دوشنبه 20 دی 1395 - 12:03

جزئیات تازه از آتش سوزی مهیب در دهدشت/ واقعیت های تلخ از زبان فرمانده انتظامی کهگیلویه (+تصاویر)

گروه حوادث – روز گذشته آتش سوزی در خیابان ابوذر غفاری یک باب خانه و مغازه را تخریب کرد و قریب به 1 میلیارد و 500 میلیون تومان خسارت بر جای گذاشت.

به گزارش «بویر نیوز»، این آتش سوزی در ساعت 3 بامداد یکشنبه 19 دی ماه به ایستگاه آتش نشانی اطلاع داده شد و ماموران آتش نشانی با  را به محل حادثه رساندند و با توجه به اینکه حجم آتش سوزی بسیار بالا بود آتش نشانی های سوق و سرفاریاب نیز به محل حادثه اعزام شدند.

30500
خوشبختانه این آتش سوزی هیچ گونه مصدومیت و تلفاتی در پی نداشت اما اوج فاجعه به حدی بود که دوطبقه، (طبقه پایین تجاری و طبقه بالا مسکونی) را تخریب کرد.

فرماندار: امکانات آتش نشانی کهگیلویه محدود است

فرماندار شهرستان کهگیلویه گفت: آتش سوزی واحد دو طبقه در این شهرستان یک میلیارد و 500 میلیون تومان خسارت داشت.

علی پوزش در خصوص این آتش سوزی افزود: حدود ساعت 5:38 دقیقه طی تماس تلفنی این مورد آتش سوزی را به بنده اطلاع دادند.

وی با بیان اینکه از همان لحظه تا کنون مدیریت مهار این آتش سوزی را خودم انجام داده ام، گفت: متاسفانه امکانات اطفاء حریق و آتش نشانی شهرستان کهگیلویه محدود است و همه نهادهای خدمت رسان با محدود بودن نهایت همکاری را انجام دادند.

فرماندار شهرستان کهگیلویه مدت شروع این آتش سوزی را از ساعت 2:30 نیمه شب امروز عنوان و تصریح کرد: به علت وجود انواع لوازم خانگی (یخچال، گاز، کولر) در این ساختمان اتصال برقی پیش آمد و آتش سوزی مهیبی رخ داد.

فرماندار شهرستان کهگیلویه با توجه به نبود آب در ماشین های آتش نشانی دهدشت و صحبت های شهردار این شهر که اگر چاه دلاور پلمپ نبود ما مشکل آب نداشتیم اظهار کرد: این چاه در اختیار میراث فرهنگی است و به دلیل اینکه قبلا بیش از حد از آب این چاه برداشت شده، میراث فرهنگی مدعی شده که بلاد شاپور نشست کرده و این چاه را پلمپ کرد.

پوزش خواستار تجهیز شدن آتش نشانی های دهدشت از شهرداری شد و افزود: در صورت تامین اعتبار از محل حوادث، آتش نشانی را کمک خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه عزل شهردار در دست فرماندار نیست، عنوان کرد: استیضاح شهردار باید توسط شورا انجام بگیرد و بنده به عنوان فرماندار نمی توانم در عزل شهردار دخالت داشته باشم.

فرمانده انتظامی: عده ای احساس مسئولیت نکردند

فرمانده انتظامی کهگیلویه عدم تعامل ادارات شرکت کننده برای مهار آتش سوزی را یک ضعف دانست و گفت: عده ای به موقع در محل حادثه حضور نیافته و خیلی‌ها احساس مسؤولیت از خود نشان ندادند.

سرهنگ علی دشتیان با بیان اینکه، این آتش سوزی تجربه‌ای است برای رویارویی با مشکلاتی احتمالی پیش رو، تصریح کرد: در این حادثه همه حضور پیدا کرده و برای مهار آتش اقداماتی هم انجام دادند.

30532

وی افزود: آتش سوزی به شکلی بود که مهارش با آب امکانپذیر نبود و در چنین مواقعی لازم است فوم یا ماسه دپو برای اطفای حریق در دسترس باشد.

دشتیان به نبود امکانات کافی و عدم آمادگی دستگاه‌ها در هنگام بروز حوادث اشاره کرد و گفت : دستگاه‌هایی که حضور داشتند بی‌سیم در اختیار نداشتند.

فرمانده انتظامی کهگیلویه ضعف مدیریتی را از عوامل گسترش آتش سوزی دانست و متذکر شد: خیلی از کسانی که حضور داشتند سردرگم بودند و خونسردی خود را حفظ نکردند،و حتی عده‌ای به درستی بر وظیفه خویش آگاه نبودند.

آتش نشانان: امکانات نداریم

این در حالی است که بارها آتش نشانان شهر دهدشت از نبود هرگونه امکانات و تجهیزات آتش نشانی گلایه کرده و این مسایل را رسانه ای کرده بودند.

متاسفانه از بدو آغاز به کار دو ایستگاه آتش‌نشانی در دهدشت هیچ‌گونه خدماتی به این دو ایستگاه داده نشده است.

از دو ماشین آتش نشانی در این شهرستان یکی از آن‌ها قدیمی و غیرقابل استفاده و مخزن آن کاملا پوسیده است و دیگری مخزن 3000 لیتری دارد که حتی جوابگوی کمتر از سه دقیقه اطفاء حریق نیست.

جای تاسف دارد که به جمعیتی قریب به 150هزار نفر با یک ماشین آن هم با مخزنی 3000 لیتری که سه دقیقه بیشتر جوابگوی اطفاء حریق نیست، خدمات ارائه شود.

در هر شیفت کاری باید چهار نیرو وجود داشته باشد، یک راننده و یک آتش‌نشان بیشتر وجود ندارد و این در حالی است که در صورت وقوع آتش‌سوزی حداقل باید پنج نفر آتش‌نشان برای مهار آتش حضور داشته باشد و در این زمینه کاری از دست یک نفر بر نمی‌آید.

دو ایستگاه آتش‌نشانی را فاقد بی‌سیم و از این دو ایستگاه تنها ایستگاه شماره یک دارای خط تلفن است و اگر آتش‌سوزی در منطقه ایستگاه شماره دو رخ بدهد چه کسی پاسخگو است؟ مسئولان فاجعه را چطور معنا می‌کنند.

با توجه به کمبود نیروی انسانی در این ایستگاه‌ها، به هنگام وقوع یک حادثه که آتش‌نشان باید به محل حادثه‌ دیده برود اگر خدای نکرده حادثه‌ای دیگر رخ دهد کسی جوابگو نیست و آتش‌نشانی خالی از سکنه می‌شود تا آتش‌نشانان ( راننده و یک آتش‌نشان) از ماموریت برگردند.

نبود کپسول هوا، تشک نجات، بالابر، نردبان هیدرولیک، وسیله مارگیری، ماسک و لباس ضد حریق را از دیگر مشکلات آتش‌نشانی‌های دهدشتد و به هنگام وقوع آتش‌سوزی با لباس شخصی در محل حادثه حاضر می‌شویم و متاسفانه به هنگام مراجعه به محل حادثه دیده برای مردم قابل شناسایی نیستیم، چون فاقد لباس فرم آتش‌نشانی هستیم.

از بدو تاسیس این دو ایستگاه تاکنون یک نفر دوره دیده در کلاس‌های آموزشی آتش نشانی وارد این عرصه نشده و همه نیروها در این مسیر بالای 40 سال سن دارند و فاقد هرگونه مهارت در این زمینه هستند.

اگر اتفاق دیگری می افتاد!

این اتفاق که منجر به خسارت مالی سنگینی نیز شد باید زنگ هشداری برای مسئولان باشد.

به گزارش «بویر نیوز»، این حادثه خوشبختانه تلفات جانی نداشت اما اگر نظیر چنین حادثه ای در محلی که اجتماعی از مردم حضور داشتند، اتفاق می افتاد ممکن بود شاهد یک فاجعه باشیم.

بنظر می رسد مسئولان شهر دهدشت و شهرستان کهگیلویه هر چه سریعتر باید به این نیاز مبرم توجه کنند تا در آینده شاهد بروز حادثه تلخ تری نباشیم.

atashsozi-3

atashsozi-2

atashsozi-1

atashsozi-5

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=212749
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما