سه شنبه 7 بهمن 1393 - 14:07

غفاری: تمامی خدمات پایگاه‌های سلامت رایگان است

عصردنا: معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آغاز بخش دیگری از طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، گفت:در فاز اول و دوم طرح، تعیین بلوک و سرشماری انجام شده است که بر این اساس، حاشیه‌ی شهرهای یاسوج، دوگنبدان و همچنین شهر دهدشت به صورت کامل مشمول این طرح هستند.

به گزارش بویر نیوزٰ، “سید رشید غفاری” در جمع خبرنگاران ،  با بیان اینکه سرشماری حاشیه شهرها برای ما نیز نکات جالب توجه و تامل برانگیزی داشت، ادامه داد:  مثلاً حاشیه شهر یاسوج شامل مناطق بنسنجان، شرف‌آباد، شهرک امام علی(ع)، شهرک جهاد، شهرک امام حسین(ع)، محمودآباد و اکبرآباد، حدود ۵۸ هزار نفر را در خود جای داده که این رقم، عدد بالایی است؛ همچنین ۳۹ هزار نفر نیز در حاشیه‌ی شهر دوگنبدان و کل شهر دهدشت را پوشش خواهیم داد که جمعاً جمعیت تحت پوشش این طرح را به ۱۵۸هزار نفر می‌رساند.

وی در تشریح چگونگی اجرای این طرح، اظهار داشت: با افزودن ۱۳ پایگاه بهداشتی جدید و در مجموع ۲۰ پایگاه برای این میزان جمعیت در نظر گرفته‌ایم که هریک از آنها را “پایگاه سلامت” نامگذاری کرده‌ایم و هر کدام از این پایگاه‌های سلامت، به‌صورت میانگین حدود ۱۲هزار و ۵۰۰ نفر را پوشش می‌دهند.

وی اظهار داشت : همچنین به ازای هر ۴ هزار نفر، یک کاردان یا کارشناس را تحت عنوان “مراقب سلامت” به کار گرفته می شود که هر کدام از این مراقبان سلامت، موظف هستند کلیه‌ی خدمات مربوط به آن ۴هزار نفر را انجام دهند.

غفاری ادامه داد: در کنار این پایگاه‌های سلامت، تعداد ۶ مرکز بهداشتی درمانی تحت عنوان مرکز سلامت جامعه، در سه شهر به گونه مساوی در نظر گرفتیم که پزشکان مستقر در این مراکز سلامت جامعه موارد ارجاعی را به‌صورت دقیق‌تر معاینه می‌کنند و اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، پیرامون خدماتی که قرار است در این پایگاه‌ها ارائه شود نیز، تصریح نمود: در این طرح، عملاً نقشی را که خانه‌های بهداشت در روستاها ایفا می‌کنند، برای جمعیت تعیین‌شده در این سه شهر با دقت و جامعیت بیشتری، بازسازی می‌شود.

این مسئول افزود: علاوه بر این کلیه‌ی افراد، می‌بایست حداقل یک بار توسط نیروهای آموزش‌دیده‌ی پایگاه‌ها، معاینه‌ی اولیه شده و با تشکیل پرونده سلامت برای آنان، بیماری‌های احتمالی او را از جمله فشارخون، دیابت، بیماری‌های قلبی یا غیره ثبت و در صورت مشاهده بیماری، حداقل یک بار نیز به پزشک ارجاع داده ‌شود».

رئیس مرکز بهداشت استان در پاسخ به هزینه‌های اخذ شده از مردم بابت ارائه این خدمات، تأکید کرد: تمامی خدمات بهداشتی درمانی در این پایگاه‌های سلامت، کاملاً رایگان انجام می شوند و هیچ محدودیتی نیز برای تعداد مراجعه‌ی افراد ساکن مناطق تحت پوشش به این پایگاه‌ها وجود نخواهد داشت؛ همچنین در مراکز سلامت جامعه نیز مطابق فرانشیز دولتی، هزینه‌ی بسیار ناچیزی برای درمان بیماران ارجاعی، اخذ می‌شود.

غفاری در ادامه تشکیل پرونده‌ی سلامت را برای تمام افراد ازجمله مزایای دیگر این طرح برشمرد و افزود: در کنار هزینه‌های کم و ارائه خدمات قابل توجه در این پایگاه‌ها و مراکز، این طرح، دستاوردهای بزرگِ دیگری نیز خواهد داشت؛ از جمله اینکه طی اجرای آن، کسانی که با وجود داشتن بیماری‌های زمینه‌ای قبلی و عدم وجود نظم صحیح درمانی، از بیماری خود مطلع نشده اند نیز مورد معاینه قرار گرفته و با تشخیص بیماری‌ها، پیش از بروز خطرات جدی‌تر، می توان آن را کنترل نمود.

وی تصریح کرد: همه‌ی ما می‌دانیم که بیماری‌هایی مانند فشارخون، علامت آشکاری ندارند و یقیناً این طرح می‌تواند در معرفی اینگونه بیماری‌ها به خود افراد، کمک شایانی بکند. ضمن اینکه طبیعتاً بسیاری از مسائل از جمله عوارض چاقی مفرط یا بیماری‌های ساده، می‌توانند تحت آموزش و درمان مناسب از سوی افراد متخصص هر حوزه کنترل شوند.

معاون دانشگاه علوم‌پزشکی استان ادامه داد: مسئله‌ای دیگر این است که در حال حاضر کلیه‌ی خدمات قابل ارائه‌ در مراکز بهداشتی درمانی در کشور اصطلاحاً پَسیو (غیرفعال) هستند، به این معنی که ارائه‌ی خدمات، صرفاً در صورت مراجعه‌ی خود افراد صورت می‌گیرد و در غیر این‌صورت مسئولیتی در قبال آنها متوجه کسی نیست؛ در حالی که این طرح همه‌ی ما را ملزم می‌کند که تمام افراد تحت پوشش پایگاه‌ها را زیرنظر گرفته و الزاماً وضعیت سلامت تک‌تک افراد را بررسی کنیم و حتی اگر خود افراد مراجعه نکنند کارشناسان مراقب سلامت و رابط‌های بهداشتی را موظف کردیم که با پیگیری، تماس و یا مراجعه به منازل افراد همه‌ی این جمعیت را تحت پوشش مستقیم خدمات خود قرار دهند.

وی افزود: تفاوت مراکز سلامت جامعه با مراکز عادی بهداشتی درمانی، در این است که مراکز سلامت جامعه، مانند خانه‌های بهداشت، با بیماریابی، مراقبت و پیگیری خودمحور نسبت به سلامت تمام افراد تحت‌پوشش، پایگاه‌های سلامت را به‌صورت فعال تحت حمایت کامل قرار می‌دهند.

غفاری با بیان اینکه کیفیت اجرا و ارائه‌ی خدمات در این طرح برای دستگاه سلامت استان بسیار مهم و حائز اهمیت است، گفت: بنا شده‌است که ۲۰ درصد از مزایای نیروهای آموزش‌دیده در پایگاه‌ها و مراکز مربوط به این طرح را منوط به انجام کامل وظایف خود و رضایت جمعیت تحت پوشش مطابق ارزیابی‌ها و نظرسنجی‌های دقیق پرداخت شود که گمان می‌کنیم این موضوع به افزایش انگیزه، کارایی و نیز کیفیت‌بخشی به خدمات این پایگاه‌ها منجر شود.

وی با اشاره به برنامه‌های زمان بندی روند اجرای این طرح، بیان کرد: مقدمات طرح از جمله تعیین نیروهای موجود و نیروهای موردنیاز برای طرح، آموزش پرسنل و نیروها و آغاز روند خرید تجهیزات لازم، در روزهای اخیر انجام شده و پیش‌بینی ما این است که بتوانیم در خردادماه سال آتی فعالیت در همه‌ی پایگاه‌ها را به‌صورت رسمی آغاز کنیم که با توجه به حجم کار و زمان کم، همکاران ما با فعالیت شبانه‌روزی در حال انجام امور مختلف مربوط به این طرح هستند.

غفاری در پایان یادآور شد: پیگیری و حمایت ویژه‌ و همه‌جانبه‌ی شخص رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی به عنوان مدیر ارشد مجموعه از این طرح برای ما مایه‌ی دلگرمی و بسیار مؤثر هست و بر همین اساس نیز نسبت به موفقیت و اثرگذاری بالای طرح بسیار خوشبین هستم ضمن اینکه گمان می‌کنم با وجود شرایط خوبی که برای ما مهیا شده است، هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست و تمام تلاش حوزه بهداشت دانشگاه بر اجرای موفق این طرح متمرکز شده است.

نظرسنجی
فعلا نظرسنجی در جریان نیست
لینک کوتاه : https://boyernews.com/?p=137697
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. ms_1391@yahoo. com گفت:

     باسلام،اقای دکتر چندتا سوال خدمتتون داشتم،اول اینکه ساعت کاری بخش  بهداشت خانواده مراکز بهداشتی ساعت چنده؟  خانم بنده بارداره که چندروز پیش  ساعت 12 ظهر به همراه خانمم به یکی از مراکز بهداشتی شما مراجعه کردیم که  مسئول بخش مربوطه  با عصبانیت تمام و .. فرمودند  که قبل از ساعت 11 باید مراجعه کند و در این ساعت کار کسیو انجام نمیدیم، البته طبق شنیدهها بقیه مراکزم چنین روالی رو دارن و بعد از ساعت 11 کاری برای کسی انجام نمیدن، حالا اگه اشنایی پیدا شد ممکنه کارتو انجام بدن،نمیدانم به گوشتان رسیده یا نه که پرسنل مراکز بهداشتی اخلاق خوبی با مراجعه کنندگان خود ندارن و اصل احترام به ارباب رجوع به هیچ عنوان رعایت میشود این مواردی است که به شخصه با مراجعه به چند مرکز بهداشتی دیدم و  شنیدهام،خواهشمد است این دو موضوع را پیگیری بفرمایید

  2. راشدی گفت:

    خسته نباشی مهندس ایشالا کارتون بخوبی به سرانجام برسه

دیدگاه شما