سه شنبه 9 آبان 1396 - 0:16

ماجرای یک میلیارد تومانی که آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد برباد داد!

شش هزار نفر از جمعیت شهر دیشموک بیش از چهار سال است با تلخی آب شرب ناسالم دست و پنجه نرم‌ می‌کنند که این موضوع مشکلات زیادی برای مردم این شهر به وجود آورده است.

شش هزار نفر از جمعیت شهر دیشموک بیش از چهار سال است با تلخی آب شرب ناسالم دست و پنجه نرم‌ می‌کنند که این موضوع مشکلات زیادی برای مردم این شهر به وجود آورده است.

به گزارش بویر نیوز، ایلنا نوشت: با توجه به اینکه مردم شهر دیشموک طی  چهار سال اخیر از آب شرب ناسالم تلخ استفاده می‌کنند و هر سال که به زمستان نزدیک می‌شوند وعده مسئولان بر رفع این مشکل قوت می‌گیرد این بار نیز طی 2 ماه و براساس روال گذشته ، کارشناسان آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد در منطقه‌ای کوهستانی در شمال شهر دیشموک یک حلقه چاه توسط پیمانکار حفر کردند.


متاسفانه کارشناسان مطالعاتی امور آب این بار با مطالعه‌ای کارشناسی نشده و حفر چاه در این منطقه باعث شدند علاوه بر هزینه‌های   اضافی برای احداث جاده در کوه، قطع درختان زیادی در این مسیر صورت گیرد.
تخریب منابع طبیعی،هزینه‌های پیمانکار  و اجرای کار بیهوده نتیجه عدم کارشناسی حفر این چاه است.
رفع مشکل آب شرب شهر دیشموک از طرف بنیاد برکت با تخصیص اعتبار بیش از یک میلیاردتومان در دستور کار مسئولان آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت که توسط شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد  و پیمانکاری  شرکت دشت‌آب بویراحمد در تاریخ پانزدهم مردادماه امسال حفر چاه شروع شد.
متاسفانه مردم شهر دیشموک که منتظر رفع مشکل آب شرب و نجات از دست آب شرب تلخ بودند با ناکامی روبرو شدند و این حفر چاه توسط آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد بی‌نتیجه ماند.
مسئولان به جای اینکه با آب شرب روبرو شوند با معدن سنگ روبه‌رو شدند و این کار از همان اوایل شروع حفر چاه با ناامیدی مردم این منطقه مواجه بود.
بخشدار دیشموک گفت: طرح حفر چاه آهکی به عمق ۲۰۰ متر با اعتبار افزون بر ۸ میلیارد ریال در دیشموک به آب نرسید.
حسن امیریان با اشاره به طرح حفر چاه آهکی با اعتبار افزون بر 8 میلیارد ریالی، اظهار داشت: این چاه به منظور تأمین آب آشامیدنی سالم برای شهروندان دیشموکی در شهرستان کهگیلویه توسط شرکت پیمانکاری از ۱۵ مرداد امسال آغاز شده و همچنان بی نتیجه مانده است.
بخشدار دیشموک افزود: برای حفر این چاه آهکی افزون بر 8 میلیارد و ۲۷۷ میلیون ریال بودجه هزینه شده است.
وی افزود: بخش دیشموک یکی از مناطق پرآب در استان کهگیلویه و بویراحمد است که رودخانه آجم، رود ریش، چیلر، لیراب، گندم کار و فارتق از مهم‌ترین منابع آبی منطقه هستند.
بخشدار دیشموک ادامه داد: برای اجرای این طرح چندین منطقه مورد پیشنهاد بود، ولی برخلاف تصور کارشناسان و ناظران شرکت آب و فاضلاب و به علت کم شدن منابع آبی و سفره‌های زیرزمینی دسترسی به آب امکان پذیر نشد.
داریوش فقیهی‌پور رئیس آب و فاضلاب شهری کهگیلویه نیز با بیان اینکه کار کارشناسی و شناسایی مناطقی که باید حفر شوند بر عهده شرکت آب منطقه‌ای بوده است گفت: شرکت آب و فاضلاب استان نیز در این راستا با معارضات اجتماعی مواجه بود.
براساس اعلام شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد چهار شهر یاسوج، مادوان، سوق و دیشموک در این استان دارای تنش آبی هستند که برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدتی به منظور رفع مشکل کم آبی آنها لحاظ شده است.
به گزارش ایلنا از یاسوج، سال گذشته ۶ شهر کهگیلویه و بویراحمد شامل یاسوج، مادوان، سوق، دیشموک، چیتاب و لنده دارای تنش آبی بودند.
کاهش دبی و افت سطح آب چاه کنونی تأمین آب شرب شهر دیشموک سبب بالا رفتن برخی املاح در آب چاه شده که گوارایی آن را تحت تأثیر قرار داده است.
بخش ۲۲ هزار نفری دیشموک در شهرستان کهگیلویه افزون بر ۲ هزار مشترک آب دارد.
شهر دیشموک از شمال به شهرستان لردگان در چهارمحال و بختیاری، از غرب به ایذه و باغملک درخوزستان، از جنوب به ارتفاعات سه هزار متری کوه سیاه و بخش بهمئی گرمسیر و از شرق به بخش‌های مارگون و چاروسا و شهر دهدشت ارتباط دارد.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=257920
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما