یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 - 7:57

قیمت‌ها در بازار ارز و سکه

اینرسی قیمت‌ها در بازار ارز و سکه

به گزارش بویرنیوز به نقل ازافکار، در بازار داخلی البته تمایل چندانی به افزایش قیمت‌ها نیست و میزان تقاضا در بازار نیز از افت نسبی برخوردار است. انتظار برای یک رویداد سیاسی و منطقه‌ای تا هفته‌های آتی وجود دارد. بازار البته هشدارهای برخی را برای ارزان سازی قیمت دلار تا هفته‌های آینده چندان هم جدی نگرفته است.

تازه‌ترین نظرسنجی‌های این هفته طلا در بازارهای جهانی
از میان ۳۵ نفر شرکت‌کننده در نظرسنجی این هفته کیتکو، ۲۷ نفر نظرات مشخصی در خصوص روند حرکتی قیمت طلا عنوان کرده‌اند. از این تعداد ۱۰ نفر قیمت طلا برای هفته کاری آتی را افزایشی و ۱۲ نفر کاهشی ارزیابی کرده‌اند. ۵ نفر نیز به ثبات تقریبی قیمت آن رای داده‌اند. مطابق همیشه این عده از میان دلالان شمش طلا، بانک‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران آتی، مدیران پولی و تحلیلگران نمودارهای فنی در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند.

برخی از کسانی که در این نظرسنجی افت قیمت را پیش‌بینی کرده‌اند به برخی تحلیل‌های نمودارها استناد کرده‌اند. براین اساس ضعف بازار برای گذر کردن از مرز ۱۴۸۴ دلار هفته قبل (تقریبا ۲۴ درصد افت فیبوناچی)، مورد اعتنای این دسته است. از این رو برخی انتظارات به سمت فروش‌های کوتاه‌مدت پیش رفته است.این عده انتظار دارند تا قیمت طلا در هفته آتی تا ۱۴۵۰ دلار افت کند و بازار روند افت خود را از سر بگیرد. برخی دیگر افزایش بیشتر از انتظار تعداد مشاغل تازه در آمریکا را عاملی برای خزیدن آرام قیمت به سمت بالا دانسته‌اند که البته در عین حال انتظاری برای یک بازده مشخص را نیز ندارند. از این رو انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت فروش‌های عمده و حراج‌ها تا حدودی کمتر شود.

برخی دیگر نیز نوسان قیمت در محدوده‌های فعلی را برای طلا در نظر دارند.

همچنین عده‌ای بازگشتن قیمت به سطح ۱۴۷۰ دلار را سکویی برای افزایش بیشتر قیمت آن در هفته آینده می‌دانند.

انتشار آمار ماه آوریل مشاغل آمریکا نیز عامل مهمی در این راستا بوده است. بر اساس این آمار در این ماه تعداد مشاغل تازه غیر کشاورزی در آمریکا ۱۶۵ هزار شده و نرخ بیکاری در این کشور تا ۵/۷ درصد افت کرده که از سال ۲۰۰۸ بی سابقه بوده است. عده‌ای از تحلیلگران براین عقیده‌اند که افت نرخ بیکاری در آمریکا عامل مهمی برای کاهش ارزش دلار و افزایش امکان کنار گذاشته شدن برنامه محرک‌های اقتصادی فدرال رزرو است که خود عامل قوی برای فشار بر طلا و افت قیمت آن به شمار می‌رود. در این میان برخی گزارش‌ها البته حاکی از محاسبه مشاغل نیمه وقت و پاره وقت در میزان اشتغال است که عده‌ای از تحلیلگران را به کاهش اثر‌گذاری این نرخ در قیمت طلا امیدوار کرده است. عده‌اي در بازارهای جهانی با استناد به این موضوع اعتقاد دارند که افت نرخ بیکاری در حالی است که در ماه‌های آینده این شرایط تغییر خواهد کرد.

فدرال رزرو در نشست این دوره خود همچنان بر امکان استفاده از محرک‌های پولی در اقتصاد تا کاهش یافتن میزان بیکاری و افزایش نرخ رشد اقتصادی تاکید داشته است. خرید ماهانه ۸۵ میلیارد دلار اوراق قرضه خزانه داری برنامه تدوین شده توسط فدرال رزرو است. در هفته گذشته قیمت طلا با اعلام کاهش نرخ بهره تا نیم درصد توسط بانک مرکزی اروپا، قیمت طلا با استدلال برای افزایش تحرکات انبساط پولی و بالارفتن نرخ تورم، افزایش یافت. با اعلام بهبود تعداد مشاغل تازه در آمریکا و افت نرخ بیکاری قیمت طلا البته در مسیر کاهشی قرار گرفت. دیروز در پایان معاملات هفتگی قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری در سطح ۱۴۷۰ دلار بسته شد.

بازار داخلی

دیروز قیمت هر دلار آمریکا با تغییر اندکی در سطح ۳۵۶۰ تومان نوسان داشت. این قیمت نسبت به قیمت روز پنج‌شنبه تقریبا تغییر زیادی نداشته است. قیمت سکه نیز همچنان در سطح ۱ میلیون و ۳۵۰هزار تومان باقی مانده است. نیم سکه ۷۲۰ هزار تومان را رها نکرده و البته قیمت ربع سکه با ۱۵ هزار تومان افزایش تا ۴۴۵ هزار تومان بالا رفت. در بازار طلا البته قیمت گرم طلای ۱۸ عیار اندکی کاهش داشت و تا ۱۲۸ هزار و ۲۴۰ تومان افت کرد.

در این روزها بازار ارز به شدت از برخی وعده‌ها برای قیمت‌گذاری در بازارهای موازی تاثیر می‌گیرد. در عین حال افزایش تقاضا برای خرید سهام و رونق این بازار توجه به بازار کم نوسان ارز و سکه را تحت‌تاثیر قرار داده است. ورود برخی شرکت‌ها به بازار بورس از جمله هلدینگ خلیج فارس در هفته گذشته و برخی سهام مانند پتروشیمی‌ها افزایش قیمت‌ها را در این بازار سبب شده است. بازار ارز در هفته‌های آینده منتظر نتیجه نشست دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور با مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در ۲۵ اردیبهشت است. همزمان نشست بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مسوولان ایرانی، توجه بازار را به خود جلب خواهد کرد.

در بازار مبادله‌ای‌ها

دیروز تقریبا قیمت ۹ ارز در مرکز مبادلات افت داشت. ۳ ارز نیز افزایش ثبت کردند و تنها وون کره جنوبی در سطح ۲۳ هزار ریال ثابت ماند. دیروز دلار آمریکا و یورو به ترتیب با ۵ ریال و ۱۶۶ ریال کاهش تا ۲۴ هزار و ۷۷۰ ریال و همچنین ۳۲ هزار و ۴۸۶ ریال افت یافتند. درهم امارات با ۱ ریال کاهش ۶ هزار و ۷۴۴ ریال، لیر ترکیه با ۱۰ ریال کاهش ۱۳ هزار و ۸۰۵ ریال، روبل روسیه با ۶ ریال کاهش۷۹۷ ریال، روپیه هند با ۲ ریال کاهش ۴۶۰ ریال، یوآن چین با ۱ ریال کاهش ۴ هزارو ۲۴ ریال، صد ین ژاپن با ۴۰۰ ریال کاهش ۲۵ هزار ریال و فرانک سوئیس با ۲۳۴ ریال کاهش ۲۶ هزار و ۴۸۲ ریال تعیین شدند. در این مرکز قیمت پوند انگلیس با ۳۱ ریال افزایش ۳۸ هزار و ۵۷۳ ریال، کرون سوئد با ۲۳ ریال افزایش ۳۸۱۰ ریال و ریال قطر با ۱ ریال افزایش ۶۸۰۵ ریال تعیین و اعلام شدند.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=39553
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما