چاپ این برگه

مراسم بزرگداشت استاد فقید معماری کهگیلویه و بویراحمد (+تصاویر)

گروه فرهنگی – مراسم بزرگداشت استاد فقید معماری استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان رشته های معماری و شهرسازی برگزار شد.

به گزارش «بویر نیوز»، ظهر امروز (دوشنبه) انجمن معماران و شهرسازان استان کهگیلویه و بویراحمد با همکاری واحد سما دانشگاه آزاد یاسوج مراسم بزرگداشت مهندس “محمدرضا حیدری بنی” در سالن همایش های دانشکده سما شهر یاسوج را برگزار کرد.

در این مراسم که جمعی از معماران و شهرسازان استان حضور داشتند، دکتر فرشاد نگین تاجی رئیس انجمن معماران و شهرسازان استان کهگیلویه و بویراحمد به بیان ویژگی های اخلاقی و علمی مهندس حیدری پرداخت.

دکتر نگین تاجی بیان کرد: مهندس حیدری قریب به 30 سال در استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه های معماری، باستان شناسی و مرمت بناهای تاریخی با عشق و علاقه خدمت کرد.

رئیس انجمن معماران و شهرسازان کهگیلویه و بویراحمد افزود: این استاد دانشگاه یک الگوی اخلاقی بود که یاد و خاطره ایشان برای همیشه در اذهان دانشگاهیان و دوستداران هنر و معماری ماندگار خواهد بود.

دکتر فرشاد نگین تاجی تصریح کرد: خدمات ایشان به بارگاه بی بی حکیمه (س) و بناها و آثار تاریخی استان کهگیلویه و بویراحمد نمونه هایی از تلاش های این استاد فقید است.

دکتر نگین تاجی در پایان سخنان خود دلنوشته ای را در وصف مرحوم حیدری خواند که متن ان در ادامه می آید:

شنیدم که چون قوی زیبا بمیرد
فریبنده زادو فریبا بمیرد
شب مرگ تنها نشیند به موجی
رود گوشه ای دور و تنها بمیرد
در ان گوشه چندان غزل می سراید
که خود در میان غزل ها بمیرد.

خواسته و ناخواسته وادار شده ام به جسارت سخن و سخنوری و سخن گفتن از بزرگمردی که هنرش«بیان احساس» و شعرش «نمایش عاطفه انسان» بود.
سخن از انسانی‌ که طبع شعر و هنر معماری را در هم آمیخته بود.
ومعماری را به بهترین معنای آن یعنی بیان عاطفه و احساسی که توسط ساختارها در فضا شکل می گیرد متبلور ساخته بود.
زنده یاد استادمحمدرضا حيدري بِني را شما بهتر از من مي شناسید.
سخن از انسان والای ارزشمندی است که حق بزرگی بر جامعه معماران دارد و بسیار دانشجویان و دانش پژویان از کلاسهای درس وی تلمذ کرده .
ايشان از اساتيد برجسته معماري و باستان شناسي،داراي طبع شاعرانه قوي و هنرمندي حاذق بودند،جناب استاد حيدري، زاده شهرستان بِن استان چهار محال و بختياري بودند ولي بواسطه علاقه اي كه به سرزمين بويراحمد به ویژه به كوه دنا و طبیعت زیبای دنای کاکل سپیدداشتند وشاید اشعارش الهام گرفته از دنا و صلابت کلامش به سترگی و استواری دنا بود و این یکی از چندین ویژگی وی بود که ایشان را از مورخان و معماران دیگر متمایز ساخته بودو البته همواره تكرار ميكردند پس از مرگم مرا در دل دنا بخاك بسپاريد. صداي سوزناك ني وضمضمه هاي شاعرانه اش تا ابد در دل دنا طنين انداز خواهد بود،ارامش و مناعت طبع ايشان همواره زبانزد عام و خاص بود.
به قول احمد شاملو راست است که صاحبان دل های حساس نمی میرند، بی هنگام ناپدید می شوند، اما این ناپدید شدن به معنای این نیست که ایشان در ذهن و در خاطر ما گم شده اند وباز به قول شاملو مرگ شاعر را باور نمی کنیم، چون شعر و شعور هر دو می ميرند.پس تا شعر و شعور و هنر معماري هست استاد حيدري هم هست و در پایان از شمار چشم یک تن کم، وز شمار خرد هزاران بیش.

به گزارش «بویر نیوز»، در این مراسم مهندس راد مدیرکل فنی و حرفه ای استان، مهندس موسوی معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی، مهندس کهزادی معاون نظام مهندسی و دکتر جانی پور رئیس دانشکده سما واحد یاسوج و جمعی از دانشجویان و اساتید رشته های معماری و شهرسازی و خانواده آن مرحوم حضور داشتند.

گفتنی است؛ مهندس “محمدرضا حیدری بنی”  از اساتید و پیشکسوتان رشته معماری و مرمت آثار تاریخی و اصالتا از اهالی شهرستان بن استان چهارمحال و بختیاری بود که قریب به 30 سال در کهگیلویه و بویراحمد سکونت داشت و هفته گذشته به دیار باقی شتافت.

در ادامه تصاویری از این مراسم آمده است: