چاپ این برگه

پنجاه و دومین قله بالای ۴ هزار متر دنا شناسایی شد/تصویری

کل گایونه به عنوان پنجاه و دومین قله بالای چهار هزار متر دنا به وسیله تیم تحقیقاتی باشگاه کوه نوردی ضامن آهوی یاسوج شناسایی شد.
پنجا و دومین قله بالای 4 هزار متر دنا شناسایی شد.

به گزارش بویرنیوز و به نقل از مدیرباشگاه کوه نوردی ضامن آهوی یاسوج، این قله مشرف بر منطقه بکر، سر سبز و خرم گایونه قرار دارد و چکاد این قله چشم انداز رویایی و زیبایی را در بام جنوب ایران ایجاد کرده است.

ستیغ صخره‌ای و شکل منحصر به فرد کل گایونه در مجاورت قله گنبدی شکل پازن پیر و چکاد قله رمسه از عوامل زیبایی افزا و ابهت آفرین دنا بوده که تصویری بدیع و عقاب گونه را در آسمان سرزمین بویراحمد آفریده است.

کل گایونه با ارتفاعی بالغ بر 4200 متر در ضلع شرقی قله پازن پیر(4288متر) قرار دارد و دشت آب نهر و خطیر سوخته یکی از مسیرهای صعود به این قله زیبا و هرمی شکل است.

رشته کوه دنا مشتمل بر سه بخش یا جبهه شرقی، مرکزی و غربی بوده که بخش شرقی این رشته کوه از دهستان کاکان بویراحمد شروع و به گردنه بیژن در سی سخت ختم می شود.

جبهه شرقی دنا شامل قلل کل گایونه، پازن پیر، رمسه، تاپو، قاش سرخل، نول جنوبی و نول شمالی، کل خرمن،کله قندی، نمک، برف کرمو بوده و تمام این قله‌ها به جز قله کله قندی بالای 4هزار متر ارتفاع دارند.

براساس دستاورد تحقیقاتی در زمینه پیکر شناسی و ژیومرفولوژی انجمن کانون سبز فارس در سال 1376که منجر به کشف قلل لای نخود، فردای قیامت و اشکفت و هلی شد، تعداد قلل بالای 4هزار متر دنا از 47قله به 51 قله افزایش یافت و با شناسایی و معرفی کل گایونه توسط تیم تحقیقاتی باشگاه ضامن آهوی یاسوج(قلم سابق) تعداد قلل رفیع تر از چهار هزار متر رشته کوه دنا به 52 قله رسید. این برنامه به مناسبت گرامیداشت مقام شامخ یکی از جانبازان دفاع مقدس به نام ریحان محمد پور اجرا شد. اسامی تیم شرکت کننده در این برنامه به شرح زیر است:سید سعید مهریان،سید فرزاد مهریان،آریایی،ریحان محمدپور،گودرزی،خداویس التیامی، پابرجا وفرهاد مهریان