چهارشنبه 10 تیر 1394 - 13:49

ورزش گچساران همچنان در کما

ورزش گچساران که روزی با همه کمبودها از رونق خوبی برخوردار بود، این روزها حال خوبی ندارد و در رکود کامل به سر می برد.

به گزارش مهر، گچساران به عنوان یکی از شهرهای کم جمعیت اما تاثیر گذار در ورزش کشور همواره در سنوات دور تا کنون مهد ورزشکاران بسیاری در سطح ملی بوده است.

وجود سرانه ورزشی بیش از یک مترمربع برای هر نفربا توجه جمعیت ۱۰۰هزارنفری گچساران، این شهرستان  را به عنوان یکی از موفق ترین شهرستان های استان و حتی کشور در میزان سرانه فضای ورزشی معرفی کرده است.

اما وجود این میزان فضای ورزشی نتوانسته تحول شگرفی در ورزش گچساران ایجاد کند و این مسئله موجب مهاجرت بسیاری از پتانسیل های با استعداد ورزشکار شده است.

نمانیده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: وزارت نفت در سال ۹۳ با اختصاص ۱۴۵میلیارد ریال اعتبار به احداث ۲۸ چمن مصنوعی فوتبال در مناطق روستایی و شهری گچساران وباشت گام بلندی به سوی تقویت زیرساخت های ورزشی این دو شهرستان برداشته است.

غلامرضا تاجگردون افزود: وجود فضاهای ورزشی در مناطق محروم برای ترویج تفریحات سالم و کاهش آسیب های اجتماعی پراهمیت بوده و در همین راستا، سرانه فضای ورزشی شهرستان های گچساران و باشت در دو سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

افتتاح چمن مصنوعی گچساران

سرپرست اداره ورزش وجوانان شهرستان گچساران که این مسئولیت را به طور موقت تا مشخص شدن رئیس جدید این اداره برعهده گرفته است، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: تاکنون ۱۱ زمین چمن مصنوعی در شهرستان گچساران افتتاح شده که این میزان در مقایسه با سایر شهرهای استان های همجوار نسبت به میزان جمعیت این شهر جهش خوبی را در توسعه فضای ورزشی به همراه داشته است.

فریدون عبدالخانی افزود: کمبود کارخانه های صنعتی در گچساران موجب شده تا تنها حامی مالی تیم های ورزشی این شهر شرکت نفت و گاز گچساران باشد.

عبدالخانی تاکید کرد: تا زمانیکه بخش خصوصی برای حمایت از ورزش وارد عمل نشود، اوضاع و احوال ورزش از این نیز بدتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ زمین چمن مصنوعی در محله های مختلف شهرستان گچساران افتتاح شده است، اظهارداشت: تاکنون شهرداری گچساران و سایر نهادها و ادارات فرهنگی هیچ گونه همکاری با اداره ورزش و جوانان گچساران مبنی بر برگزاری مسابقات ورزشی در محلات نداشته اند.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان گچساران تصریح کرد: مطمئنا هدف وزارت نفت و نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی تنها احداث این زمین ها نبوده و این مکان های ورزشی محله ای برای ایجاد شورونشاط در میان ساکنان محلات احداث شده است.

عبدالخانی یادآورشد: در شهرهای بزرگ علاوه بربودجه سرانه ورزشی سالیانه اداره ورزش و جوانان، شهرداری نیز کمک های مالی خوبی به فعالیت های ورزشی می کند، که متاسفانه در شهرستان گچساران اینگونه همکاری ها تاکنون صورت نگرفته است.

رقابتهای فوتبال لیگ دسته اول

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به صحبت های سرپرست اداره ورزش و جوانان گچساران می توان به وجود یک خلا بزرگ در برنامه ریزی فرهنگی ورزشی میان دستگاه های متولی پی برد که این معضل با طرح در جلسات شورای فرهنگ عمومی یا شورای پیشگیری از جرم به نتایج درخشان و قابل قبولی منجر خواهد شد.

نقش کمرنگ ورزش همگانی در نشاط مردم گچساران

در طی سال های اخیر فدراسیون ورزش های همگانی با برگزاری همایش های بزرگ پیاده روی در نقاط مختلف کشور سعی داشته این فرهنگ را در میان عامه مردم گسترش دهد که تاحدود زیادی نیز موفق بوده است .

اما در شهرستان گچساران پس از همایش بزرگ پیاده روی “صبح و نشاط” که جمعیت قابل توجهی را با انگیزه کسب هدایای ویژه و پخش زنده تلویزیونی به خیابان ها کشاند، همچنان وضعیت ورزش همگانی در پارک و بوستان های این شهر و حتی زمین های چمن مصنوعی جدید محلات کم فروغ است.

هرچند ورزش همگانی بسیارکم هزینه تر و دردسترس تر از ورزش قهرمانی در میان عامه مردم است، اما همچنان شاهد هستیم در گچساران همچون ورزش قهرمانی روند نزولی پرشتاب خود را پیش گرفته ورزش همگانی نیز روند کندی را طی می کند.

ناکار آمد بودن مسئولین ورزش و جوانان

رئیس اسبق اداره ورزش و جوانان گچساران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت : عدم تخصصی بودن افراد در پست ها اداره ورزش و جوانان استان و گچساران دلیل محکمی بر عدم برنامه ریزی ورزشی دقیق طی سال های اخیر بوده است.

اسماعیل پناهپوری افزود: در بسیاری از سمت های ادارات ورزش و جوانان استان و حتی هیئت های ورزشی شاهد اولویت قرار دادن افراد با جهت گیری قومی و طایفه ای و کمرنگ بودن نقش تخصص و سابقه کار در این انتخابها هستیم.

پناهپوری تاکید کرد: ورزش گچساران قدمت ۳۰ ساله دارد و در این مدت یک روند نزولی با یک شیب ملایم را طی کرد و اکنون به مرحله ای رسیده که اگر نهادهای دولتی و بخش خصوصی به فریاد ورزش نرسند تا چندسال آینده ورزش گچساران ازبین خواهد رفت.

ورزش نفت و گاز گچساران

وی با بیان اینکه گچساران از نظر سرانه فضای ورزشی از استاندارد لازم برخوردار است، اظهارداشت: عدم توانایی استفاده صحیح از این فضاهای ورزشی و عدم مشارکت بخش خصوصی در حمایت از تیم های ورزشی و ورزشکارام مستعد موجب شده تا شرکت نفت و گاز گچساران از سالیان دور تاکنون سکان ورزش این شهر را به عنوان تنها واحد صنعتی قوی برعهده گیرد.

زوال باشگاههای ورزشی خصوصی گچساران

پناهپوری در بخش دیگر از صحبت های خود بالارفتن سطح توقع از شرکت نفت را حاصل تفکر کهنه چندین ساله در این شهرستان عنوان کرد و افزود: از ابتدا ورزشکاران بدلیل امکانات خوبی که نفت در اختیار ورزشکاران قرار داده بود بسیاری از ورزشکاران از تیم های خوب شهرستان جدا شده و به تیم های ورزشی نفت محلق می شدند که این روند طی سالیان گذشته منجر به از بین رفتن باشگاه های ورزشی خصوصی در گچساران شد.

وی روند تک قطبی بودن ورزش در گچساران را عامل اصلی سقوط ورزش در این شهردانست وافزود: مدیریت ورزش بایستی یک مدیریت با ثبات باشد و تغییر هرساله مدیر امکان تصمیم گیری و برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت را از مدیران خواهد گرفت.

تیم فوتبال نوجوانان نفت و گاز گچساران

نفت و گاز سکاندار ورزش گچساران

به گزارش مهر، ورزش نفت و گاز گچساران که قدمتی نزدیک به نیم قرن در این شهرستان دارد، کار خود را از روستای آب شیرین یا همان گچساران قدیم که محل کار وزندگی کارکنان شرکت نفت در دهه ۴۰ بوده، آغاز کرده است.

امور ورزش نفت گچساران طی این سال ها همواره ورزش کارکنان را در اولویت کاری خود قرارداده بود، که با تغییر نگرش شورای ورزش وزارت نفت در مناطق محروم و باهدف کمک به ورزشکاران مستعد این مناطق حمایت از ورزش قهرمانی را نیز در برنامه جامع خود قرارداد.

از این حیث تیم های ورزشی نفت طی این سال با استفاده از پتانسیل ورزشکاران شرکتی و غیرشرکتی نام ورزش گچساران را در میادین ملی و بین المللی پرآوازه کرده است.

هرچند برخی از منتقدان ورزش نفت، عامل کمرنگ شدن حضورباشگاه های خصوصی ورزشی در گچساران را ورزش نفت عنوان می کنند که این نیز به عدم حضور بخش خصوصی در حمایت از باشگاه های ورزشی این شهرستان است.

در سال های اخیر امور ورزش نفت و گاز گچساران با توسعه سرانه فضای ورزشی محیط مناسبی را برای ورزش کارکنان شاغل شرکت نفت و گاز گچساران ایجاد کرده است.

رقابتهای فوتبال لیگ دسته اول - صنعت نفت آبادان - شهرداری تبریز

اماکن ورزشی نفت جوابگوی دیگر شهروندان نیست

رئیس امور ورزش نفت و گاز گچساران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: سرانه فضای ورزشی هم اکنون در نفت گچساران نزدیک به ۷۰ سانتی مترمربع برای هرنفر است، که نسبت به جمعیت بیش از هفت هزار نفری کارکنان این شرکت، استاندارد لازم را برخوردار است .

محمد حبیبی نژاد افزود: این فضای ورزشی جهت استفاده کارکنان شرکت نفت و گاز گچساران استاندار لازم را دارد، اما با توجه به توقعات بسیاری از که ازسوی سایر ادارات و نهادها در استفاده از امکانات ورزشی نفت وجود دارد، این فضا جوابگوی نیازسایر ادارات نخواهد بود.

حبیبی نژاد تصریح کرد: امور ورزش نفت و گاز گچساران همواره در سالیان دور تاکنون همکاری وتعامل لازم را با اداره ورزش و جوانان شهرستان داشته است، اما افزایش نیروهای تازه استخدامی و همچنین قراردادی این شرکت جمعیت قابل توجهی را برای استفاده ازامکانات ورزشی رقم زده است.

وی یادآور شد: اداره ورزش و جوانان گچساران از سرانه فضای ورزشی استانداردی نسبت به بسیاری از شهرهای با جمعیت مشابه برخوردار است و بایستی شرایطی را برای استفاده هرچه بهتر مردم از این مکان های ورزشی فراهم سازد.

رئیس امور ورزش نفت و گاز گچساران همچنین از ارائه پیشنهاد افزایش سهمیه ورزشکاران غیرشرکتی در تیم های قهرمانی نفت خبر داد و افزود: این پیشنهاد به شورای ورزش وزرات نفت ارائه شده و امیدواریم در کوتاهترین زمان نتیجه آن مشخص گردد.

جلسه شورای ورزش نفت

ضعف کمیته استعدادیاب ورزش و جوانان

حبیبی نژاد همچنین ضعف کمیته های استعداد یاب ورزش و جوانان شهرستان و استان را یکی دیگر از دلایل عدم شناسایی استعدادهای ورزشی و بکارگیری آنها در تیم های قهرمانی نفت عنوان کرد و گفت: در صورتیکه کمیته های استعدادیاب در شهرستان و استان فعال باشد، برای انتخاب بازیکنان در تیم های قهرمانی ورزش نفت راه هموارتر خواهد شد.

وی اولویت امور ورزش نفت و گاز گچساران را ورزش همگانی کارکنان شرکت دانست و تاکید کرد: سلامتی روحی و جسمی کارکنان عملیاتی و ستادی نفت و گاز گچساران و خانواده های آنها مهمترین اولویت ورزش نفت است.

رئیس امور ورزش نفت و گاز گچساران اظهارامیدواری کرد: باید با مشارکت بخش خصوصی و همچنین ادارات و نهادهای مختلف در حمایت از ورزش قهرمانی، ورزش گچساران نگاه تک قطبی به نفت را کنار بگذارد و سایر باشگاه های ورزشی نیز در سطح شهرستان فعال شوند.

به گزارش مهر، در مقایسه ای که می توان از صحبت های متولیان مستقیم ورزش گچساران داشت یک نکته مشترک که همان مشارکت بخش خصوصی و سایر نهادهای دولتی در حمایت از ورزش است به چشم می خورد که این نکته خود کلید حل بسیاری از مشکلات ورزش این شهرستان خواهد بود.

اما نکته مهم دیگر که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت استفاده بهینه از فضاهای ورزشی ایجاد شده در محلات مختلف شهر ستان با مشارکت شهرداری، آموزش و پرورش و سایر نهادهای متولی دیگر است.

هرچند ورزش گچساران اکنون در وضعیت هشدار قرار گرفته است، اما با کسب تجربه از اتفاقاتی که طی یکسال اخیر برای تیم فوتبال نفت و گاز گچساران و سقوط آن به لیگ دسته دوم صورت گرفت، می توان با یک برنامه ریزی دقیق مبتنی بر تامین منابع مالی و مدیریت با ثبات و تخصصی در ورزش، تاحدود زیادی از سقوط ورزش گچساران جلوگیری کرد.

در این مسیر در کنار تلاش متخصصان ورزش، استفاده از تجربیات پیشکسوتان و نظرات اصحاب رسانه گامی موثرتر در رسیدن هرچه سریعتر به هدف همه علاقمندان به ورزش که همانا پرآوازه کردن نام گچساران در میادین ورزشی است، برداشته شود.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=153935
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما