سه شنبه 3 آذر 1394 - 1:41

آمارهای نگران کننده برای خانواده های کهگیلویه و بویراحمد (+تصاویر)

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: نرخ کلی باروری در استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۲ است.

به گزارش بویر نیوز، «رضا چمن» در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ کلی باروری که دوشنبه، دوم آذرماه در یاسوج برگزار شد، افزود: نرخ کلی باروری این استان بیش از ۲ است که باید این را حفظ کرد هم‌چنین جای بهبود و افزایش دارد.

وی خاطرنشان کرد: این استان در مقایسه با دیگر استان‌ها به‌لحاظ جوانی جمعیت شرایط خوبی دارد اما برخی دیگر از شاخص‌ها از جمله افزایش طلاق، افزایش سن ازدواج و زوج‌های نابارور در استان نگران‌کننده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این همایش اطلاع‌رسانی و تبیین مفاهیم مبتنی بر جمعیت‌شناسی و تشریح شاخص‌های جمعیت است.

چمن تصریح کرد: با افزایش سن ازدواج یک دهه از سن مفید باروری و فرزندآوری از جامعه گرفته می‌شود و از میان می‌رود.

وی افزود: تسهیل کردن شرایط ازدواج و تشکیل خانواده و فرزندآوری بخصوص برای جوانان در سن ۲۰ تا ۳۵ سال در استان به برنامه‌های مناسب جهت ساماندهی این جمعیت جوان نیاز دارد.

جمعیت اصلی‌ترین عامل تولید قدرت ملی است

«فتاح محمدی»، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ باروری کلی گفت: جمعیت به‌عنوان اصلی‌ترین عامل تولید قدرت ملی است.

وی افزود: جمعیت به‌عنوان اصلی‌ترین عامل تولید قدرت ملی است هم‌چنین به‌واسطه ارتباطی که با قدرت و سیاست دارد یک مبحث استراتژیک است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، خاطرنشان کرد: کاهش جمعیت یک آسیب و تهدید جدی است که در جامعه خود را نشان می‌دهد.

محمدی تصریح کرد: مهم‌ترین عامل در قدرت ملی نیروی انسانی است هم‌چنین مهم‌ترین عامل توسعه همگانی است و دیگر قدرت‌ها نیز وابسته به این قدرت هستند.

به گفته وی، کاهش نشاط اجتماعی و کاهش اقتدار سیاسی ناشی از کاهش جمعیت در یک کشور است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی سیاست‌های جمعیتی مطرح می‌شود صرفاً افزایش جمعیت نیست بلکه عناصر مختلفی هستند که باید مد نظر قرار بگیرد.

در ادامه این همایش همچنین معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مهم ترین مسئله در تغییر رفتارتغییر در نگرش ها و آگاهی های افراد از طریق ارائه اطلاعات کافی به جامعه مخاطب است، گفت: با تشریح پیامدهای کم فرزندی، تک فرزندی یا بی فرزندی برای فرد و خانواده و جامعه می توان نگرش افراد را در این زمینه تغییر داد.
محمد اسحاقی در همایش تبیین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای نرخ باروری کلی افزود: برای درک بهتر شعار “فرزند کمتر زندگی بهتر” توجه به این امر حائز اهمیت است که کشور هایی که مروج تک فرزندی هستند، خود بیشترین تلاش را برای افزایش فرزندآوری انجام می دهند و اینجا جای سوال دارد که کسانی که مروج تک فرزندی هستند چرا این تفکر و ایده را برای خود اجرا نمی کنند؟

وی با بیان اینکه فرزند آوری امری طبیعی است و سبب بقای نسل و به وجود آمدن آینده ای روشن برای جامعه می شود، تصریح کرد: همچنان که یک فرد می تواند عقیم شود یک جامعه و طایفه نیز می تواند عقیم شود و دور از انتظار نیست که به زودی در برخی استان ها شاهد از بین رفتن نسل بعضی از ایل ها و طوایف باشیم.

دکتر اسحاقی اظهار داشت: تک فرزندی از نظر روانشناختی مشکلات و آسیب های زیادی را برای خود فرد ایجاد می کند و پدرو مادر چالش ها و مشکلات تنهایی که برای فرزندشان بوجود می آید و ممکن است گریبان خود آن ها را نیز بگیرد، فدای راحتی خود می کنند

وی در ادامه داد: بنابراین خانواده ها نباید تنها به رفاه مادی فرزند که به رفاه معنوی آن ها نیز باید توجه نمایند، چرا که فرزند کمتر نه تنها زندگی بهتر را به دنبال نداشته بلکه چالش های زیادی را نیز  در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را به وجود آورده است.

نرخ باروری افزایش یافته، اما زیر حد جایگزینی است!

معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نرخ رشد ۱/۳درصدی جمعیت در سال های گذشته گفت: این امر به دلیل افزایش جمعیتی است که در گذشته داشتیم و پیامد سیاست های جمعیتی به طور مستقیم نیست.

وی افزود: در سال ۱۳۹۰ آمار رسمی که برای نرخ باروری کشور اعلام شد ۱/۷ تا ۱/۸بود و در حال حاضر برخی از گزارش ها حاکی از افزایش این نرخ بوده که کماکان زیر حد جایگزینی(۲/۱) هستیم  و باید تلاش شود تا به نرخ بالاتر از این حد برسیم.

اسحاقی تصریح کرد: : انتظار می رود که در سرشماری سال ۹۵ که در سال آینده صورت می گیرد با توجه به  اطلاعات و ارقامی که سال آینده به دست می آید به توان در راستای سیاست های جمعیتی بهتر برنامه ریزی کرد.

وی با بیان اینکه هیچ کشوری اجازه نمی دهد که نرخ جایگزینی زیر ۲/۱ با شد، بیان کرد: برای کشور ما بعضی از محاسبات بیانگر این است که نرخ جایگزینی باید ۲/۵ فرض شود تا بتوانیم برخی از چالش ها و مخاطرات جمعیتی را مدیریت نماییم.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: اگرچه در استان کهگیلویه و بویراحمد نرخ باروری بالای ۲ است ولی کماکان خطر کاهش شاخص های جمعیتی از جمله نرخ باروری در این استان وجود دارد.

کاهش ازدواج و رشد ۳ برابری طلاق در کهگیلویه وبویراحمد!

وی ادامه داد: میزان ازدواج ها در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به یک دهه قبل رشد چندانی نداشته است و حتی کاهش هم داشته و همچنین طلاق رشد ۳ برابری داشته، بنابراین بخش مهمی از کسانی که طلاق می گیرند در ۵ سال اول زندگی یعنی زمانی که زنان زیر ۳۰ سال و مردان زیر ۳۵ سال هستند رخ می دهد که این سنین، سن باروری هستند.

اسحاقی با اشاره به اینکه  شاخص های جمعیت در کهگیلویه و بویراحمد باید مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: باید سیاست کلی جمعیتی به یک برنامه استانی تبدیل شود تا هر دستگاه و بخش فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تقویتی، درمانی و آموزشی وظیفه و مسئولیت خود را بشناسند، چراکه مدیریت شاخص های جمعیتی در سطح استان ها نسبت به سطح کلان آسان تر و بهتر است.

وی اضافه کرد: اگر در این استان در امر طلاق مداخله صورت گیرد که راحت ترین راهکار آن ارجاع به مشاور است، شاهد کاهش درصد طلاق خواهیم بود آنچنان که در بعضی از استان ها شاهد کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی دادخواست های طلاق منجر به صدور حکم طلاق بوده ایم.

اسحاقی ابراز داشت: انتظار می رود که با حضور مشاورین توانمند در استان و ارجاع دادخواست های طلاق توسط دادگستری به کارشناسان مشاور حتی در این ۳ تا ۴ ماهه آخر سال شاهد تغییر خوبی در شاخص طلاق استان باشیم.

وی در پایان با بیان اینکه میل به ازدواج و فرزند آوری در کشور ما وجود دارد و نسبت به تشکیل خانواده هنوز هم یک ارزش ملی وجود دارد، تاکید کرد: با اطلاع رسانی درباره تاخیر در ازدواج چه پیامدهایی برای جوان ها و خانواده ها دارد و همچنین با مساعدت خیرین، برخی از مشکلات و سوء برداشت ها درباره ازدواج از بین برود و تاثیر منفی و چالش های مرتبط با ازدواج دیر هنگام که ابتدا برای خود فرد به وجود می آید و بعد برای خانوده و جامعه به حداقل برسد.

همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ باروری کلی دوشنبه دوم آذرماه در یاسوج با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار شد./ وب دا

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=170396
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. شهروند گفت:

    جمعیت اصلی‌ترین عامل تولید قدرت ملی است!!!!!!!!!!! از کی تا حالا جمعیت بی کار عامل تولید شده؟؟؟؟

  2. ناشناس گفت:

    کیفیت جمعیت هم خیلی مهم است 

  3. سینا گفت:

    بازهم علوم پزشکی و باز سمینار ملی وحضور مدیران وزارتی دراستان . احسنت براین تلاش . لازم است استانداری  از این نهاد پرارزش وپرتلاش نهایت حمایت را داشته باشد .بعنوان کارمند افتخارم عضو علوم پزشکی بودن است  جایی که آموزش و بهداشت و علم درکنارهم به مردم خدمت میکند

  4. ناشناس گفت:

    برنامه پرزحمتی بود اماهمینکه مسوولین کشوری به استان می آیند کار پرارزشی است

  5. پرستار گفت:

    دکتر چمن به جای برگزاری این گونه همایش ها که فقط جهت معرفی خود به اقشار جامعه میباشد مزایای معوقه پرسنل علوم پزشکی رو پرداخت کنن

  6. ناشناس گفت:

    جمعیتی که در ارزوی زندگی خوش باید تا اخرعمر درحسرت زندگی کند به چه دردی میخرد شما که الحمد الله وضعت خوبه بچه هات هم از سر لطف پستی که داری بیکار نیستند وزندگیشان هم تامینه وکلا نه غم اب دارند ونه غم نان فرزند اوری کن -ونگذار مملکت از این قدرت بی نصیب شود

دیدگاه شما