چهارشنبه 2 تیر 1395 - 1:01

نماینده‌های مجلس چقدر کمک هزینه مسکن، خودرو و دفتر دریافت می‌کنند؟/حقوق‌شان چقدر است؟+جزئیات

طرح ارائه تسهیلات به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره های مختلف اجرا شده است؛ اما این موضوع از زمان افشاگری حسن کامران، نماینده مردم اصفهان در مجلس هشتم وارد فاز جدیدی شد.
به گزارش بویرنیوز، در آن زمان، نماینده اصفهان پشت تریبون مجلس قرار گرفت و گفت: هیأت رئیسه مجلس به هر نماینده مجلس هشتم ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص داده است؛ ۸۰ میلیون تومان بابت کرایه خانه (۵۰ میلیون وام بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان قرض الحسنه) و ۲۰ میلیون تومان بابت خرید خودرو به نماینده‌ها پرداخت شده است.
در آن زمان منتقدین آن را نوعی ویژه‌خواری و مغایر با عدالت می‌دانستند و همین باعث برخورد شدید نمایندگان مجلس با نماینده‌ای شد که این موضوع را افشا کرده بود؛ اما با گذشت زمان، این موضوع کم کم به فراموشی سپرده شد، به‌گونه‌ای که در مجلس نهم، به یک موضوع عادی تبدیل شد و با افزایش هر ساله آن متناسب با میزان تورم هر ساله در فیش های حقوقی نمایندگان خود را نمایان کرد.
اکنون با گذشت ده دوره از تشکیل مجلس شورای اسلامی اخبار شنیده شده، حکایت از برخی پرداخت‌های نجومی بابت ودیعه مسکن به نمایندگان دارد که قابل قیاس با گذشته نیست.
قاسم ساعدی، نماینده مردم سوسنگرد در خصوص برخی خدمات رفاهی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم به نمایندگان گفت: از آغاز مجلس تا کنون، نمایندگان مجلس در هتل‌هایی که مجلس آنها را شناسایی کرده و در اختیار نمایندگان قرار داده است، ساکن هستند.
وی در خصوص پرداخت وام به نمایندگان مجلس اظهار داشت: بر پایه آیین نامه داخلی به نمایندگان اعلام شده است تا فرم‌های مربوط را پر کنند. نمایندگان هم فرم‌های مربوطه را پر کرده‌اند و اکنون به دنبال مسکن مناسب برای خود بوده و در حال بررسی مناطق مختلف شهر بر اساس منزلت اجتماعی و بافت شهری و همچنین راه‌های مناسب برای رسیدن به مجلس هستند.
این نماینده مجلس گفت: بر اساس چیزی که مجلس به نماینده‌ها اعلام کرده، اگر نمایندگان به مورد مناسبی برخورد کردند از بابت پرداخت‌ها مشکل خاصی متوجه نمایندگان نخواهد بود.
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه وعده مجلس به نمایندگان چه مبلغی بوده است، گفت: یک جدولی آماده و به نمایندگان داده شده که مبالغ متفاوتی در آن وجود دارد. این مبالغ از 150 میلیون تومان شروع می‌شود تا 250 میلیون تومان می‌رسد که این مبلغ بابت اجاره مسکن باید در اختیار تقاضیان قرار گیرد.
نکته اینکه هیچ یک از نمایندگان ادوار گذشته، مبالغ پرداختی بابت ودیعه مسکن را به مجلس بازنمی‌گرداند و بخشی از این پول به صورت بلاعوض در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد و بخش دیگر آن نیز به صورت قرض الحسنه به نمایندگان پرداخت و با اقساط طولانی مدت در دوره نمایندگی بدون احتساب سود از حساب نمایندگان کسر می شود.
به جز مبلغ پرداختی بابت مسکن بنا بر روال گذشته، هر نماینده مجلس، یک خودرو نیز از مجلس تحویل می گیرد که قیمت آن بین 40 تا 50 میلیون تومان متغیر است. همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مبالغی نیز بابت هزینه دفتر جدای از فیش حقوقی دریافت می‌کنند که بنا به گفته باهنر، نایب رئیس مجلس نهم ماهانه بین 3 تا 5 میلیون تومان متغیر است.
در حالی مجلس این مبالغ را در اختیار نمایندگان قرار می‌دهد که مردمی که با رأی خود آنها را به مجلس فرستادند، از گرفتن یک میلیون تومان آن عاجز هستند. همچنین نمایندگان در حالی بابت خرید اتومبیل از مجلس پول می گیرند که مجلس خود دارای سیستم حمل و نقل است و در تمام طول روز اتومبیل‌هایی به همراه راننده در اختیار نمایندگان قرار دارد.
اکنون این سوال پیش می‌‌آید زمانی که مجلس سیستم حمل و نقل دارد، چه لزومی داشت تا بودجه برای خرید خودرو به این منظور در نظر گرفته شود. این امکانات در حالی در اختیار نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد که مردم محروم و متوسط و اصولا کارمندان از گرفتن چنین امکاناتی محروم هستند.
از سوی دیگر، اگر ساختمان‌های مجلس برای اسکان نمایندگان کافی نیست، مجلس می‌تواند جایی را خودش اجاره کند، نه اینکه به نمایندگان پول دهد؛ ضمنا اجاره ساختمان توسط مجلس باید در مناطق متوسط و محروم تهران باشد، وگرنه در جایی که اعیان‌نشین است هر میزان هم هزینه شود باز هم کم خواهد بود.
متأسفانه هنوز افکار عمومی اطلاعی ندارند که چگونه این وام توسط نمایندگان بازپرداخت خواهد شد، و این پرسش همیشه در ذهن‌ها خواهد ماند، که مگر متوسط حقوق نمایندگان در این چهار سال چقدر است که با کسر مبالغی از آن، بازپرداخت این وام سنگین به پایان برسد؟
منبع: تابناک
نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=195314
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. ع م گفت:

    در جهان توسعه یافته بویژه جهان غرب قشر قاضی ، وکیل، پلیس و به شکل ویژه ای انتخاب و آموزش داده می شوند. درآمد و حقوق این قشر به گونه ای تنظیم شده که هرگز خریده نمی شوند .اما در جهان سوم چه می گذرد. نمیدانم چرا به این نکته ظریف توجه نداشته و یا نمی پذیریم کسانی مانند وزیران ،نمایندگان ، استانداران و مدیران ارشد که در راس امور ند اگر از نظر مالی تامین نشود زمینه ورودشان به مسیر خطا بسیار محتمل و آسان است.آیا باید به همین سادگی ماجرای اختلاس های هزار هزار میلیاردی را به وادی فراموشی بسپاریم. آیا شخصی که برای مثال جمعیتی را در مجلس نمایندگی میکند اگر حقوقش مکفی نباشد مشکلات زندگی وی را با توجه به فرصت های عدید های که برای سوء استفاده در اختیار دارد به راه کج نمی کشاند. تا کی خوش خیالی ؟؟ تا کی آرمان گراییءءء .چرا واقعیت های این روزگار را نمی پذیریم برای اصلاح امور جامعه راه جوامع پیشرفته را پی نمی گیریم . کدام سناتور جهان توسعه یافته را سراغ دارید که میلیارد ثروت نداشته باشد .اصلا شرط ورود به عرصه انتخابات در سر زمین غربی خود تحصیل کرده آنجا هستم توان مالی است . پس بیایید بجای حاشیه سازی و سنگ اندازی درمسیر کار دولت و مجلس به فکر افزایش حداقل دستمزدها باشیم و کاری کنیم که میزان درآمد با هزینه های زندگی متوازن گردد. که کل حقوق دریافتی نمایندگان مجلس در همه ادوار را اگر جمع بزنیم درصد کوچکی از اختلاس بابک زنجانی هم نمی شود

  2. ناشناس گفت:

    اگه حقوق نمایندگان ناچیز بود برا ثبت نام اینقدر ثبت نام نمیکردن

  3. khakhs گفت:

    کسی نیست چیزی بخودشون بگه

دیدگاه شما