چاپ این برگه

بلایی که بدهکاران بزرگ و مدیران بانکی بر سر مردم کهگیلویه و بویراحمد آورده اند/ خیر اشتغال را ندیدیم بدنام هم شدیم!

گروه اقتصادی – استان ها کهگیلویه و بویراحمد در بسیاری از شاخص های محرومیت در رتبه های صدر جدول قرار دارد.

به گزارش «بویر نیوز»، اگر نخواهیم به آمارها دلخوش کنیم، با رصد وضعیت زندگی مردم بخصوص در روستاها براحتی به این نکته پی می بریم که کهگیلویه و بویراحمد در بسیاری از شاخص های محرومیت از جمله بیکاری، فقر و … رتبه بسیاری بدی دارد.

یکی از راههای خروج از محرومیت در هر منطقه ای رونق اقتصادی با افزایش تولید است که زمینه ایجاد اشتغال می شود و شعار “حمایت از کالای ایرانی” نیز بر همین اساس انتخاب شده است.

اما بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده استان کهگیلویه و بویراحمد در یک زمینه دیگر مرتبط با همین موضوعات رتبه آخر را دارد و آنهم در میزان بازپرداخت تسهیلات بانکی است و جالب تر اینکه کهگیلویه و بویراحمد در میان استان های کشور از لحاظ جذب تسهلات بانکی نیز در رده های آخر قرار دارد.

این بدین معناست که کمترین وام در استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخت می شود و بیشترین بدهی بانکی نیز متعلق به استان است!

اگرچه در مقاطعی از استانداری سیدموسی خادمی در استان، عدم همکاری مدیران بانکی و سنگ اندازی آنها برای پرداخت تسهیلات بانکی مورد چالش واقع شد، اما هیچگاه به لزوم بازپرداخت بدهی های بانکی اشاره ای نشد.

متاسفانه عده ای معدود در استان کهگیلویه و بویراحمد به نام سرمایه گذاری وام های کلانی دریافت کرده اند و نه تنها اشتغال ایجاد نکرده اند بلکه با هزینه کردن آن در تهران و سایر استان ها و خرید خانه های مجلل و خودروهای لوکس با عدم بازپرداخت آن بدنامی برای استان به بار آورده اند که همین موجب شده است تا مردم محروم استان برای دریافت وام های کم مبلغ مشکل داشته باشند.

به زبان خیلی ساده می توان گفت، تعداد انگشت شماری بخش زیادی از تسهیلات بانکی و چند برابر همه تسهیلاتی که مردم عادی دریافت می کنند، را گرفته اند و آنرا در جایی به غیر از محلی که به بهانه آن وام گرفته اند هزینه کرده اند و پس نمی دهند که به همین دلیل بانک ها توان پرداخت وام به مردم را ندارند.

اما یک موضوع مهم نیز در این میان وجود دارد؛ رایزنی بدهکاران بزرگ بانکی با مدیران بانکی برای مهلت مجدد گرفتن بازپرداخت این وام هاست که این نوع لابی گری همیشه هم جواب داده است و باعث شده بازپرداخت بسیاری از وام ها گاها بیش از یک دهه طول بکشد.

شاید بتوان اینگونه تحلیل کرد که دلیل اصلی سنگ اندازی مدیران بانکی برای پرداخت تسهیلات، بی اعتمادی مرکز به خود مدیران است چرا که نتوانسته اند، مطالبات خود را وصول کنند و از همین رو در پرداخت تسهیلات سنگ اندازی می کنند تا به بدهی های خود نیفزایند.

متاسفانه مدیران بانکی در کهگیلویه و بویراحمد همیشه کار راحت را انتخاب کرده اند، همیشه برای مردم عادی سنگ اندازی می کنند و گاهی فردی را که شاید با 10 میلیون وام زندگی اش تغییر کنند آنچنان اذیت می کنند که بیخیال وام شوند و از طرفی برای نه تنها به بدهکاران بزرگ بانکی برای بازپرداخت فشار نمی آورند بلکه برایشان نیز زمان می خرند!

حالا لازم است برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال واقعی و غیرآماری، استاندار و دستگاههای نظارتی ورود مقتدرانه ای داشته باشند و نسبت به بازپرداخت مطالبات بانکی اول مدیران بانک ها و سپس بدهکاران بانکی را مواخذه کنند، اقدامی ه اگر صورت بگیرد قطعا وضعیت کهگیلویه و بویراحمد متحول خواهد شد.