چهارشنبه 10 مهر 1398 - 14:04

سخنان مهم دکتر غریب پور درباره دانش فنی در دیدار با معاون علمی رئیس جمهور

رییس هیات عامل ایمیدرو در دیدار با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور بر تولید دانش در پروژه های تکرارپذیر تاکید کرد.

به گزارش بویرنیوز به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب پور که به همراه فولادگر نماینده مجلس و سبحانی رییس انجمن فولاد در نشستی با ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور سخن می گفت،‌ تصریح کرد: تاکنون ده ها کارخانه فولاد، سیمان، پتروشیمی و دیگر صنایع بزرگ در کشور ایجاد شده و برای هر کدام جداگانه دانش فنی خریداری شده است.


وی با بیان این پرسش که چه زمانی باید این هزینه های میلیون دلاری ادامه پیدا کند، اظهار داشت:‌ تولید دانش در اولویت است و ساخت تجهیزات، آخرین حلقه از تولید دانش محسوب می شود.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت به توانمندی شرکت های داخلی در طراحی و ساخت کارخانه های آهن اسفنجی ایرانی (پِرِد) یادآور شد:‌ شرکت های که طی سال های متمادی پروژه های متعددی در زنجیره معدن و صنایع معدنی ایجاد کرده اند قابلیت بالایی برای تولید دانش دارند.

وی تاکید کرد: به زودی در یک برنامه،‌ شرکت های ایی پی سی (EPC) را دعوت می کنیم تا مسیر تولید دانش در بخش معدن و صنایع معدنی ترسیم شود.

254 شرکت دانش بنیان

به گفته غریب پور، 254 شرکت دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی در کشور وجود دارند و در طرف مقابل نیز مقابل شرکت های بزرگ از جمله فولاد مبارکه، گل گهر، چادرملو، ملی مس و … آماده همکاری با مجموعه های دانش بنیان هستند.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: عمده شرکت های دانش بنیان، در حوزه فولاد کار کرده اند در صورتی که سالانه 1.5 میلیارد تن، از معادن کشور استخراج انجام می شود و این امر نشان می دهد حوزه معدن ظرفیت عظیمی در تولید علم دارد.

غریب پور با تاکید بر اینکه در همه بخش ها به شرکت های دانش بنیان نیاز داریم، گفت: وب سایت “توانیران” در راستای توسعه توانمندی های کشور راه اندازی شده و نیازمندی های بخش معدن و صنایع معدنی را اعلام کرده است.

رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین به همکاری های این سازمان با جهاد دانشگاهی، گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان هاب دانشگاهی، ظرفیت مناسبی برای تولید دانش دارد.

وی افزود: ایمیدرو با همکاری دانشگاه شریف، تهران و امیرکبیر در حال راه اندازی استارت اپ معدنی هستیم.

رییس هیات عامل ایمیدرو به واگذاری طرح های بزرگ به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: علاوه بر بخش های پایین دستی،‌ در اکتشاف نیز کنسرسیوم بزرگ با حضور شرکت های خصوصی ایجاد کرده ایم.

به گفته رییس هیات عامل ایمیدرو، صندوق جسورانه در اکتشاف طراحی شده و به زودی راه اندازی می شود.

راه اندازی صندوق پژوهش فولاد و رونمایی از اطلس ملی فولاد

غریب پور خبر داد که شامگاه سه شنبه در انجمن تولیدکنندگان فولاد، صندوق پژوهش فولاد راه اندازی و در عین حال از اطلس ملی فولاد نیز رونمایی شد.

وی همچنین گفت: یونیدرو شرکت مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران است که در حوزه تولید دانش فعالیت دارد.

رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین اظهار داشت: تمرکز ایمیدرو بر روی اکتشاف، فراوری، پسماند و باطله ها …است.

غریب پور تاکید کرد: اینوماین، جشنواره ای برای معرفی ایده های نوآورانه در حوزه معدن است و در پاییز امسال دومین دوره آن برگزار می شود.

رییس هیات عامل ایمیدرو به برنامه دیگر این سازمان در مدیریت سود انباشته شرکت ها برای تامین مالی طرح ها اشاره کرد و گفت: با مدیریت ایمیدرو و‌ همکاری شرکت ها، افزایش سرمایه فقط در دو شرکت ملی مس و مبارکه به مرز 17 هزار میلیارد تومان رسیده است.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=310897
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. samad hoshyari گفت:

    به برخی از عوامل عقب ماندگی ایران در دوره های گذشته اشاره ومواردی که نیاز به توضیح ندارند تیتر وار عنوان می شود.باز هم تاکید می کنم همه عوامل عقب ماندگی کشورما داخلی هستند..

    1-اقتصاد تک محصولی وآسیب پذیری نسبت به نوسانات قیمت نفت در بازارهای جهانی:درطول ماه های اخیر قیمت نفت گاهی ازمرز 140 دلارهم گذشت واکنون هم به زیر 60 دلارسقوط کرده است.البته این نکته هم حائز اهمیت است که روزی ذخایرنفتی خاتمه خواهد پذیرفت.

    2-واردات زیاد وصادرات کم.وضربه پذیری از رخدادهای مثل تحریم های اخیر:کشوری که بیشترماحیتاج خود را وارد می کند ویک مصرف کننده است اقتصادی آسیب پذیر خواهد داشت.

    3-سیاست تقابل وهمراه تنش وبه دنبال آن عدم سرمایه گذاری خارجی درکشور :درسه سال سپری شده از دولت نهم این سیاست با تاکید رییس جمهور برمسئله هسته ای باعث ایجاد تنش درمناسبات بین المللی وخروج شرکتهای خارجی ازکشور شد که ضربات سنگینی به اقتصاد وارد کرد.

    4-فقدان نیروی انسانی ماهر وکارآمد به خاطر عزیمت نخبگان به سایر کشورها

    5-تغییر سریع دولتهای سیر نشده:به عنوان مثال دولتxدردوسال اول مشغول سیر کردن وابستگان حزبی است ودر سالهای آخراحتمالا سرمایه ای به بیرون از دولت خواهد آمد که همزمان است با روی کار آمدن گروهی دیگر واین سلسله ادامه خواهد داشت.

    6-ارتباط باکشورهای فقیری چون عراق ولبنان وافغانستان وکشورهای گرسنه افریقایی:به فرض مثال اگر به نظر شما دوخانواده فقیر باهم ارتباط داشته باشند آیا امیدی به پیشرفت دارند.کشور ما به جای ارتباط با کشورهای صاحب سرمایه وتکنولوژی باکشورهای مصرف کننده وفقیر رابطه ای یک طرفه دارد که فقط سرمایه راخارج می کند بدون حتی یک ریال استفاده.

    7-تنش های سیاسی وفقدان آزادی حزبی ودرگیری های حزبی

    8—وجود رسانه ازپیش برنامه ریزی شده:همه شما حتما با صدا وسیما مصاحبه داشته ایدومی دانید ماجراچیست.رسانه باید فراگیر با شبکه های وسیع دراختیار همه ونقدکننده باشد وواقعیات جامعه را منعکس کند.

    9- عدم توجه به اقوام مختلف وبرنامه ریزی برای آنها ودر نتیجه سوئ استفاده دیگر کشورهای هم زبان با این اقوام درایجاد تنش وشعار جدایی طلبی مثل اعرب خوزستان وکردها که اثبات کننده این مدعاست.

    10-عدم وجود شایسته سالاری وتوزیع درست نیروی انسانی برای انجام کار

    11-غفلت از دموکراسی

    12-بزرگی دولت وبی توجهی به بخش خصوصی هرچند بخش های که واگذاری شد به بخش خصوصی هم رضایت بخش نیست.

    13-بی توجهی در تلاش برای جذب سرمایه ازبیرون

    14-سوبسید ویارانه های نادرست که مردم رامصرف کننده بار می آورد نه مسئولیت پذیر.

    15-سیاست های نادرست مالیاتی

    16-عدم به کارگیری نیروی جوان درصنعت وکار وبیکاری سرسام آورجوانان تحصیل کرده
    ودر آخر بی عدالتی هایی که در حق تحصیل کردگان شده ومیشود

دیدگاه شما