چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 - 6:51

پیاده‌روی باعث کاهش خطر سرطان روده بزرگ می‌شود

به گزارش بویرنیوز؛ دکتر جمشید جهانی مسئول کمیته تحقیقات و پژوهش هیأت پزشکی ورزشی استان فارس در این باره افزود: پیاده روی دائم می تواند در کمک به ترک سیگار و کنترل اشتها کمک کند.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم بهره ممکن را از پیاده روی حاصل کنیم، باید ۳ یا ۴ روز در هفته، بین ۳۰ الی ۶۰ دقیقه تمرین کنیم، یعنی با سرعتی بیشتر از ریتم پیاده روی معمولی راه برویم. به این ترتیب علاوه بر مزیت‌های فوق، می توانیم میزان چربی خون را نیز کاهش دهیم.

جهانی در ادامه توصیه کرد: نوشیدن آب قبل از پیاده روی توصیه می شود، یعنی یک لیوان آب ۲۰ الی ۳۰ دقیقه قبل از شروع پیاده روی و یک لیوان دیگر ۵ دقیقه پیش از شروع حرکت میل شود. البته بهتر است به جای سطوح آسفالت و سنگفرش، زمین‌های نرم وخاکی را برای پیاده روی انتخاب کرد.

مسئول کمیته تحقیقات و پژوهش پزشکی ورزشی استان فارس خاطرنشان کرد: پیاده روی سریع برای قلب بسیار مفید است. چرا که قلب یک عضو ماهیچه‌ای است و هر چیزی که باعث شود جریان خون بیشتری در یک ماهیچه ایجاد شود، باعث قدرت بیشتر آن ماهیچه می شود و از طرف دیگر راه رفتن به طور منظم باعث کاهش فشار خون می گردد. هم‌چنین افرادی که حدود ۲۰ دقیقه در روز پیاده روی می کنند، حدود ۴۰ درصد از خطر ایجاد سکته مغزی توسط لخته های خون در آنها کاسته می شود.

وی با بیان این که پیاده روی با سرعت متوسط به مدت نیم ساعت، نه تنها باعث سوزاندن حدود ۲۰۰ کیلو کالری می شود بلکه سرعت سوخت وساز را در بدن را بالا می برد، گفت: کسانی که سعی دارند چربی اضافه بدنشان از بین برود می توانند با روزانه یک ساعت پیاده روی به هدف خود برسند. البته بدن بعد از نیم ساعت فعالیت تازه شروع به سوزاندن چربی اضافه خواهد کرد. راه رفتن نه تنها باعث قوی شدن عضلات می‌گردد، بلکه باعث محکم ترشدن استخوانهای محل اتصال می‌شود. در زنانی که در سنین جوانی بطور مرتب ورزش کرده و میزان کلسیم رژیم غذایی آنها مناسب است، خطر پوکی استخوان در سنین بالا حدود ۳۰ درصد کاهش می یابد.

جهانی افزود: تعداد بسیاری از مردم با بالا رفتن سن، دچار آرتروز زانو می شوند، راه رفتن به علت قوی ساختن عضلات اطراف مفصل، باعث کاهش درد می شود. در این حالت ورزش باید یک روز در میان انجام شود تا در این بین فرصتی هم برای استراحت کردن به مفاصل داده باشیم. همچنین در افرادی که وزن بالا و بیماری پیشرفته دارند، فشار آوردن به زانو توصیه نمی شود.

وی تاکید کرد: طی تحقیقات انجام شده، افراد افسرده‌ای که به جای درمان دارویی، از ورزش و پیاده روی برای درمان استفاده کرده‌اند در مقایسه با افرادی که تنها با دارو درمان شده اند‌، عود بیماریشان کمتر بوده است.

جهانی در پایان اظهار کرد: پیادروی می تواند باعث کاهش خطر سرطان روده بزرگ شود. شاید به این علت که راه رفتن باعث به حرکت در آمدن مواد در روده‌ها و دفع مواد زاید باقی مانده می‌شود. ضمن این که در هنگام پیاده‌روی ، تنفس عمیق را فراموش نکنید.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=191570
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما