یکشنبه 6 اردیبهشت 1394 - 10:20

دیدار آیت‌الله و دکتر/ هشدار جوان به رئیس‌جمهور/ عدم همراهی وزیر با روزنامه‌ خودی/ گزارشی از آمار و چرایی خودکشی/ معمای اختلال در وایبر

سخنان روز گذشته رئیس‌جمهور در همایش نیروی انتظامی با استقبال روزنامه‌های نزدیک به دولت و هشدارهای کیهان و جوان همراه شده است. خبر دیدار آیت‌الله مصباح و جلیلی مهم‌ترین خبر انتخاباتی روزنامه‌های اصلاح‌طلب است. پیش‌بینی سخنان وزیر کشور در باره پول‌های کثیف و گزارشی درباره خودکشی دیگر مطالب مهم روزنامه‌های یکشنبه هستند.

جمهوری اسلامی از موضع‌گیری موافق یا مخالف با سخنان روز گذشته رئیس‌جمهور پرهیز کرده و برای نقل سخنان وی از تیتر «رئیس‌جمهور: منکر اصلی در جامعه فقر، بیکاری، موادمخدر، فساد و ریا است» استفاده کرده است. در این روزنامه مسائل منطقه‌ای همچنان اولویت دارد. سرمقاله این روزنامه، قسمت دوم سرمقاله روز گذشته با عنوان « تحول بزرگی در راه است(2)» است که در آن ایران، عربستان، ترکیه، عراق و مصر پنج کشور مهم منطقه دانسته شده‌اند. نویسنده پس از طرح روند رو به جلوی ایران و گرفتاری‌های چهار کشور دیگر نوشته: این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که ضعف کشورهای مسلمان از جمله دولت‌های ترکیه، عراق، مصر و عربستان به نفع امت اسلامی نیست، اما واقعیت غیرقابل انکار دیگر اینست که این وضعیت که برای اکثر کشورهای مسلمان منطقه پیش آمده زمینه را برای تحول بزرگی فراهم ساخته که اگر به درستی مدیریت شود، به نفع ملت‌های مسلمان خواهد بود. از رهگذر تحول بزرگی که در راه است ملت‌ها بر سرنوشت خود حاکم خواهند شد، کشورهای مسلمان از سلطه بیگانگان نجات خواهند یافت، حنای سلفی‌های سالوس رنگ خواهد باخت، تروریست‌های تکفیری در جهان اسلام منزوی خواهند شد، قدرت‌های زیاده‌خواه جهان افول خواهند کرد، معادلات قدرت دچار تغییرات اساسی خواهد گردید و کشورهای اسلامی به امنیت و ثبات قابل قبولی خواهند رسید.

ابتکار که با تیتر «پبام به پلیس» به استقبال سخنان روز شنبه رئیس‌جمهور رفته، با درج تصویر سید حسن خمینی در صفحه اول خود، خبر تکذیب شده تهدید وی را برجسته کرده است. این روزنامه سخنان دیروز جهانگیری در باره واردات در دولت گذشته را با فرض دلار سه هزار تومانی!، به عددی با تعداد زیادی صفر تبدیل کرده است.

غلامرضا کمالی‌پناه در بخش پایانی سرمقاله ابتکار با عنوان «مسلمان کشی جامه ای است که بر قامت قرن دوخته اند» بعد از مرور درگیری‌ها در دنیای اسلام نوشته: واقعاً زمین و زمان از این وضعیت خسته شده است. این چه بلایی است که با فروکش کردن جنگ سرد، باید خون گرم مسلمانان بر زمین ریخته شود ؟ چرا ما اینقدر خوار و ذلیل شده ایم؟ چرا باید این همه قتل و قحط و غارت و اسارت فقط از آسمان امت اسلامی ببارد؟اگر خوب دقت کنیم حتی طبیعت هم بر ما خشم گرفته است. دست آسمان بر ما بخیل شده است، سینه زمین کمتر برای ما می‌جوشد، دل دریاها بر ما سنگین شده است، بادها عقیم شده، نفتمان کم ارزش شده و خلاصه بدبختی پشت بدبختی است که به سمت مسلمانان سرازیر شده است. بی گمان دلیل اصلی را باید در فاصله گرفتن از قرآن،انسانیت، و اخلاق جست و جو کرد. در لسان عوام است که آنچه قرآن گفته، غربی ها عمل می‌کنند ولی ما فقط حرف و ادعای آن را داریم. بزرگان امت جداً دست به کار شوند. باید ریشه دروغ، نفاق، ربا، فساد، فقر، و… سوزانده شود تا این آتشی را که به جان و مال مسلمانان افتاده است بتوان خاموش کرد.

اطلاعات که از زبان رئیس‌جمهور، منکرهای امروز جامعه را فقر، اعتیاد، ریا و فساد خوانده، در بخش اقتصادی خود گزارشی در باره ضرورت بازنگری در راهبردهای هدفمندی یارانه‌ها را مورد توجه قرار داده است. ابوالقاسم قاسم زاده نیز در بخشی از یادداشتی با عنوان «مرحله متن نويسي!» در این روزنامه نوشته: مسير گفتگوهاي هسته‌اي اگرچه هنوز در چرخه سياسي و امنيتي نقد مي‌گردد، اما بسياري از كشورها از جمله روسيه، چين و اتحاديه اروپا، ارزيابي اقتصادي و وسعت بازار تجاري در غرب آسيا از مسير ايران را در اولويت خود قرار داده‌اند. بسياري از نويسندگان سياسي از دريچه نگاه اقتصادي و توسعه بازار تجاري به ادامه مذاكره هسته‌اي نظر دارند و بر اولويت اقتصاد بر سياست تاكيد مي‌كنند. اين نويسندگان معتقدند آينده را بعد از توافق هسته‌اي، اقتصاد و روابط تجاري رقم خواهد زد.

قانون که سخنان رئیس‌جمهور را با عنوان « پلیس گرفتار تهديدات خيالي نشود» پوشش داده است، در مطلبی با عنوان «استراتژی جديد آيت الله و دكتر» به روابط آیت‌الله مصباح و سعید جلیلی پرداخته و از جمله نوشته: روز گذشته رسانه هاي اصولگرا كه اخبار مربوط به مصباح يزدي را هميشه با آب و تاب خاصي منتشر مي كردند، بي سر و صدا خبري را از ديدار سعيد جليلي و پدر معنوي پايداري ها انتشار دادند.در متن خبر آمده بود:«سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی که جهت سخنرانی در دانشگاه قم و کانون طلوع به قم سفر کرده است، عصر امروز(شنبه) با آیت‌ا… مصباح یزدی دیدار خواهد کرد.گفته می‌شود این دیدار بدون حضور رسانه‌ها و به صورت خصوصی برگزار خواهد شد.چندی پیش، دیدار سه‌جانبه آیات محمد یزدی، موحدی کرمانی و مصباح یزدی درباره وحدت و همگرایی اصولگرایان برگزار شده بود.»به نظر مي رسد اين نحوه اطلاع رساني كه بر خلاف روال گذشته اصولگرايان بود،خبر از رايزني هاي انتخاباتي مي دهد. چرا كه پنجشنبه هفته گذشته مصباح يزدي در ديداري كه با اعضاي اصلي جبهه پايداري داشت، براي آنها به نوعي نقشه راه انتخابات را ترسيم كرد و حال با ملاقاتي كه با جليلي دارد قدم اول را در راه انتخابات دهم مجلس برداشته است. اين رايزني مي تواند براي مشاوره باشد يا اتمام حجت! پايداري ها و در صدر آنها مصباح يزدي كه سال92 شكست بزرگي در كارزارهاي سياسي ايران خورده اند، اين بار كه حتي جايگاه اجتماعي سال هاي پيش را نيز در كشور ندارند سعي مي كنند با گزينه هاي مختلف، چشم به مجلس آینده بدوزند.

قانون همچنین با توجه به چند حادثه اخیر، در مطلبی با عنوان «خودم را مي‌كشم، شما هم ببينيد!» به موضوع خودکشی پرداخته است. در دو فراز از این گزارش آمار و دلایل خودکسی به شکل زیر بیان شده است:

– خودکشی در ایران علت‌های مختلفی دارد: اختلافات زناشویى، عشق و تمایلات شدید عاطفى و علل ناموسى ناراحتى‌هاى روانى، شکست در عشق و اختلالات روانى و شخصیتي مشکلات ناشى از شکست‌هاى تحصیلى، استرس‌ها، فشارهاى روانى و روحى ناشى از آنها (فشارهاى عاطفى، فشارهاى تحصیلى مانند کنکور، نقایص جسمى و فیزیکى در نسل جوان) و احساس پوچى و بي‌هدفى و افسردگي فقر و تنگدستي، بیکارى، اخراج از کار و شرایط نامساعد اقتصادى مسائل و معضلات زندگى شهرى و وضعیت نابسامان زندگى ضعیف شدن اعتقادات مذهبى بر ملا شدن اسرار و حقایق خصوصى زندگى فرد

– آمارها نشان می‌دهد در 9ماه ابتدایی سال ۹۲ روزی بیش از ۱۱ نفر در کشور خودکشی کرده‌اند، بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور در ۹ ماهه سال 92، ۳۱۲۵ نفر خودکشی کرده‌اند، از میان این افراد ۹۸۲ تن را زنان و ۲۱۴۳ تن را مردان تشکیل می‌دهند.

جوان و کیهان از جمله روزنامه‌هایی هستند که با اظهارات دیروز رئیس‌جمهور مخالفت کرده‌اند. جوان که تیتر اصلی و تصویر صفحه اول خود را به ترتیب به حذف یارانه‌ها و زلزله در نپال اختصاص داده، در یکی از یادداشت‌های روز خود با عنوان «فروع دين ميدان بازي سياسي نيست!» به قلم حسن رشوند نوشته: يقين بدانيم كه كشف حجاب برخي زنان كه ‌ امروز به صورت سازماندهي شده در شهر‌هاي بزرگ و توريستي كشور صورت مي‌گيرد، از پديده‌هاي منكري از جنس‌ همان بيكاري مورد تأكيد رئيس‌جمهور و چه بسا فراتر از آن است و حاكميت بر اساس تكليفي كه بر عهده دارد، موظف به رفع اين معضل از جامعه است. اينكه در مقام و جايگاه يك مسئول مكرر به اين طبل بكوبيم كه نبايد برداشت منكر بودن از چنين پديده‌اي داشت، قطعاً به صواب نيست و بي‌توجهي به آن چه بسا در آينده نه چندان دور، چنان گريبان جامعه را بگيرد كه از قضا دولتمرداني كه واهمه آن دارند كه برخورد با اين پديده زمينه امنيتي شدن جامعه را فراهم مي‌كند، ناخواسته با گسترش اين پديده شوم، جامعه را به سمتي سوق مي‌دهند كه راه‌حلي جز فضاي امنيتي ‌نداشته باشد. دولتمردان ما بايد بپذيرند جرياني در مؤسسات و اتاق‌هاي فكر خارج نشسته‌اند و طراحي مي‌كنند كه چگونه مي‌شود روسري را از سر زنان ايراني برداشت و بعضاً به صورت سازماندهي شده اين سناريو در داخل اجرايي مي‌شود.

کیهان در گزارش روز خود با عنوان « استانی شدن انتخابات رأی در تاریکی» به مخالفت با طرح مجلس برای استانی شدن انتخابات مجلس پرداخته و دلایل زیر را برای این موضوع بر شمرده است:

ـ نامزدها برای انتخاب شدن در رقابتی به گستره استان، نیاز به امکانات مالی بیشتری خواهند داشت.

– رای مراکز استان و شهرهای بزرگ در انتخابات اثر بیشتری داشته و رای شهرها و روستاها به حاشیه برود.

– انتخابات استانی به تشکیل ائتلاف‌های بزرگ در بین احزاب ثروتمند یا قدرتمند منجر می‌شود.

تشکیل ائتلاف‌های بزرگ در سطح استان نیازمند ثروت فراوان است و در نتیجه در نهایت چند حزب بزرگ که توانایی دارند از عهده هزینه مالی و تشکیلاتی انتخابات بر بیایند، باقی می‌ماند.

– خود به خود نامزدهای باندهای قدرت و ثروت انحصار قدرت تشکیل می‌دهند.

– نامزدهای غیرحزبی نمی‌توانند وارد بافت قدرت شوند.

– صدای مردم مستضعف حاشیه‌نشین شنیده نخواهد شد.

– محدوده انحصاری قدرت، پای رانت‌خواران و ثروتمندان را جهت وامدار کردن گروه‌های سیاسی، به عرصه انتخابات باز خواهد کرد.

کیهان تصویر صفحه اول و نیز سرمقاله‌اش با عنوان «یمن قارون منطقه را می‌بلعد» به مساله یمن اختصاص داده است. کیهان سخنان دیروز رئیس‌جمهور را هم سوال‌برانگیز دانسته و در این باره نوشته: سخنان رئیس جمهور محترم در حالی است که اولا براساس قانون اساسی قوانین عادی نمی تواند مخالف ضوابط شرعی واسلامی بوده و با آن منافاتی داشته باشد و لذا تفکیک بین وظایف قانونی پلیس با شرع مقدس اسلام عجیب و تامل برانگیز است. از سوی دیگر نخستین انتظار هر مسلمان آگاه و دلسوزی از پلیس یک کشور اسلامی ، اجرای احکام ومقررات اسلامی است . اگر پلیس جمهوری اسلامی هم مجری احکام شریعت مقدس نباشد، پلیس کدام کشور مجری حکم الله است!؟ طبیعتا پلیس آمریکا و اسرائیل غاصب ، چنین جایگاهی ندارد و مردم از آنها چنین انتظاری ندارند. از دیگر سو به تصریح قرآن کریم،از جمله نشانه های مومنان آنست که چون به حکومت در زمین می‌رسند؛«نماز به پا می‌دارند، زکات می دهند و امر به معروف ونهی از منکر می کنند» نفی این تکلیف مصرح در قرآن مجید از سوی رئیس محترم جمهور سوال برانگیز است. البته ممکن است گفته شود ایشان در پی تاکید بر منکرات بزرگ‌تر و اصلی‌تر بوده‌اند کما اینکه خود به فقر و بیکاری هم اشاره کرده‌اند. اگر چنین است باید گفت : اولا اجرای برخی احکام الهی مانعی بر اجرای برخی دیگر نیست و هرکدام در جای خود مهم وقابل اعتناست و ثانیا به جز مسئولان دولتی، چه کسی مسئول مستقیم ریشه کن کردن فقر و بیکاری است!؟ بنابر این بهتر است به جای سخنانی قابل تاویل و ایجاد حاشیه هایی تازه،دولت در عمل به جنگ این منکرات رفته ومبارزه عملی با منکرات را به مردم نشان دهد.

روزنامه دولتی ایران در سرمقاله خود با عنوان « رونمایی وزیر کشور از پشت پرده پول‌های کثیف» و نیز یادداشتی با عنوان «نقطه عطفی در پرونده پول‌های کثیف» به قلم یک نماینده مجلس به استقبال سخنان امروز وزیر کشور در مجلس در باره پول‌های کثیف رفته است.

ایران در بخش پایانی گزارش اصلی خود با عنوان «معمای اختلال در وایبر» نیز نوشته: برای بررسی نهایی از این مسأله که آیا اختلال وایبر، معضلی جهانی است یا خیر بار دیگر مرکز سنجش سرعت خدمات اینترنتی IsItDownRightNow در روزهای 21 و 22 آوریل مصادف با یکم و دوم اردیبهشت 94 به صورت تصادفی 10 بار سرعت خدمات وایبر را بررسی کرد و در پایان گفته شد میانگین سرعت دسترسی کاربران جهانی به سرویس‌ اینترنتی وایبر در این دو روز 65 میلی‌ثانیه بوده است و نتیجه این بررسی حکایت از آن دارد که وایبر اختلالی ندارد و با سرعت دقیق و مطمئن به کاربران جهانی عرضه می‌شود. به هر حال، ‌بررسی‌های چند روزه برای پیدا کردن سرنخی از کندی سرعت وایبر در دیگر نقاط جهان و احتمال بروز اختلال در سرورهای مرکزی این شرکت تا لحظه تنظیم این گزاش بی‌نتیجه ماند و این در حالی است که برخی مدیران ارتباطی کشور ادعا کرده‌اند که نقشی در اختلال پیش آمده در شبکه اجتماعی وایبر نداشته‌اند و در آخرین اظهار نظر وحید صدوقی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار با رد اختلال پیش آمده در وایبر از سوی اپراتورها اعلام کرده است که اختلال وایبر شاید به دلیل تعویض تیم مدیریتی این شبکه و رفتن آنها به شبکه اجتماعی تلگرام به وجود آمده است؛ ادعایی که نمی‌توان بر آن مهر تأیید گذاشت.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=148337
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. نامی گفت:

    دیدگاه غلط مدیران کهگیلویه وبویراحمدی به اصحاب قلم و رسانهخبرنگار یا میرزابنویس…نویسنده: میثم دهقانریشه این نوع دیدگاه های نادرست به رسانه ها در نگاه ابزاری مدیران شهرستانی به خبرنگاران بوده که به اشتباه اصحاب قلم را ” میرزا بنویس” تصور می کنند .
    پایگاه خبری تحلیلی چرام: اگر شما هم یکی از مخاطبان رسانه های جمعی اعم از شبکه های اطلاع رسانی، روزنامه ها، سایت های خبری و غیره باشید، حتما تاکنون با اخباری مبنی بر فیلترینگ یک روزنامه و سایت یا شکایت و بی احترامی به خبرنگاران مواجه شده اید.   اگرچه برخورد زننده و خارج از عرف برخی مدیران با رسانه ها حکایت تازه ای نبوده و مدیران عزیز حداقل در این یک حوزه از قدیم الایام دستی بر آتش داشته اند، اما این رفتارها در استان کهگیلویه و بویراحمد و مدیران شهرستانی زوایای تازه ای به خود گرفته است و در برخی مواقع کار به درگیری فیزیکی، تنش های گروهی و قومی و گاها نیز به تهدید خبرنگاران کشیده شده است . به نظر می رسد دیدگاه غلط مدیران کهگیلویه وبویراحمدی به اصحاب قلم و رسانه ناشی از چندین عامل است که بر خود لازم دانستیم در جملاتی هرچند ناقص و کوتاه به بیان آنها پرداخته و نکاتی را بازگو کنیم. رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان همواره سعی داشته اند تا با اطلاع رسانی صحیح و به موقع اخبار و همچنین طرح کردن مسائل و مشکلات جامعه ، مسئولان نظام را از وجود معضلات جامعه آگاه کنند و از این طریق در جهت رفع مشکلات گامی هرچند کوتاه بردارند. دولتمردان و مدیران باید بپذیرند که انتقاد فرصت مناسبی جهت شناخت نقاط ضعف و قوت کار آنها بوده و نتیجه این انتقادات تخریب نیست، بلکه سازندگی و شکوفایی منطقه، شهرستان و استان خواهد بود بنابراین دولتمردان نباید نگاه ریز و زبان تیز اهل قلم را به چشم مقابله و رقابت ببینند و باید از فرصت بدست آمده و شناخت حاصل شده نهایت بهره را ببرند. از طرفی ریشه این نوع دیدگاه های نادرست به رسانه ها در نگاه ابزاری مدیران شهرستانی به  خبرنگاران بوده که به اشتباه اصحاب قلم را ” میرزا بنویس” تصور می کنند و تا زمانی که یک خبرنگار و یا رسانه از آنها حمایت می کند صدای تصدیق و بله گویان آنها بلند است و همین که کوچکترین مطلبی مخالف با تفکر و عملکرد شان مطرح شود، عصبانی شده و دست به شکایت می زنند. برخوردهای زننده مسئولان با رسانه ها همچنین می تواند این ذهنیت و باور را در مخاطبان بوجود آورد که دولتمردان به دلیل عدم موفقیت در عملکرد خود و ناتوانی در حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم، گناه را به گردن رسانه ها انداخته و از عدم اطلاع رسانی کامل فعالیت ها، پوشش اخبار و  دستاوردها گلایه کنند. اگرچه نمی توان از این مسئله چشم پوشی کرد که روحیه معامله گری و دروغ پراکنی یکی دو رسانه مجازی یا مکتوب در برخوردهای برخی مدیران تاثیرگزار بوده است، اما این مسئله هم دلیلی نیست که به بهانه آن به کل رسانه های مجازی و مکتوب بتازیم و سیستم تخریب راه بیاندازیم.    داشتن چنین دیدگاهی که با عصبانیت و داد و هوار رسانه ها را از میدان به در کنیم گمان و فکر اشتباهی بوده و از لحاظ قانونی و اخلاقی نیز نکوهیده است، بنابراین دولتمردان و خدمتگزاران مردم در نظام جمهوری اسلامی باید بر این مسئله واقف باشند که خبرنگاران براساس رسالت دینی و ولایی خویش، هروقت که لازم باشد حرف خواهند زد و با تنویر افکارعمومی، به بیداری اجتماعی جامعه از طریق اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، کمک خواهند کرد. در پایان توجه همگان را به مواد سوم و چهارم فصل 3 قانون مطبوعات جلب می کنیم که بطور صحیح آورده است ” در ایران مطبوعات حق دارند نظرات، انتقادهای سازنده، پیشنهادها، توضیحات مردم و مسئولان را با رعایت موازین اسلامی و مصالح جامعه درج و به اطلاع عموم مردم برسانند و همچنین هیچ مقام دولتی و غیردولتی حق ندارد برای چاب مطلب و یا مقاله ای درصدد اعمال فشار بر مطبوعات برآید و یا به سانسور و کنترل نشریات مبادرت ورزد.” انتهای پیام/چ

دیدگاه شما