترسی نیز از حراست دانشگاه نداشتند. ما نه‌تنها در عرصه بین‌الملل هر کسی را که توانستیم علیه خودمان دشمن کردیم بلکه در عرصه داخلی نیز همین کار را انجام دادیم. سرمایه‌گذاری‌های ما در ونزوئلا چه نتیجه‌ای داشت اگر امام (ره) الان حاضر بودند چقدر تضمین می‌دادید که سخنان سال 57 را تکرار می‌کردند اگر ما فقط به سخنان امام در 30، 40 سال گذشته رجوع کنیم پس باید درب دانشگاه امام صادق(ع) و تهران را گل بگیریم.

وی در پایان سخنان خود گفت: ما به جای اینکه نگران غرب باشیم سعی کنیم وضعیت مملکت خودمان را حل کنیم. بنده کشور اسرائیل را به رسمیت می‌شناسم چراکه سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است.

منبع: فارس

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=91066
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. گل بي منت بارون گفت:

    اي گفتي (خشم وت اومد) جهت استحضار اقايان شريعمتداري ، بزرگواري ،رسايي،كوچك زاده و………………………………………………..

    • مهرداد گفت:

      بعضی از مخاطبان محترم بویر نیوز به محض منکوب شدن یکی از ارزش های انقلاب به احسن و لبیک گفتن به آن نطق می پردازند!فکر می کنند مثلا با یه اصلاحات در این سیاستها از لحاظ اقتصادی اوضاع بهتری پیدا می کنند غافل از اینکه داشتن تمام و کمال رفاه با بطن و اساس مسلمانی و شیعه بودن نا سازگار است.نگاهی به وضعیت یونان بیندازید نگاهی به نرخ تورم اخراج کارمندان و بدهی هایش بپردازید بعد نگاهی به سیاست هایشان بپردازید:مثل یه سگ از آمریکا اطاعت می کنند،اسرائیل رو به رسمیت می شمارن از لحاظ پوشش و … محدودیت ندارند،دین شان از سیاست شان جداست و در این بحران فلاکت وار افتاده اند.

      • رضا گفت:

        آقا مهرداد مغالطه نکن. کسی دنبال منکوب شدن ارزشها نیست. یونان هم اینقدا که شما میگی مشکل نداره. بلکه آزادی اجتماعات باعث میشه مردمش بتونن علنا اعتراض کنن. مثل سگ هم سر پیش آمریکا خم نمیکنه، اصولا حرفت محلی از اعراب نداره. یونان یک کشور غربی است با معیارهای غربی. مسلمان نبوده که به خاطر رفاقت با آمریکا اینطوری شده باشه. از اول همینطوری بودن. از زمان رنسانس که آمریکا هم عددی نبود.
        یه لطفی بکن شما که افاضه فیض فرمودین بگین نرخ تورم یونان چقدره ؟ از 8 سال پیش تا حالا چقد اضافه شده؟ نرخ بیکاریشون چقدره؟ لطفا بگید از حدود 180-90 کشور دنیا که نزدیک 98 درصدشون اسرائیل رو به رسمیت میشناسن چند درصدشون مشکلات دارند؟
        حالا جایگاه کشور ما رو در دور هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد با هم مقایسه کن و این نرخها را برای ایران هم بنویس. فقط لطفا آمارهات مستند به اسناد معتبر باشه کاغذ پاره نباشه ها

      • فرهاد گفت:

        خداوکیلی خودتم میدونی چی گفتی؟ حداق سعی کن اگاهتر صحبت کنی.

  2. ناشناس گفت:

    مرگ بر اسراییل ونوکراش.

  3. ناشناس گفت:

    درود بر دکتر شجاع که برای بیان حقیقت از هیچ خنجری واهمه ای ندارد.
    اما دکتر آیا این نگاه ایدئولوژیک ریشه در باور تشیع ندارد؟ کی از این جنبه حال و هوای جامعه را به ورطه نقد می کشید؟

    • ناشناس گفت:

      نوکران داخلی هم نطقی گویند که به خوشحالی دشمنان بینجامد که از تو خواست که اسرائیل را به رسمیت بشناسی فقط می خواهی آشوب به پا کنی!!!وتوهم ناشناس

  4. مهرداد گفت:

    آقای زیبا کلام،سازمان ملل ازدواج دو مرد را نیز به رسمیت شمرده پس شما نیز حتما با یه مردی ازدواج کن.به طبق فرموده امام راحل و امام حاضر اسرائیل همانند سگی نجسی است که باید از آن دوری گزید!من توصیه می کنم اقای زیبا کلام حتما کتاب اقا نتانیاهو را پیرامون تشکیل اسرائیل بخونند!

  5. واقع نگری گفت:

    اتفاقا خوب و درست گفته اند به نظر شما چرا از نظر اقتصادی از کشور زپرتی بحرین هم عقب تر هستیم ؟ چرا نرخ تورم ما از عراق و افغانستان بدبخت و جنگ زده بسار بالاتر و کمر شکن تر است ؟ چرا بدبختی سوریه را به جان خریده ایم ؟ چرا دوستان ما که روزی آلمان ایتالیا فرانسه هلند اسپانیا و ….. بود حالا به کومور— سیشل — سنت وینسنت گرنادیسها — سیرالئون — ونزوئلا —- و…. تبدیل شده اند؟چرا هندی که هنوز مردمش دستشویی ندارند به بحرین و ترکمنستان و کویت و …. ویزا میدهد ولی به ایرانی که سابقه امپراطوری نصف دنیا را دارد ویزا نمیدهد؟ چرا همه دوستان ما در شرایط حساس جهان به ما پشت میکنند و خیانت میکنند ؟ چرا مسلمانان بوسنی و برمه و تونس و تانزانیا و کومور و …. از ما حمایت نمیکنند ؟ و چرا چرا چرا چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  6. اسفل السافلین گفت:

    مهرداد جان مثال قشنگی بود فقط جای هشدار بروز بلایای طبیعی در بلاد غربی خالیست. بطور مثال سیل های عظیم ، طوفان های سهمگین ، سرما و کولاک کشنده که این ها همه و همه از عواقب اطاعت از امریکا و سگ هار منطقه میباشد.و در کشور گل و بلبل ما از این خبرا نیست.
    دوست عزیز چطور از ژاپن حرفی نمیزنی؟؟ کره جنوبی چطور؟؟ آلمانی که با ارتش نازی اون جنایت رو در حق دنیا کرد؟؟ یا در مقابل نگاهی به وضعیت کره شمالی نمیندازی؟؟ ضمنا مشکلات اقتصادی یونان مربوط به نظام مالیاتی این کشوره که با استقراض بیشتر از جوامع بین المللی وضع وخیمی پیدا کرده!! لبته که ما هم از هرگونه گردن کجی در مقابل امپریالیسم (بقول دوستان) گریزانیم. اما لازمه خدمت شما عرض کنم با این سفسطه بافی فقط خودتون رو گول می زنید. همونطور که استاد گفتن  مشکل اصلی ما نگاه ایدئولوژیک ما به جهان است. ولا غیر*گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناه من   آنچه البته به جایی نرسد فریاد است*

  7. زنگوایی گفت:

    شما ک همش مرگ بر این و اون میگید!!حرفاش کاملا منطقین،..یونان هر چقد هم اوضاش خراب باشه مطمین باش ب گرد پای ایران نمیرسه،..کلا اخبار صداوسیمای ایران تو این خرف خلاصه میشه:اوضاع تمام کشورهای جهان خرابه فقط وضع کشور ما خوبه.،حضرت عباسی بدون سانسور منتشر کن

  8. هنرمند گفت:

    شایدکه نه حتما اقامهرداد هم ازکسانی هست که حسابی شکمش پروازروی شکم پری نه ازروی حقیقت وواقعیت حرف میزند.البته کاشکی اطلاعاتشون به روزمیکردند تاکی بایدازروی تعصبات بی جاوخودخواهانه نقدوبرسی کنیم ونه نظربدیم

  9. کارمند گفت:

    البته اسرائیل هم شما را به رسمیت میشناسد استاد

  10. حقيقت گفت:

    مهردا عزيز لطفا درست فكركن دكترحرف دل اايرانيان را زده .

  11. سلام گفت:

    دوستان مشکلاتی که فرمودید درست! سخنان دکتر نظرات شخصی اوست که باید در آنها تأمل کرد. و راحت از کنار اونها نگذشت. تمام سخنان دکتر این اندیشه”سکولار جدایی دین از سیاست” را فریاد میزد! انسان باید بیاندیشد بعد بیان کند.عزیزان دکتر عزیز دارای این اندیشه است و برای ترویج آن در دانشگاه از هیچ کوشش و دلیلی دریغ نمکند. بیاندیش که تفکر تو چیست. از چه اندیشه ای پیروی میکنی. و خدارا فراموش نکن اگر می خواهی تورا به یاد داشته باشد در روزهای سخت……

  12. حقگویان گفت:

    دکتر واقعیت ها را گفت. ما نباید سرمان را زیر برف کنیم. نتیجه خود رایی شکست است

  13. باوينه گفت:

    در جواب مهرداد عزيز بايد گفت در عرصه بين الملل منافع كشورهاست كه تعيين تكليف براي مملكت و كشور مي كنه پس ما فيدل كاسترو را كه يك كمونيست هست و بارها به ان تاكيد كرده را نبايد به كشور راه مي داديم ولي سياست ميگه چي …………

  14. ناشناس گفت:

    احسنت

  15. زشت کلام گفت:

    مرگ بر اسرائیل مرگ بر امریکا و هزار بار مررررررررررررررررگ بر سگان داخلی اسرائیل و امریکا

  16. جواد ی گفت:

    زیبا کلام حرف دل 70 در صد مردم ایران را گفته است هر چند اگر فقط حرف خودش تنها باشد باز هم باید به رای ونظرش احترام گذاشت ونباید فریاد وا اسلاما وا ارزشهای گروهی قلیل قفلی باشد بردهان ملت .

  17. م ع گفت:

    من حدود 3 ساله که هرروز اخبار رو چک میکنم و معمولا از خبرگزاری هایی مث خبرانلاین و عصر ایران این کار رو میکردم و واقعا امروزبه همشهریای خودم افتخار میکنم که اینقدر روشن و اگاه هستن و از این به بعد حتما بویرنیوز رو هم چک خواهم کرد

دیدگاه شما