چاپ این برگه

مدیریت نمایشی بحران در کهگیلویه و بویراحمد!/ از «سلفی گرفتن» در حوادث تا «منطقه گرایی» در پیگیری

گروه اجتماعی – طی یکسال گذشته کهگیلویه و بویراحمد بخاطر بلایای طبیعی از سیل و زلزله و رانش زمین گرفته تا حوادثی چون غرق شدگی ها و آتش سوزی های جنگل ها خسارت های زیادی دید.

به گزارش «بویر نیوز»، در این میان همواره دستگاهها و نیروهای امداد نجات هلال احمر، آتش نشانی، اورژانس، نیروهای منابع طبیعی و حتی نیروهای مردمی و سایر دستگاههای عضو ستاد بحران از هیچ تلاشی دریغ نکردند اما گاها بخاطر ضعف مدیریتی در حوزه بحران استانداری که بیشتر سمت و سوی شوآف و جنبه تبلیغاتی به خود گرفته است شاهد خسارت های زیانباری بوده ایم.

با نگاهی گذرا به آمار غرق شدگان در رودخانه های استان، مساحت جنگل هایی که در یکسال گذشته بر اثر آتش سوزی از بین رفته و همچنین خسارت های سیل نوروزی براحتی درمی یابیم که میزان خسارت ها چقدر بالا بوده است و وقت مطالبه گری از مدیریت بحران استانداری در خصوص میزان جبران این خسارات از محل اعتبارات ملی بحران است.

اما متاسفانه آنچه اکنون شاهد هستیم نه جبران این خسارت ها است و نه حتی ارائه راهکار و تدوین برنامه برای جلوگیری از زیان های احتمالی هستیم و بارها حوادث مشابه و تکراری کام مردم محروم کهگیلویه و بویراحمد را تلخ کرده است.

در این میان عملکرد مدیرکل بحران استانداری در حوادث و نگاه غیرفنی و غیراصولی وی به پیشامدها گاها باعث افزایش ریسک تلفات می شود.

داستان آنجا خنده دار است که وحید محمدی تبار که در ایام عید در فضای مجازی ادعای حضور در محل کار را داشت و می بایست مدیریت سفرها را به عهده گیرد، خود اولین نفری بود که در ترافیک چند ساعته محور گچساران – بابامیدان گیر افتاد تا نشان دهد نه تنها عکس هایش تبلیغات و ادعایی بیش نیست بلکه برعکس آنچه می گوید وابسته نمایندگان و سیاسون نیست، متینگ های سیاسی را به بحران های پیش روی مردم ترجیح میدهد.

جالبتر اینکه این اولین باری نیست که مدیرکل بحران، بحران زده شد و یکبار هم با تعدادی از خبرنگاران به منطقه ای محروم سفر کرد و در سفری که هرگز مشخص نشد هدف آن تور جز چند خبر و عکس چه بود و یا اصولا بعدا چه دستاوردی برای مردم آن مناطق داشت، فقط خبرنگاران را چندین ساعت در دل کوه و جنگل گم کرد و برای خانواده آنها ساعت های پراسترسی را رقم زد.

موضوع تاسف برانگیزتری هم البته وجود دارد و آنهم درخواست محمدی تبار برای پیگیری دادستانی در خصوص یک مورد غرق شدگی امسال بود؛ اگرچه اصل موضوع تاسفی ندارد اما تاسف به این خاطر که امسال چندین مورد غرق شدگی در استان رخ داد و محمدی تبار تنها برای یک مورد درخواست پیگیری قضایی کرد و از قضا آن یک مورد هم از بستگان وی بود و سوال جدی اینجاست که برای بقیه قربانیان غرق شدگی چه کسی باید پیگیری کند!؟

اما سوال اصلی و جدی اینست که با این حجم از خسارت هایی که استان از محل های مختلف دیده است اگر مدیرکل بحران استانداری نمی تواند همچون استان هایی که از محل اعتبارات بحران بخشی از زیان ها را جبران کرده اند، اعتبار بگیرد و می خواهد هر روز در قاب دوربین صدا و سیما و رسانه های مجازی و مکتوب قرار گیرد و بگوید اعتبار نداریم آیا بهتر نیست به شغل خبرنگاری و گزارشگری روی بیاورد تا هم او بهتر و بی دغدغه تر در قاب دوربین دیده شود و هم فکری بحال مدیریت بحران استانداری شود!؟

اخبرا که آمار غرق شدگی ها در کهگیلویه و بویراحمد بسیار بالا رفته است، محمدی تبار در مصاحبه ای گفته است اعتبار حتی برای “نصب تابلو در بستر رودخانه ها” نیست! که همین گفته وی نشان می دهد وی چقدر با حوزه کاری خود بیگانه است چرا که اولا تابلو را قطعا در بستر رودخانه نصب نمی کنند بلکه در حریم رودخانه نصب می کنند و در ثانی اعتبارات بحران اگر برای این مسائل حداقلی نیست قطعا از ناتوانی وی است که با این میزان بلایای طبیعی و غیرطبیعی نمی تواند اعتباری جذب کند.

پاسخ به این سوال را باید استاندار بدهد که خود در روزهای اول ورود به کهگیلویه و بویراحمد وقتی زبانه های آتش را در جنگل های مناطق گرمسیری استان دید مجبور شد شخصا مدیریت بحران را بر عهده بگیرد و آتش را خاموش کند و حال که محمدی تبار به گفته خودش مدیر تاج گردون نیست و عملکردش هم تماشای سوختن چندصدهکتار از جنگل ها، غرق شدن چندین نفر در سال 98، زیرساخت های تخریب شده از سیل و بازسازی نشده، گیر افتادن در ترافیک نوروزی و گم کردن  خود و خبرنگاران در کوهستان است، بهتر است مدیری برای این حوزه انتخاب شود تا هم بحران های استان دچار بحران مدیریت نشود و هم شخص محمدی تبار از بلایایی که خودش گرفتارشان شده است در امان بماند.