یکشنبه 13 اسفند 1391 - 11:31

نماينده‌اي كه شب‌ها در مجلس مي‌خوابد

بویرنیوز:

یکی از ارکان سه‌گانه نظام جمهوری اسلامی ایران قوه مقننه است که اصل شصت و دوم قانون اساسی این نهاد را اینگونه توصیف می‌کند: “مجلس شورای اسلامی از نمایندگان ملت که به طور مستقیم و با رای مخفی انتخاب می‌شوند تشکیل می‌گردد، شرایط انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان و کیفیت انتخابات را قانون معین خواهد کرد”.

 

به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران نهادقانون‌گذاری کشورمان با عمر 107 ساله خود که فراز و فرودهاي مختلفي را پشت سر گذاشته است، هم‌اكنون در ايستگاه نهم مجلس بوده و با احتساب 4 نماينده ميان‌دوره‌اي، 290 وكيل مردم در حوزه‌هاي مختلف انجام وظيفه مي‌كنند.

به خوبي روشن است كه يكي از ويژگي‌هاي بارز مجلس شوراي اسلامي- كه مصداق عيني مردم‌سالاري ديني به شمار مي‌رود- حضور نمايندگان قوميت‌هاي مختلف اين مرز و بوم است كه هركدام با انتخاب مردم حوزه انتخابيه‌ خود براي كل ملت وكالت مي‌كنند.

 

 

 

در اين ميان هستند كساني فارغ از هر حاشيه‌اي، دفاع بحق از حق ملت را سرلوحه كار خويش قرار داده و در اين راه گام استوار برمي‌دارند.

 

اما مجلس هشتم و نهم صدای آشنایی داد که روزهای یکشنبه، شنبه و چهارشنبه یعنی همان روزهایی که مجلس صحن علنی داد، از رادیو سراسری به گوش ملت می‌رسد و از لابلاي روزنامه‌هاي طيف‌هاي مختلف فرياد مي‌زند، صدايي که بلااستثنا راجع به هر طرح، لايحه و هر موضوع اظهار‌نظر می‌کند.

از این جهت در يك فضاي صميممي پای صحبت‌های “نادر قاضي‌پور” که زبانزد عام و خاص است نشستيم كه خواندن آن خالي از لطف نخواهد بود.

درحال حاضر نهاد قانون‌گذاري کشور در میدان بهارستان پایتخت ایران واقع شده واین نهاد علاوه بر صحن علنی که به صورت مثلث ساخته شده یک ساختمان هفت طبقهنیز داد و از آن به عنوان دفتر کار نمایندگان استفاده می‌شود و دفتر کاراین نماینده نیز در طبقه دوم این ساختمان واقع شده است.

با هماهنگیقبلی بعد از جلسه علنی مجلس در دفتر کار دبیر اول کمیسیون جهاد اقتصادی،عضو کمیسیون صنایع و معادن و نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس حاضر شدیم تاگفتگویی داشته باشم.

دفتر کار اين نماینده خارج از راهرو دفترکاری ساير نمایندگان و در مقابل آسانسور طبقات قرار داد که بدون هیچگونهتشریفاتی فقط یک مسئول دفتر در آنجا حضور داد.

مساحت این دفتر زیادنیست و دو میز کار به صورت T شکل در آن تعبيه شده و در گوشه آن نیز کمی بافاصله از دیوار چند قفسه برای کتاب قرار داد که علت فاصله آن‌ها با دیوار را از وی پرسيدم.

در حالی وارد اتاق شديم که مشغول ثبت و ضبط نامه‌اي بود که ارباب رجوع‌اش از حوزه انتخابیه آورده بود، اجازه فوت وقت نداد، فورا دعوت کرد تا در اتاق حاضر شده و گفتگو را آغاز کنیم و فورا گفتگو را با زبان شیرین آذری شروع کرديم.

در ادامه گفتگو با نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه که ناگفته‌های از زندگی شخصی و كاري وی است را می‌خوانیم‌:

باشگاهخبرنگاران: آقای قاضی‌پور از اینکه وقت گذاشتید تا به سوالات ما پاسخ دهیدمتشکریم، لطفا مختصری از زندگي خودتان بگويید؟
قاضی‌پور:من نادر قاضی‌پور متولد اول فروردین 1337 ارومیهدر یک خانواده مذهبی در منطقه اوچ گنبد(سه گنبد) اروميه به دنیا آمدم؛دوراندبیرستان من توام بود با اشتغال، کارگری و چوپانی، باید بگویم از دورانبچگی تا به حال حتی یک بار هم از پدرم پول نگرفته‌ام بلکه خودم تامین معاشکرده‌ام.

باشگاه خبرنگاران: آقای قاضی‌پور چند خواهر و برادر دارید و فرزند چندم خانواده هستید؟

قاضی‌پور:ما 11 تا بچه بودیم از یک پدر و مادر که 3 تا از خواهر و برادرانم دردوران کودکی به رحمت خدا رفته‌اند، در حال حاضر 4 برادر هستیم و 4 خواهر،من فرزند چهارم خانواده هستم، دو برادر و یک خواهر از من بزرگتر هستند.

باشگاه خبرنگاران: اگر اجازه بدهيد از وضعيت تحصيلي‌تان هم بپرسيم.

قاضی‌پور: سال 1356 دیپلم ریاضی گرفتم، در همین رشته وارد دانشگاه اراک شدم، در آنسال کلاس ما 40 نفره بود که 24 نفر از طریق کنکور آمده بودند و 16 نفر باپارتی آمده بودند بخاطر همین مسئله با رئیس دانشگاه درگیر شدم و برگشتمارومیه، مجددا در کنکور شرکت کردم و سال 64 در رشته فیزیک کاربردی مدرککارشناسی گرفتم، در حال حاضر نیز کارشناس ارشد مدیریت دولتی هستم.

باشگاه خبرنگاران: پس زمان دانشجویی نیز روحیه انتقادی داشتید؟

قاضی‌پور: بله، داشتم.

باشگاه خبرنگاران: آقای قاضی‌پور زمان دانشجویی شما مصادف با انقلاب بود، در این برهه چه وضعیتی داشتید؟

قاضی‌پور:‌همزمانبا شروع انقلاب فعالیت‌های ما هم شروع شد و در جهاد دانشگاهی و انجمندانشگاه بودم البته زمانی که در دانشگاه بودم در منطقه عملیات نظامی همفعالیت داشتم، بعد از تعطیلی دانشگاه‌ها مدت مدیدی هم در جنوب کشور حضوریافتم، در زمان جنگ نیز یعنی سال 61 و 62 در لشکر 31 عاشورا بودم، چندینبار هم زخمی شدم.

باشگاه خبرنگاران: جانباز هستید؟

قاضی‌پور:بله، جانباز 30 درصد هستم.

باشگاه خبرنگاران: در این مدت مسئولیتی هم داشتید؟

قاضی‌پور:‌شهریور سال 64 که لیسانس گرفتم، رفتم شهرستان پیرانشهر بخشدار بودم و ازآنجا نیز رفتم به سردشت و فرماندار این شهرستان شدم.

باشگاه خبرنگاران: تا قبل از نمایندگی چه پستی داشتید؟

قاضی‌پور: بعد از فرمانداری رفتم استانداری آذربایجان غربی و در دفاتر مختلف وهمزمان در چندین عرصه مشغول شدم، به عنوان رئیس دبیرخانه شورای تامین،مشاور امنیتی، رئیس ستاد حوادث، مدیرکل امور اجتماعی، مدیر‌کل رسیدگی بهشکایات، رئیس ستاد انتخابات و در دفاتر مختلف بودم و تا قبل از مجلس هشتمکارمند استانداري بودم.

باشگاه خبرنگاران: آقا قاضی‌پور لطفا بفرمایید چطور شد وارد مجلس شدید؟

قاضی‌پور:بنده در دوران خدمتگزاریم هیچگونه عشق و علاقه به مجلس نداشته‌ام، در زمانثبت‌نام کاندیداهای مجلس هفتم برخی دوستان آمدند و به اصرار ما را ثبت نامکردند ولی متاسفانه به ما صلاحیت ندادند، مردم هم دو روز مانده به انتخاباتمجلس هفتم که 19 اسفند 1382 برگزار شد، رفتند و پوستر ما را در شهر نصبکردند و روز جمعه که رای‌گیری شد خیلی‌ها، هر چند که ما نبودیم ولی بهما رای دادند و اصولا باید آن انتخابات را باطل می‌کردند چون آرای باطلهبیشتر از آرای صحیح بود.

باشگاه خبرنگاران: ظاهرا در آستانه انتخابات مجلس نهم نیز ابتدا رد صلاحیت شدید بعد تایید صلاحيت، درست است؟

قاضی‌پور:بله، در انتخابات مجلس هشتم نیز 4 روز قبل از برگزاری انتخابات ساعت 10 صبح روز چهارشنبه صلاحیت ما را تایید کردند در مجلس نهم نیز ساعت 12 روزچهارشنبه 2 روز مانده به انتخابات ما را تایید صلاحیت کردند، یک برگهفرستادند و گفتند مسلمان شدی (باخنده(

باشگاه خبرنگاران: وضعیت آرای ماخوذه شما به صورت بود؟

قاضی‌پور‌: مردم قهرمان ارومیه حدود 193 هزار رای دادند که دو برابر بیشترین آرای ماخوذه‌ای بود که 15 ساله‌ها نیز رای دادند.

 

باشگاه خبرنگاران: فکر مي‌کنيد چرا مردم شمار ا بار ديگر انتخاب کردند؟

قاضي‌پور: نمي‌دانم، ولي شايد به خاطر ايستادگي بنده روي گفته‌هايم بود و اين مسئله باعث شد.

باشگاه خبرنگاران:آقاي ‌قاضي‌پورشما تقريبا در خصوص تمامي طرح‌ها و لوايحي كه در مجلس مطرح مي شود اظهار‌نظر مي‌كنيد، آيا اين موضوع دليل خاصي دارد و لطفا بفرمائيد تا چه ميزان در خصوص اين طرح‌ها و لوايح مطالعه داريد؟

قاضي‌پور:ببين پسرم من وظيفه‌ام دفاع کردن از حق وحقوق ملت است و بايد نان حلال ببرم سر سفره‌ام. پس بايد کار خودم را انجامبدهم؛ روي ميز را نگاه کنيد(طرح و لوايح مختلفي وجود داشت) اين طرح ولوايح را بايد به دقت مطالعه کنم و نقاط قوت و ضعف آن را بگويم پس بايدبدون توجه به اين موضوعات کارم را انجام بدهم.

وقتي برخي نماينده‌ها باخانواده‌شان هستند، من اينجا هستم و اين طرح‌ها و لوايح‌ها را مطالعهمي‌کنم، بنده تمام طرح‌ها و لوايح‌ها رامطالعه مي‌کنم، پرسيدن را عار نمي‌دانم، از نمايندگان متخصص استفادهمي‌کنم، تا دستور روز بعدي مجلس را مطالعه نکنم شب نمي‌خوابم به طور مثالالان چند لايحه وجود دارد که هنوز در دستور کار مجلس قرار نگرفته است وليآن‌ها را کامل مطالعه کرده‌ام و اشکالات آن را نيز نوشته‌ام تا به موقعمخالفت کنم، قانون کار، لايحه اصلاح قانون نظام صنفي و … از جمله اينلوايح و طرح‌ها هستند که پيشاپيش مطالعه کرده‌ام.

 

باشگاه خبرنگاران: معمولا تا ساعت چند در دفتر کارتان هستيد؟

قاضي‌پور:من اکثر شب‌ها در مجلس مي‌خوابم؛ همين جا در دفتر کارم يک اتاق کوچک درستکرده‌ام اگر کارم تا بيش از ساعت 10:30 شب طول بکشد همين جا مي‌خوابم.

باشگاه خبرنگاران: واقعا، شبها تنها اينجا مي‌خوابيد!

قاضي‌پور: بله، مي‌توانيد اتاقي که درست کرده‌ام را ببينيد.
(ناگفتهنماند فاصله فايل‌هاي کتاب با ديوار که در ابتداي گفتگو اشاره کردم بهخاطر اين موضوع بود‌، آقاي قاضي‌پور در همان دفتر کار خود فايل‌هاي موجودرا کمي با فاصله از ديوار قرار داده و پشت اين فايل جاي براي استراحت درستکرده است که با يک زيرانداز و چند تخته پتو و بالشت بدون هيچ‌گونه امکاناتديگري در آن جا شب را به صبح مي‌رساند(.

باشگاه خبرنگاران: خانواده‌تان تهران نيستند؟

قاضي‌پور: نه، خانواده‌ام اروميه هستند.

باشگاه خبرنگاران: پس هر سه هفته به آن‌ها سر مي‌زنيد؟

قاضي‌پور: نه، من هر چهارشنبه مي‌روم و شنبه‌ها برمي‌گردم؛ سه شب اروميه هستم و چهار شب تهران هستم.

باشگاه خبرنگاران: تهران خانه نداريد؟

قاضي‌پور: ما از قديم‌الايام در تهران خانه داريم‌ ولي بعضي وقت‌ها مي‌رومفقط سر مي‌زنم، منزل ما طبقه دوم خانه برادر کوچکترم است که گاهي مي‌روم.

باشگاه خبرنگاران: خانه‌تان کدام منطقه تهران قرار دارد؟

قاضي‌پور: شرق تهران، سمت ميدان سبلان.

باشگاه خبرنگاران: علت اينکه شب‌ها در مجلس مي‌خوابيد چيست؟

قاضي‌پور: عرض کردم که اگر کارم تا 10:30 شب طول بکشد اينجا مي‌خوابم؛ ما در اينمجلس حقوق مي‌گيريم پس بايد کار کنيم که اين حقوق حلال باشد، من بايد تمامطرح‌ها و لوايحي که در دستور کار مجلس است را مطالعه کنم اين کار رامي‌کنم، عرض کرم تا دستور روز بعد مجلس را نخوانم، نمي‌خوابم و اين به خاطراين است که من فقط از مجلس حقوق مي‌گيرم و از جاي ديگر حقوقي دريافتنمي‌کنم پس بايد حقوقم حلال باشد.

باشگاه خبرنگاران: آقاي قاضي‌پور امکان دارد بفرماييد حقوق دريافتي شما از مجلس چه قدر است؟

قاضي‌پور: در مجلس بيشترين حقوق را به من مي‌دهند با در نظر گرفتن جانبازي‌ام،‌ 2 ميليون و 700 هزار تومان حقوق ماهانه‌ام است در ضمن اضافه‌کاري و حقماموريت هم نداريم.
باشگاه خبرنگاران: يک بحث ديگري که وجود دارد وشما معمولا تکرار مي‌کنيد موضوع نمايندگان شهرستاني و نمايندگان تهرانياست‌، فکر نمي کنيد که…

قاضي‌پور: نه من هيچ وقت دنبال بحث قوميتيکردن مسئله نيستم ولي وقتي نماينده‌اي خودش را نماينده‌تر مي‌داند و 10  دقيقه صحبت مي‌کند و به ما اجازه نمي‌دهند من اين مسئله را مي‌گويم.

باشگاه خبرنگاران: آقاي قاضي‌پور سوال پاياني، چند فرزند داريد؟

قاضي‌پور: 2 تا دختر و 2 تا پسر که دخترانم خانه‌دار هستند و پسرانم هم محصل هستند.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=24565
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما